FOORUMIN SÄÄNNÖT (uusittu 03.11.09)

Tiedote uusille jäsenille. Ajankohtaiset foorumin ylläpitoon liittyvät tiedotteet, foorumin rekisteriseloste ja säännöt. Palaute ja tekniset ongelmat.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
User avatar
Eowyn
Ylläpito
Posts: 5470
Joined: Mon May 30, 2005 23:13
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Espoo
Contact:

FOORUMIN SÄÄNNÖT (uusittu 03.11.09)

Post by Eowyn » Tue Nov 03, 2009 19:06

Helmetin säännöt:

1. Helmetti-foorumi on helmeilijöiden ja koruharrastajien keskustelupaikka.
Käyttäjätunnukset, jotka selkeästi osallistuvat vain OT-keskusteluihin ja mahdollisiin kiistoihin ristiriitaa aiheuttavilla viesteillä, poistetaan.

2. Kunnioita toisia keskustelijoita
Kommunikointi foorumilla tulee hoitaa niin, että kaikki viihtyvät mahdollisimman hyvin. Minkäänlaista töykeyttä tai muuta epäasiallista käytöstä ei ole kiva katsella edes sivusta, saati itse joutua sen kohteeksi.

3. Kunnioita toisten tekijänoikeuksia
Foorumilla noudatetaan vallitsevia tekijänoikeuslakeja. Jokainen on itse vastuussa siitä, mitä foorumille kirjoittaa: ylläpidon velvollisuus ei ole sensuroida keskustelua vaan ainoastaan pitää se asialinjalla.

4. Älä spämmää
Kaikki viestintä foorumilla hoidetaan hyvien tapojen mukaisesti. Kukaan ei jaksa lukea toistuvia turhia mainoksia.

5. Yksilöivien henkilötietojen paljastaminen tapahtuu täysin omalla vastuulla. Toisen foorumilaisen tai foorumin ulkopuolisen henkilön yksityistietojen julkistaminen on ehdottomasti kielletty.

6. Foorumilla tapahtuva ylläpito- ja moderaattoritiimin jäsenten uhkailu rikossyytteillä (esim. kunnianloukkaus) johtaa aina automaattisesti uhkauksen tehneen käyttäjätunnuksen sulkemiseen. Mahdolliset ongelmatilanteet hoidetaan yksityisesti ylläpidon ja moderaattorien kanssa julkisen huutelun sijasta. Tällä taataan työrauha ylläpito- ja moderaattoritiimille.


Ylläpidon ja moderaattorien toiminta:

Helmetti on harrastajavoimin jälkimoderoitu foorumi. Jokainen käyttäjä on itse vastuussa foorumille postittamistaan viesteistä ja foorumin sääntöjen noudattamisesta. Jokainen foorumille rekisteröitynyt käyttäjä sitoutuu myös noudattamaan foorumin sääntöjä osallistuessaan foorumin keskusteluihin.

Foorumin moderaattoreilla ja ylläpidolla on oikeus poistaa ja muokata käyttäjien viestejä, sekä antaa porttikieltoja tai poistaa käyttäjätunnus kokonaan foorumilta. Rekisteröitymisen yhteydessä jokainen käyttäjä on hyväksynyt nämä oikeudet.

Moderoinnin perusteena toimivat fooruminsäännöt, yleinen netiketti ja maalaisjärki. Moderaattorit ja ylläpito ovat sitoutuneet toimimaan foorumin parhaaksi, niin että Helmetti on nyt ja tulevaisuudessa mukava keskustelupaikka kaikille helmistä ja koruharrastuksesta kiinnostuneille.

Mahdollisissa kiistatilanteissa pyydämme, että ylläpitoa ei pommitettaisi yksityisviesteillä sellaisten foorumilaisten toimesta, jotka eivät ole asianosaisia, sillä näiden viestien käsittely ja niihin vastaaminen hidastaa merkittävästi todellisen ongelman selvittelyä ja tuottaa runsaasti ylimääräistä työtä.


Tietoa porttikielloista ja käyttäjätunnuksen poistamisesta:

- Porttikielto voi olla pysyvä tai määräaikainen, jolloin porttikiellon pituus määritellään tapauskohtaisesti.
- Käyttäjätunnus voidaan myös poistaa kokonaan, mikä on peruuttamaton toimenpide. HUOM! Poistetun käyttäjätunnuksen viestejä ei kuitenkaan poisteta foorumilta, sillä se pirstaloi ja vääristää jo käytyjä keskusteluja.
- Porttikiellon langettaminen tai käyttäjätunnuksen poistaminen on aina moderaattori- ja ylläpitotiimin yhteinen päätös.

Tilanteissa, joissa ylläpito ja moderaattorit katsovat ainoaksi vaihtoehdoksi antaa käyttäjälle porttikiellon, toimitaan seuraavasti:

- Ylläpito pyrkii mahdollisimman pikaisesti lähettämään sähköpostitse tiedotteen porttikiellosta / käyttäjätunnuksen poistamisesta käyttäjätunnuksen omistajalle siihen osoitteeseen, jonka tämä on käyttäjäprofiilissaan ilmoittanut. Tiedotteessa kerrotaan toimenpiteen syy.
- Ylläpito tiedottaa annetusta porttikiellosta erikseen foorumilla.
- Ne henkilöt, joilla on keskeneräisiä asioita (kuten kirpputorikauppoja) suljetun / porttikiellon saaneen käyttäjätunnuksen kanssa voivat ilmoittaa oman sähköpostiosoitteensa ylläpidolle, joka välittää yhteystiedot edelleen suljetulle/porttikiellon saaneelle käyttäjätunnukselle sähköpostitse.
"I never get involved with my own life. It's too much trouble."
(Michael Garibaldi, Babylon 5)
Post Reply