Page 1 of 1

Eloonjäämisopas uudennäköisellä foorumilla

Posted: Fri Jan 02, 2009 12:25
by Cattleya
Helmetti uusiutui -- eloonjäämisopas
foorumiohjelman päivitetty versio 3.0.4, ohjeet 2.1.2009

Helmetin käyttämä foorumiohjelma on päivitetty uuteen versioonsa, sillä vanhalle ohjelmaversiolle ei enää ole tarjolla tukea eikä päivityksiä. Uusi versio on turvallisempi, nopeampi ja monipuolisempi. Päivityksen myötä foorumin ulkoasu on muuttunut ja muutamat käytännön jututkin ovat uudennäköisiä.

Henkilökohtaiset tietoni
Ennen ne löytyivät käyttäjätiedoista, nyt niiden paikka on vasemmassa ylänurkassa kohdassa "omat asetukset" ja välilehdeltä "profiili" (omat asetukset -> profiili). Sieltä löytyvät
-- yhteystiedot
-- allekirjoitus
-- avatar
-- sähköpostiosoitteesi ja salasanasi (kirjautumistiedoista).

Omat asetukseni
Muut omat asetuksesi: omat asetukset -> asetukset.
Omissa asetuksissa voit määrätä, oletko paikalla näkyvänä vai piilotettuna ja miten sinulle ilmoitetaan uusista yksityisviesteistä.
Lisäksi voit määrittää
-- käyttämäsi kielen
-- aikavyöhykkeen ja kesäajan
-- ajan näyttötavan (jos haluat muuttaa foorumilla näkyvien aikojen esitystapaa).

Viestiasetukset
Vasemmasta ylänurkasta omat asetukset -> asetukset -> viestien lähetys.
Jos sinulla on ongelmia esimerkiksi tekstin muotoilussa, kuvien liittämisessä tai lainausten tekemisessä, tarkista, että asetuksissasi on valittuna BBCode. Jollet saa näkyviin hymiöitä tai allekirjoitustasi, ratkaisu voi löytyä näistä valintanapeista.

Yksityisviestit
Nopein reitti yksityisviesteihin on vasemmasta ylänurkasta, omien asetusten vierestä. Siellä on sulkuihin kirjoitettuna (0 uutta viestiä), jos sinulla ei ole uusia viestejä. Tätä linkkiä klikkaamalla pääset hallinnoimaan yksäreistäsi.
Vanhassa foorumisoftassa vanhimmat yksärit katosivat automaattisesti, kun uusia tuli. Tässä ohjelmaversiossa uusi yksäri ei tuhoa vanhempia, vaan sinun täytyy käsin poistaa tarpeettomia viestejä, jotta uusi viesti mahtuu laatikkoon.

Muut omat asetukset
Vasemmassa ylänurkassa omat asetukset avaa useamman välilehden verran asetuksia, osin vanhoja tuttuja, osin uusia ominaisuuksia. Jos jokin ominaisuus on hukassa, se todennäköisesti löytyy omista asetuksista :) .

Katso viime käyntisi jälkeen tulleet uudet viestit
Tämä loistava pikalinkki sijaitsee tätä nykyä vasemmalla foorumin sisällysluettelon yläpuolella nimellä näytä uudet viestit. Tuttuun tapaan tämä listaa kaikki ne viestit, jotka on lähetetty sen jälkeen, kun olet edellisen kerran kirjautunut foorumilta ulos.

Haku
Haku on hypännyt aivan oikeaan ylänurkkaan. Perushaku onnistuu kirjoittamalla hakusana ruutuun, jossa on suurennuslasin kuva ja teksti etsi.
Heti laatikon alapuolelta löytyy teksti tarkennettu haku, joka avaa tutunoloisen hakulomakkeen. Hakulomakkeessa on oletuksena viestien etsiminen, ei ketjujen. Jos et halua tulokseksi yksittäisiä viestejä vaan koko ketjun, tarkista valinta kohdassa "näytä tulokset".

Näitä ohjeita tarkennetaan tarpeen mukaan, oikeus muutoksiin pidätetään.

Tulossa jatko-osa: foorumin uudet ominaisuudet, lyhyt oppimäärä.