Tiedote uusille jäsenille

Tiedote uusille jäsenille. Ajankohtaiset foorumin ylläpitoon liittyvät tiedotteet, foorumin rekisteriseloste ja säännöt. Palaute ja tekniset ongelmat.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Locked
User avatar
Eowyn
Ylläpito
Posts: 5470
Joined: Mon May 30, 2005 23:13
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Espoo
Contact:

Tiedote uusille jäsenille

Post by Eowyn » Sun Nov 25, 2007 0:48

Tiedote uusille foorumilaisille

Tervetuloa Helmettiin – helmi- ja koruharrastajien foorumille!

Tältä foorumilta löydät runsaasti neuvoja ja niksejä helmi-ja koruharrastukseen ja voit tutustua muihin harrastajiin. Olemme koonneet tähän muutamia neuvoja, joiden avulla pääset hyvin alkuun.

1) Rekisteröityminen
Jotta voisit osallistua foorumin keskusteluihin sinun tulee rekisteröityä. Rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa, eikä sinun tarvitse antaa mitään henkilökohtaisia tietojasi. Ainut edellytys on toimiva sähköpostiosoite. Käyttäjätunnus tulee aktivoida sähköpostitse tulevien ohjeiden mukaisesti. Aktivointiviestin pitäisi tulla heti rekisteröitymisen jälkeen. Jos näin ei käy, ota yhteyttä Helmetin ylläpitoon (helmetti miumau gmail piste com).

Huomoithan rekisteröityessäsi, että käyttäjätunnuksesi on myös nimimerkkisi jolla esiinnyt foorumilla. Foorumin rekisteriseloste löytyy täältä.

2) Foorumin tavat
Niin kuin muuallakin internetissä, myös täällä on hyvä noudattaa yleistä netikettiä. Helmetin omat säännöt löydät täältä. Lisäksi foorumilla on kutakin foorumin osastoa koskevia ohjeita, joihin on syytä tutustua ennen ko. alueelle kirjoittelua. Nämä ylläpidon ohjeet ja neuvot näkyvät kullakin osastolla ylimmäisinä ja ne on merkitty Image -kuvakkeella.

3) Esittäytyminen
Uudet foorumilaiset voivat esitellä itsensä esittäytymisketjussa.

4) Opettele käyttämään hakutoimintoa
Monista aiheista löytyy jo foorumilta keskusteluja. Niitä voit hakea ylälaidan oikeasta nurkasta löytyvän hakutoiminnon avulla. Jos siis mielenpäälläsi kaivertaa jokin kysymys niin tarkistahan ensin, löytyykö vastaus kysymykseesi vanhoista keskusteluista.

5) Mistä alkuun koruharrastuksessa?

Keskustelujen paljous ja koruharrastuksen sanasto voivat saada aluksi pään pyörälle. Alkuun voit päästä lukemalla esimerkiksi keskustelun Aloittelevan helmeilijän opas.

6) Teknisiä ongelmia foorumin käytössä?

Ylälaidan valikosta kohdasta UKK löytyy vastauksia joihinkin kysymyksiin. Lisäksi kannattaa selailla Foorumin ylläpito-osaston keskusteluja, josko sieltä löytyisi vastaus ongelmaasi. Siellä voit myös kysyä neuvoa teknisiin ongelmiin. Tarvittessa voit myös kääntyä foorumin ylläpito- ja moderaattoritiimin puoleen (Eowyn, Henna, Inkku, Cattleya ja Muikku).
"I never get involved with my own life. It's too much trouble."
(Michael Garibaldi, Babylon 5)
Locked