Page 1 of 1

Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 10:39
by Haitula
Laitan ihan oman aiheen tästä. Mun pitäisi saada liitettyä kaksi nauhaa/punosta toisiinsa niin , että muodostuu lenkki. Eli tavallaan se toinen naru kyljestään toiseen kiinni (onpa vaikia selittää). Haluaisin että siitä tulis mahdollisimman siisti. Siihen päälle pitäis keksiä joku suojaus, joka vois olla pitkä putkihelmikin, mutta onnistuisko se muovisuojalla? Tietääkö joku saako jostain esim. ohutta muoviputkea tai muuta muovia, jonka siihen vois kieputtaa ja voiskohan sitä sulattaa siihen päälle, että se jäis siistin näköseks?

Re: Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 11:36
by Tinjami
Kutistesukkaa? Ainakin Biltemassa on muutamia värejä, muualla olen törmännyt vain mustaan. Etrassa on ollut myös liimalla varustettuja eli putken sisällä on kuumaliimaa.

Re: Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 13:22
by Loulou
Kutistesukka tuli minullekin mieleen. Bauhausissa on ollut useampia värejä myös, ja eri kokoja.

Re: Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 13:25
by Kivenviilaaja
Kutistesukka voi toimia hyvin, jos vaan se nauhamateriaali kestää kuumentamista.

Mulla tuli sellainen mieleen, että jollain ohuella silkkilangalla voisi sitoa sen liitoksen. Eli ohutta lankaa pyörittää siihen muutaman kerroksen niin, että saa tukevan liitoksen. Ja tietty sen aloituskohtaan ja loppuun solmu, ja viimeiseksi pari kerrosta kirkasta lakkaa, vaikka kynsilakkaa. Eli jotain tuohon tyyliin: http://www.youtube.com/watch?v=YgU6F87LDrM

Re: Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 13:29
by Othel
Minähän päällystäisin sen liitoskohdan siemenhelmistä tehdyllä peyote-putkella.

Re: Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 15:44
by Haitula
On ollut todellinen onni, että olen löytänyt tälle foorumille :D :D Ootte mahtavia. Kutistesukka :shock: , nevö hööd, piti oikein googlettaa. Eli se laitetaan liitoskohdan päälle ja sytkärillä esim. kuumennetaan? Ymmärsinkö oikein? Ja mähän voin liimata/ommella sen pätkän kyljestään toiseen kiinni siten , että naru jatkuu sitten vain yhtenä jatkossa. Ja tuo kutistesukka suojaa sitä. Myös muut ehdotukset on tosi hyviä, kiitos videolinkistä!! Ja myös siemenhelmi idis on hieno, siitä tulis ainaskin tosi nätti 8)

Kyllä on hankalaa näiden nauhojen ja nyörien kanssa pelata, huh sentään. Mutta ehkä se on sen arvoista. Haluaisin aina mahdollisimman siistin ja tyylikkään lopputuloksen ja pääni puhki aina mietin, että miten se voi onnistua.

Re: Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 16:17
by Seatear
Käyttäisin mieluummin kuumailmapuhallinta tai vaikka silitysrautaa pitäisin n. parin sentin päästä, kuin ihan liekkiä. Jos käytät lankaa/nyöriä/punosta alla, niin se voi syttyä liekistä palamaan.

Re: Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 16:27
by Loulou
Minä olen kerran saanut kutistesukankin liekkeihin, kun tein mökillä veneköyttä ja ainoa lämmönlähde saatavilla sillä hetkellä oli tulitikku... Eli ei ehkä tosiaan avotulta siihen kannata käyttää :).

Re: Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 17:12
by Haitula
Selkis eli kuumailmapuhallin sitten tilaukseen :) Mitä mieltä olette, olisko liimallinen vai ilman parempi? Liimaan/ompelen köydet kyllä toisiinsa kiinni, eli tuo tulisi siihen vain viimeistelyyn ja suojaukseen? Jos se imee ihan kiinni, niin taitaaa se myös pitää rakennetta yhdessä/tukea?

Re: Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 17:25
by Loulou
Täytyy tunnustaa, etten edes tiennyt, että niitä on liimallisiakin...Eli en osaa sanoa, kumpi olisi parempi, valitan!

Re: Muovisuojaus punokseen?

Posted: Sun Apr 22, 2012 19:54
by Kivenviilaaja
Vähän riippuu siitä, millaisen liitoksen haluaa. Liimallinen kutistesukka on vähän paksumpaa ja sitä liimaa saattaa helposti tursuta päistä ulos, joten tulos ei välttämättä ole kovin siisti. Paremmin se liimaversio pysyy kiinni, joten jos se on tärkeä ominaisuus, niin sitten kannattaa laittaa liimaversiota. Se liima on samaa tavaraa kuin mitä yleensä käytetään kuumaliimapistooleissa, joten liimauksen voi tehdä niinkin, että ensin levittää ohuesti punoksen päälle normaalia kuumaliimaa ja laittaa sen päälle liimattoman kutistesukan. Se kuumaliima sulaa siellä alla kun kutistesukan kuumentaa.