Page 1 of 1

Tiger tail

Posted: Sat Dec 29, 2012 17:37
by Zingiberry
Kertoisiko joku, mitä on esim. monen helmityöohjeen yhteydessä mainittu tiger tail? Ilmeisesti se on jonkinlaista vaijeria (?), mutta millaista? Millaisiin töihin sitä käytetään, kuinka moni säikeistä se on? Vai onko se "vain" tavaramerkki tai kauppanimi, kuten esim. Fireline?

Re: Tiger tail

Posted: Sat Dec 29, 2012 17:57
by hunski
mielestäni tarkoittaa ihan normaalia koruvaijeria, sanovat vaan enkuksi joskus tiger tail

Re: Tiger tail

Posted: Sun Dec 30, 2012 2:06
by HelmiOrvokki
Tiger tail on 7-säikeinen halpa koruvaijeri ja laatukin on sen mukainen. Myydään kymmenien metrien keloissa, ei suositella mihinkään "arvokoruihin". Helmihommia aloittaessani käytin ko vaijeria, myöhemmin olen purkanut suurimman osan ja vaihtanut parempaan vaijeriin, koska tuo katkeili helposti tai meni taitoksille. En suosittele.

Re: Tiger tail

Posted: Fri Sep 06, 2013 8:44
by daisy
Sellasta mietin että kannattaako lukot tehdä itse (jigilevyn kanssa, siis kannattaako sellainen hankkiakaan kun kiinnostaa muutenkin rautalangasta taivutella koruja ja siis totsiaankin olen vasta aivan aloittelija! =D) vai ostaa? Jostain ketjusta täällä luin että esim Tiimarin lukot ovat tosi huonolaatuisia, mistä kannattaa hankkia, onko itse tekemällä edullisempaa? Jos opettelis tekee tolla jigilevyllä niin kuin paljon siihen tarvii sen levyn lisäksi tarvikkeita (ja paljon tarvikkeille tulee suunnilleen hintaa, alottelijan kannattaako sijoittaa niihin?) Tuolla jigi ohjeissa näytetään ennen langan taivuttamista että ne langan päät on jotenki erilaisia, pitääkö jompaakumpaa päätä jotenkin hioa tai litistää ja millä välineillä semmoinen onnistuu?

Re: Tiger tail

Posted: Fri Sep 06, 2013 19:25
by Kalottikuupatar
daisy wrote:Sellasta mietin että kannattaako lukot tehdä itse (jigilevyn kanssa, siis kannattaako sellainen hankkiakaan kun kiinnostaa muutenkin rautalangasta taivutella koruja ja siis totsiaankin olen vasta aivan aloittelija! =D) vai ostaa? Jostain ketjusta täällä luin että esim Tiimarin lukot ovat tosi huonolaatuisia, mistä kannattaa hankkia, onko itse tekemällä edullisempaa? Jos opettelis tekee tolla jigilevyllä niin kuin paljon siihen tarvii sen levyn lisäksi tarvikkeita (ja paljon tarvikkeille tulee suunnilleen hintaa, alottelijan kannattaako sijoittaa niihin?) Tuolla jigi ohjeissa näytetään ennen langan taivuttamista että ne langan päät on jotenki erilaisia, pitääkö jompaakumpaa päätä jotenkin hioa tai litistää ja millä välineillä semmoinen onnistuu?
Lukot jotka ostaa, kannattaa hommata ihan korukaupoista, todennäköisesti jonkin verran laadukkaampaa kuin tiimarin tavarat. Erityisen iso plussa tiimariin verrattuna on se, että tietää mistä materiaalista tarvikkeet on. Itse tehtynä saa tietty persoonallista ja erilaista, voi myös määritellä langan paksuuden. Jigejä saa edullisestikin, erityisesti ulkomailta, mielestäni. Olen itse tainnut FMG:ltä kimpan yhteydessä hommata metallisen jigin eikä hintaa ollut muistaakseni kuin toista kymppiä..? Mielestäni ihan kelpo sijoitus, erityisesti jos haluaa tehdä paljon komponentteja itse. Jos langan päät eivät ole kovin terävät, ei erityisesti tarvitse tehdä niille mitään. Tavallisella viilalla voi pyöristää tarvittaessa, litistykseen tarvitseekin melkein alasimen ja vasaran. Pinnoitetut langat ei siinä tapauksessa ole kovin hyviä.

Edullinen harrastus tämä ei missään mielessä ole, eniten säästöä tulee itse tehdessä sitten, jos tekee paljon ja käyttää paljon osia joita voi myös tehdä itse. Mulla suurin kulutus on lukkojen kohdalla rapu-, jousi- ja salpalukoissa, että niiden tekeminen itse on aika haastavaa. Salpalukkoja on soveltaen helppo tehdä, mutta massatuotantoon ei jaksa ryhtyä. Jos tykkäät esim. S-lukoista, on niitä helppo tehdä itse, ja varmasti pidemmän päälle jigi maksaa itsensä takaisin jos tekee erilaisia juttuja. Mä hommasin sen alunperin erityisesti erilaisten välihärpäkkeiden tekemistä varten, en niinkään lukkojen tai koukkujen.