Page 1 of 2

Mitä pitäis tehdä?

Posted: Thu Nov 14, 2013 23:22
by waterwoman
Mitä tehdä, kun huomaa jonkun härskisti myyvän hopeoituja tuontikoruja sterlinghopeana? Ja leimoista ei tietoakaan, vain pieni lätkä jossa 925, mutta sellasia just kiinasta saa. Yritin ensin kauniisti siitä huomauttaa, että nuo ei ole aitoja jos leimat puuttuu, mutta hän ei kuunnellut, vaan alkoi syyttelemään asioihin sekaantumisena. Viimein laitoin Tukesin sivun linkin- no sitten minut jo poistettiin siitä koruryhmästä...

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Fri Nov 15, 2013 1:21
by Lumijo
Olen törmännyt jossain vaiheessa tällaiseen verkkokauppaan, nyt vaan en muista nimeä, mutta olin kyllä aika äimän käkenä kun myivät Kiinan hopeaa aitona sterlinghopeana. Ja edullisiakin ne korut olivat. Oli siis ihan suomalainen verkkokauppa ja tunnistin tuotteet samoiksi joita myydään Ebayssa pilvin pimein. Sinällään noissa koruissa ei ole mitään vikaa, mutta ei ne hopeaa ole!

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Fri Nov 15, 2013 9:21
by miauu
Minusta parasta on yhteydenotto Tukesiin ja heti.
Kaverin käräyttäminen sinänsä voi tuntua ilkeältä, mutta vielä ilkeämpää (ja kaikkien koruilijoiden mainetta pilaavaa) on tuollainen kusetus.

Varsinkin jos kusetus tehdään härskin tietoisesti eikä ymmärtämättömyyttään, kuten nyt näyttää olevan :grrr:

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Fri Nov 15, 2013 16:03
by HelmiOrvokki
Itse äärimmäisen nikkeliallergisena olen tommoseen touhuun todella vi****tunut, lisäksi tämä edelleen ruokkii sitä väärää käsitystä, että sterlinghopea sisältää nikkeliä, "koska se aiheuttaa niitä allergiaoireita", kun tavara ei välttämättä oo sterlinghopeaa nähnytkään :evil:. Ja nähtävästi tuolla sterlingillä saa leikitellä ihan miten huvittaa: Jotkut tukkumyyjät markkinoivat uusia "Sterlinghopeoituja", siis "Sterling silver plated" tuotteita, ihan kuin ne olisivat jotain laatukamaa. Meillä nämä tukut on järjestään bannattu. Hämeenlinnasta löytyy onneksi Inspectan tarkastusyksikkö, jonne voimme viedä vähänkin arveluttavat materiaalit tarkempaan syyniin. Ja kerronko taas, kuinka ostin ison pussin niitä hopeakorviskoukkuja...no en kerro... :mrgreen: Kyllähän te tiedätte...
Mutta, Tukesille ilmoittaminen oli todella oikea teko. :wtg: .

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Fri Nov 15, 2013 19:15
by waterwoman
Tukesia minäkin ajattelin.
Tuo touhu on suljettuna ryhmänä facessa Katjan korumyynti tai jotain sinnepäin se oli. Hän kehotti kaikkia uusia tuomaan sinne kavereitaankin.

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Fri Nov 15, 2013 19:58
by Papunen
Kävinpä katsomassa minäkin. Ja tulipa sellainen asia mieleen ettei tämä ihminen tiedä edes mitä sterling silver tarkoittaa. Ilmeisesti ajattelee oikein kirkkaan hopean värin olevan sterlingiä.
:grrr: Sille , ettei ota kuuleviin korviinsa kun asiasta huomauttaa. Kuinkahan paljon näitä vastaavia tuolla netissä pyörii...huoh

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Wed Nov 20, 2013 14:28
by Piita
Ei muuta kun Tukesille ilmoitus!
Tampereen messuilla kävi taas Tukesin tarkastaja, sanoin hänelle että hyvä kun kierrätte! Ilmeisesti korumetalliosien testaukseen on tulossa tarkennuksia. On tullut ongelmia monien "nikkelittömien"osien kanssa. Hopean hinnan nousu on kasvattanut hopeoitujen osien käyttöä ja niiden tuonti on kasvanut ja alkanut tulla ongelmia kun maahan tulee mitä sattuu.
Tälläistä jutteli Tukesin tarkastaja, raja-arvot nikkelille, kadmiumille ja lyijylle ainakin tulee tiukentumaan.

Osalla myyjistä on se harhaluulo ettei leimoja ja matskuja valvota maahantulon jälkeen mutta kyllä valvotaan. Tukesin tarkastajan olen tavannut useilla messuilla. Ja tekevät pistokokeita joten pitäkäähän asiat kunnossa.:)

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Thu Nov 21, 2013 0:07
by Thuja Design
Aina kun pidän hopeaketjukursseja,kerron myös että yli 10 grammaa painavat ketjut on leimattava sekä pitoisuusleimalla (925) että nimileimalla ja Tukesin tarkastajat kiertävät messuja ja myyjäisiä ja poistavat onneksi myynnistä laittomat tuotteet.Mutta nettimyyntiä on varmaan vaikea valvoa,ilmoitus sinne,kyllä varmaan tarkistavat.

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Thu Nov 21, 2013 1:01
by HelmiOrvokki
Mitenkähän tuo, kun yleisesti ilmoitetaan, että tuote on nikkelitön, vaikka nikkelipitoisuus saattaa vain alittaa EU:n asettaman raja-arvon. Itselläni epäilen tuon allergian olevan sitä luokkaa, että nikkelipitoisuus pitää olla se 0. Hieno uutinen, jos näitä raja-arvojakin ruvetaan tiukentamaan.. :wtg:

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Sun Dec 15, 2013 14:59
by Lumijo
Löysin toisenkin paikan missä myytiin "hopeisia" korusarjoja 25eurolla. Rohkenin kysyä, että löytyykö leimat. Löytyy kyllä, myyjän mukaan:) Kuvassa näytti olevan kiinalaisten 925 laatta. Kyseessä oli facebookkirppis ostetaan-myydään-vaihdetaan. Ei kai kirppikselläkään saa myydä hopeana ilman leimoja,?Ja sitäpaitsi kun näytti, että joku siellä pitää korukauppaa kun tuotteita oli paljon samalla myyjällä.

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Thu Jan 16, 2014 17:51
by petriina
padestore niminen kauppa myy myös näitä kiinan hopeita. Taitaa kyllä olla kytköksiä tuohon Katjan korumyyntiin aika reippaasti.

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Fri Feb 07, 2014 22:50
by Lumijo
Nyt iski sellainen ähky, että. Kävin omaa koruvarastoani läpi ja totesin ettei minulla ole aitoja hopeakoruja juuri lainkaan, lukuunottamatta muutamaa Kalevalaa. Ajattelin sitten, että voisinpa ihan hankkiakin niitä (tekemiäni en aina jaksa pitää, vai pitäiskö?) Kultakoruja löytyy, mutta eihän niitä nyt kukaan pidä. Ja sitten löysin tällaisen kaupan http://hopeakorupiste.eu/index.php?rout ... ry&path=69 Korut näyttävät ihan oikealta hopealta, mutta kun kysyin asiaa heiltä koruissa on leima 925. Kysyin sitten, että kuinka voitte myydä näitä hopeana, kun Suomen lainsäädännön mukaiset leimat puuttuu ja näin meistä katsottuna näillä leima puuttuessa ei ole hopean arvoa. Sain vastauksen tällaisen :
Niin kauan, kun ihmiset ostavat koruja ja ovat tyytyväisiä ainakin meille on iloa asiasta. Me valmistamme koruja BG:n lainsäädännö mukaan ja myymme niitä koko EU:N alueen. Täällä ja monessa muu maaissa ainoastaan viranomaiset saavat käyttää 925 leimaa, eli tekijan leimaa on poistunut käytöstä jo kauaan sitten. Tässä on lyhyt teksti EU:n lakien mukaan:


SEUT 34 artiklan vastaisiksi:

• jäsenvaltion asettama kielto, jonka mukaan
jalometallituotteita ei saa saattaa markkinoille
ilman vaadittua (virallista kansallista)
tarkastusleimaa


Onko meiltä fintomppeleilta jäänyt nyt jotain uutta huomaamatta :shock:

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Sat Feb 08, 2014 18:09
by hunski
Nii siis oliko niissä 925 leima vai ei? Sain Lumijo tekstisi mukaan käsityksen että on. Mutta tuota en ole kuullut että ei tarvi tekijän leimaa?? Onks joku muu tietonen?
http://www.tukes.fi/jalometallituoteopa ... _nimi.html
Ainakin tukesin sivuilla sanotaan vielä että nimileima ja pitoisuusleima on pakollisia.

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Sat Feb 08, 2014 18:26
by hunski
Ja nii siis alle 10g painavissa ei tarvi olla. Riipukset heidän mukaan on aika kevyitä.
No tää painaa enemmän mut en nää mitä leimoja on:
http://hopeakorupiste.eu/index.php?rout ... uct_id=483
Ja tää painaa liikaa, eikä tässä ole kuin 925 leima, ei ole nimileimoja ainakaan minun silmiini näy:
http://hopeakorupiste.eu/index.php?rout ... uct_id=111

Re: Mitä pitäis tehdä?

Posted: Sun Feb 09, 2014 20:18
by Lumijo
Kyse tässä olikin nimenomaan siitä, että tuon tekstin mukaan Suomi Eu-direktiivin vastaisesti vaatii niitä nimileimoja ja tämä yritys myy Eu-alueella ja ei sen mukaan tarvitse kuin leiman 925. Mainitsin vielä, että myös hopeiduissa Kiinalaisissa koruissa on vain 925 leima eikä niitä voida myydä täällä hopeana. Olettaisin noiden olevan hopeaa, ei ainakaan näytä yhtään Kiinalaisten hopealta ja sinänsä tosi kivan näköisiä.