Page 1 of 1

IMG-tagin käyttö viesteissä

Posted: Sun Feb 04, 2007 16:37
by Eowyn
Vaikka Helmetissä harvoin tarvitaan ylläpitoa muuhun kuin spämmereiden ja turhien viestiketjujen poistoon, on kuitenkin yksi säännöllisesti toistuva asia, jonka ajattelin nyt nostaa esille.

Kuvien lisääminen viestiin IMG-tagin avulla

IMG-tagilla kuvan saa liittää foorumin viestiin ainoastaan, jos se sellainen kuva, johon sinulla itselläsi on tekijänoikeudet, sekä niissä (melko harvinaisissa) tapauksissa, että sivuston/kuvien käyttöehdot sen sallivat (kuten esim. joillakin hymiösivuilla).

Jos esimerkiksi myyt vaikkapa Villihelmestä tai HelmiQ:sta ostamiasi helmiä, et saa myyntiviestissäsi käyttää kyseisen nettikaupan kuvaa tuotteesta. Voit kyllä laittaa linkin kuvaan URL-tagilla, mutta itse kuvaa et saa viestiin laittaa.

OK:

Code: Select all

[img]http://www.outinsivut.com/outinomakuva.jpg[/img]

EI OK:

Code: Select all

[img]http://www.villihelmi.fi/shop/images/10%20petrooli_0701_ff9.jpg[/img]

Posted: Sun Feb 04, 2007 17:12
by Anne
Toivottavasti Outi ei pahastu, mutta muistuttelisin nyt vielä sellaisesta asiasta, että jos kuva on todella leveä, niin olisi mukavaa lukijoita kohtaan laittaa tällainen kuva
a) linkkinä
tai
b) pienentää kuvaa

Ongelma näissä "ylileveissä" kuvissa on siis se, että tekstit rivittyvät kyseisessä keskustelussa leveimmän kuvan mukaisesti. Tällöin lukeakseen rivin alusta loppuun joutuu selaimen ikkunaa vierittämään sivusuunnassa, mikä tietenkin tekee lukemisesta tosi työlästä.

Sama juttu koskee todella pitkiä www-osoitteita, jotka kannattaa siis laittaa esille ""-tagien avulla näin:[code] [url=http:/ ... vain tämä[/code]

Posted: Sun Feb 04, 2007 17:18
by Eowyn
Hyvä lisäys, Anne :wtg:

Posted: Sun Feb 04, 2007 17:43
by Othel
Hei Anne, mikä se kikka oli, jota joku nörtähtävä ystävämme käytti: että pannaan sellainen "väliosoite", joka sitten vie eteenpäin siihen tuhannen pitkään osoitteeseen...?

Hassua, olen aina luullut, että olen jotenkin huono koneenkäyttäjä, kun tekstirivit ovat ylileveitä näytölleni. Synninpäästö, se johtuikin jonkun kuvista!

Posted: Sun Feb 04, 2007 19:33
by Cattleya
Tarkoitatko Othel tinyurlausta? Osoitteessa tinyurl.com voi tehdä hirveän pitkistä osoitteista lyhyempiä tinyurleja, joilla voi sitten linkata tiiviimmin.

Posted: Fri Mar 02, 2007 1:13
by nebbi
vaikka miten päin laittasi noi img tagit niin mie en vain saa liitettyä kuvaa suoraan tänne. :shrug: :wall:

Linkittää sentään osasin :lol:

Posted: Fri Mar 02, 2007 13:06
by rapunainen
nebbi wrote:vaikka miten päin laittasi noi img tagit niin mie en vain saa liitettyä kuvaa suoraan tänne.
Tyhmä kysymys, mutta oletko varma että sinulla on oikea URL-osoite?

Posted: Fri Mar 02, 2007 18:21
by nebbi
testin

Posted: Fri Mar 02, 2007 18:22
by nebbi
jee :D kiitos neuvosta, toimii :) , mut galleriassa kuvalle ei ollut omaa varsinaista osoitetta niin siksi ei toiminut, ja kuvaa tietty pitää pienentää roimasti.

mut poistin kuvan kun oli niin valtava