Jupinaa Suomen postista

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
User avatar
Maikki
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2556
Joined: Wed Nov 02, 2005 14:37
Lasku: 5
Location: Jyväskylä
Contact:

Post by Maikki » Thu Aug 02, 2007 10:55

Tuo postien keruusta ja esimerkiksi hopeajuttujen pussituksesta kirjoittamasi on kyllä asiaa, Asta, ihan samat kokemukset minullakin. Sitten se on vielä niin jonkun Murphyn lain mukaan, että kun hikipäässä pakkaat viime hetkeen ja kurvaat postilaatikolle just silloin esim. klo 17.00, niin varmasti on joku aktiivinen käynyt sen jo tyhjäämässä kaksi minuuttia vaille ja taas kun ehtii ihan hyvissä ajoin, niin postikuski tulee myöhässä. Olen jonkun kerran tämän jälkimmäisenkin nimittäin ihan oikeasti nähnyt, kun olen samalla käynyt viereisessä kaupassa ja sieltä poistuessä nähnyt postilaatikkoa tyhjennettävän.

Joitakin keroja olen tyrkännyt postipojalle kouraan, kun on ollut palaamassa autoonsa ja ihan nätisti ovat toki ottaneet mukaan!
User avatar
paradise
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1174
Joined: Mon Apr 23, 2007 15:25
Lasku: 5
Location: Helsinki
Contact:

Post by paradise » Thu Aug 02, 2007 13:28

Joo.. Pakko kertoa tänne työtarina.. Eli siis lähetimme töistä 2 isoa postin rullakkoa (yhden koko on siis jotain noin 1m x 1m x 1.8m) Ouluun. Rullakoissa oli osoitekortit ja kaikki.. Molemman rullakot noudettiin, mutta vain toinen rullakko kirjautui järjestelmään (seurantakoodi..). Toista ei järjestelmän mukaan muka koskaan noudettu.. Tämä tapahtui siis toukokuussa.. Vieläkään ei Itella ole rullakkoa löytänyt.. Asiaa kuulemma selvitellään, kun asiakaspalveluun soittaa..

Jo on kumma! Noin iso rullakko täynnä kamaa (painaa varmaan 100kg!!) ja se on hukattu jonnekin.. Toinen rullakko pääsi perille ja tuli takaisinkin sieltä tänne pääkaupunkiin.. Ja toinen on "hukassa".. Pitäisi itse asiassa väkertää vahingonkorvaushakemus josain välissä.. Sitä rullakkoa kun tarvittaisin taas syyskuussa, tällä kertaa jossain Pohjanmaalla.. Että näin!
User avatar
Asta
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3831
Joined: Tue May 01, 2007 21:55
Lasku: 5
Location: Oulu

Post by Asta » Fri Aug 03, 2007 0:18

Hah! Sisko soitti tänään (pitäisi olla kiireellä lukemassa Potteria, mutta tämä on kivempaa - alanko olla tervehtymässä?). Siis sisko soitti. Tekivät Haukiputaalla kesän pesuhuone-saunaremonttia. Iso osa laatoista oli mennyt rikki kuljetuksessa. Siskon mies meni K-rautaan, josta laatat oli tilattu, ja kysyi korvausmenettelystä. K-rauta vastasi, että pitää tehdä postiin korvausvaatimus. Siskon mies sanoi, että hän tilasi suoraan K-raudasta, eikä hänellä mitään lähetystietoja ole. K-raudan mies antoi lähetystiedot. Siskon mies marssi Haukiputaan postiin ja kysyi, miten tehdä korvausanomus. Haukiputaan postissa neuvottiin täyttämään tietty kaavake ja tuomaan rikkoutuneet tuotteet postiin näytille. Laatikkoon siis rikkoontuneita laattoja ja postiin näyttämään. Kuukautta myöhemmin sisko soitti postiin ja kysyi, miten korvauskäsittely etenee. Virkailija sanoi, että ei etene, kun ei ole täytetty oikeaa kaavaketta. Olisi pitänyt täyttää vahinkokaavake sen sijaan, mikä Haukiputaan postissa oli täytetty. Sisko sanoi, että kaavake täytettiin postin ohjeiden mukaan ja virkailija sanoi, että väärä kaavake. Tulkaapas tänne ja tuokaa ne rikkoutuneet tuotteet mukananne ja täyttäkää oikea kaavake.
Sisso.
Siskon puolesta: :wow:
Eikä meidän pojalla ole yli vuoden Suomessa asumisen jälkeen suomalaista henkilötunnusta, kun emme saa apostillattuja dokumentteja Italiasta ja Ranskasta. Paikalliset viranomaiset eivät tiedä, mitä apostillaus tarkoittaa (tietyntasoisen viranomaisen allekirjoitus ja leima aitoudesta). Käännätimme ei-apostillatut dokumentit virallisella kääntäjällä, kun ei muuta ollut, mutta ei kelvannut maistraatille. Emme ihan oikeasti tiedä, mitä tehdä. Oulun Kelalla on ihana naisvirkailija, joka lähettelee meille välillä viestejä kysyen, miten asia etenee, kun hänellä on jo pojasta huoli ja menetämme lapsilisiäkin joka kuukausi, ja me vastaamme, että parastamme yritämme, mutta ei etene. Saa nähdä, joutuuko poika vielä lähetetyksi pois Suomesta joskus elämässään, kun emme saa hänelle suomalaista henkilötunnusta. Byrokratia on kamalaa, ja kuitenkin siinä mukana olevat ihmiset ihania ja välittäviä. Karmea paradoksi on tämä maailma, johon olemme luoneet niin valtavat sääntö- ja toimintamenettelyverkot.
:wow:
Jos jollakin on vinkkiä, miten tämä meidän poika-asia voisi edetä, meidän perhe olisi ikikiitollinen, kun minulla on tämän asian suhteen jo voimat loppu!
:ooh:
"To see a world in a grain of sand
and heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour."
William Blake
Piitu
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1012
Joined: Mon Jul 03, 2006 21:24
Lasku: 5
Location: Oulu

Post by Piitu » Fri Aug 03, 2007 0:22

Oletteko olleet yhteydessä Italian konsulaattiin? Osaisivatko auttaa?
Paras lahja jonka voit antaa on aika.
User avatar
Asta
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3831
Joined: Tue May 01, 2007 21:55
Lasku: 5
Location: Oulu

Post by Asta » Fri Aug 03, 2007 2:17

Ollaan oltu. Ystävällisesti pyydetään hoitamaan suoraan paikallisten virkailijoiden kanssa, samoin kuin Oulun maistraatissa. Ja Nonna on käynyt jo kaksi kertaa Bergamossa appelsiinimarmelaatilahjusten kanssa hakemassa papereita (Italiassa ei saa mennä virastoon ilman lahjaa, joko rahaa tai jotain muuta; ihan käsittämätöntä meille suomalaisille) ja aina saa vääränlaisia papereita takaisin. Ja ne marmelaatit ovat ihan hänen omin käsin tekemiään, nam! En antaisi niitä ihanuuksia ikikuunapäivänä niille virkailijoille, jotka eivät tee mitään asian eteen. Ottavat vain marmelaatit, hymyilevät, vievät ne perheelleen ja unohtavat koko jutun.
Nonna on ylittämättömän ihana - jutuistani on voinut saada jonkunlaisen kuvan, mutta se kuva on väärä. Tämä ihminen on aidosti enkeli!
:enkeli2:
Ja se Nonnan appelsiinimarmelaati on jotain aivan taivaallista, tuoretta, lisäaineetonta, puhdasta luontoa, nam!
:ooh:
"To see a world in a grain of sand
and heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour."
William Blake
Jane
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2003
Joined: Tue Mar 21, 2006 22:13
Lasku: 5
Contact:

Post by Jane » Fri Aug 03, 2007 10:22

Kuullostaa kummalliselta tuon henkilötunnuksen kanssa. Itse olen joskus auttanut yhtä virolaista hankkimaan suomen henkilötunnuksen ja muistaakseni passi oli ainoa paperi mitä tarvittiin. Sen lisäksi täytyi tietysti täyttää jotain kaavakkeita.

Jane
User avatar
Asta
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3831
Joined: Tue May 01, 2007 21:55
Lasku: 5
Location: Oulu

Post by Asta » Fri Aug 03, 2007 11:46

Hommaa hankaloittaa se, että pojan vanhemmat erosivat kahdeksan vuotta sitten ja pojan äiti kuoli viime vuonna joulun alla. Eli tarvitaan myös erotodistus ja äidin kuolintodistus, molemmat Ranskasta. Pojan syntymätodistus taas pitää saada Italiasta...
Paikalliset isoäidit tekevät hillopurkkeineen parhaansa, jotta dokumentit saadaan Suomeen, mutta sen oikean allekirjoituksen ja apostilla-leiman saaminen niihin tuottaa hankaluuksia.
:(
"To see a world in a grain of sand
and heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour."
William Blake
User avatar
Tilia
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2022
Joined: Thu Jul 19, 2007 13:52
Lasku: 5
Location: Etelä-Savo

Post by Tilia » Fri Aug 03, 2007 16:44

En tiedä, auttaisiko EU:n Solvit-ongelmanratkaisupalvelu tämän tyyppisissä asioissa kuin tuo henkilötunnuksen saamiseen liittyvän byrokratian ongelma. Ehkä kannattaisi kuitenkin kysäistä Kauppa- ja teollisuusministeriön yhdyshenkilöiltä, jos asia ei muuten ala etenemään. Ohessa on pari linkkiä. Tästä tuli heinäkuussa joskus pätkä aamu-tv:ssä. Toisessa linkissä on myös esimerkkitapauksia.

http://www.ktm.fi/?s=953
http://ec.europa.eu/solvit/site/index_fi.htm
Anne
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1973
Joined: Wed Dec 07, 2005 19:02

Post by Anne » Fri Aug 03, 2007 17:08

Asta, ette ole vielä kuitenkaan kokeilleet ns. "**ttumainen ämmä" -metodia? Eli jatkuvaa soittelua, valitusta, uhkailua. Valitettavan usein tuo tuntuu olevan se ainoa toimiva metodi niihin henkilöihin, jotka "on vaan töissä" ja joita ei muuten kiinnosta pätkääkään teidän ongelmat. Eli sopivia leimoja alkaa kyllä löytyä ihan siitä ilosta että pääsevät teistä eroon... :twisted:
(Valitettavasti tämä metodi on tarpeen monesti myös ihan täällä kotosuomessa :roll: )
meeri
hamstraa hopeahelmiä
Posts: 122
Joined: Wed Feb 15, 2006 15:52
Lasku: 5
Contact:

Post by meeri » Sun Aug 12, 2007 11:27

Yksi vinkki kaikille postittelijoille. Älkää käyttäkö enää maksikirjettä mihinkään postittamiseen!

Minä laitoin kaksi, samalle ihmiselle, mutta eri paikkaan. Ensimmäisestä tuli lappu kaksi päivää myöhemmin, edellisen päivän merkinnällä. Eli se oli tullut ajallaan, mutta posteljooni oli vaan laiska. Toisen laitoin maanantaina, että se olisi perillä ennenkuin itse menen käymään. Ei ollut torstainakaan kukaan soitellut ovikelloa eikä jättänyt mitään lappua aiheesta. Eowyn tietää millainen postinkantaja talossa käy, eli huolehtii kyllä kaikki ovenrimputtelut... Soitteli sitten torstaina postiin ja alkoi kyselemään. Sieltähän se hyllyltä löytyi, oli kuulemma ollut "jo monta päivää".....
Kävin hänen kanssa sitten hakemassa sen postista kun olin juuri sinnepäin ajelemassa ja melkein ovella.

Kävin valittamassa asiasta postiin, vaadin rahat takaisin (sain postimerkkeinä....). Postin täti sanoi, että näistä maksikirjeistä tulee aika-ajoin valituksia ja että se on oikeastaan melko hankala lähetystapa, kun sitä ei voi seurata, eikä se mene perille kuten kirje (postiluukusta)...


Ja mitä tulee siihen sotuun, niin 3 vuotta kun on asunut pysyvästi maassa, voi kuka tahansa ulkomaalainen hakea sotua. Eli jos ei siihen mennessä ala selvitä asia, niin ainakin tuo aikaraja tulee vastaan!
User avatar
kompiainen
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2473
Joined: Fri May 26, 2006 18:03
Lasku: 5
Location: Pohjois-Pohjanmaa
Contact:

Post by kompiainen » Mon Aug 13, 2007 20:40

Hih!

Lähetin tammikuun lopussa Magsille tässäkin ketjussa puhutun kirjeen. Joka ei koskaan löytänyt perille ja joka postin tutkimisen jälkeen todettiin kadonneeksi... Ennen kuin tänään... Magsille saapui 10.8.2007 leimattu kirje, jossa kadonneet balispacerit olivat! :o Älkää luovuttako, teidänkin postinne voi vielä löytyä jonkun postiauton siivouspäivän yhteydessä!

:lol:
~Kun itse tekee, saa sellaisen kun sattuu tulemaan~
mags
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3931
Joined: Sun Mar 26, 2006 19:37
Lasku: 5
Contact:

Post by mags » Mon Aug 13, 2007 22:34

:rofl: Ja arvatkaas ihmettelinkö yhtään Katrin kirjettä, jossa hän kehotti lepäämään :raaps: Olin silloin alkuvuodesta HIEMAN väsyneempi kun nyt lomalaisena...
varis
korukivikasan keskellä
Posts: 191
Joined: Sun Oct 29, 2006 0:25
Lasku: 5
Location: vantaa

Post by varis » Tue Aug 28, 2007 8:38

Asiasta postimyyntiin, rupesin pohtimaan kadonneiden helmikauppojen tilausten asiaa. Jos kerran kadonneista, vakuuttamattomista kirjeistä ei tule korvausta, kumpi jää lain mukaan nuolemaan näppejään, asiakas vai kauppa? Onko kauppa velvollinen lähettämään rahoille vastinetta, vai onko se jo hommansa hoitanut? Lähetetäänkö korvaus, MIKÄLI myönteinen päätös tulee, lähettäjälle vai vastaanottajalle? :raaps:

Nimimerkillä kaavakkeentäyttäjiin liittynyt... :twisted:
...sillä pelkuruus on kuolemansynneistä suurin.
Isla
korukivikasan keskellä
Posts: 205
Joined: Mon Dec 11, 2006 19:26
Lasku: 5
Location: Helsinki

Post by Isla » Tue Aug 28, 2007 16:05

Googlailin tätä, kun olen itsekin miettinyt (etenkin, kun joidenkin yritysten putiikeissa sanotaan, että he eivät vastaa postin kadottamista lähetyksistä), vaikka omia ostoksia ei ole vielä kadonnut. Tällaista löytyi kuluttajaviraston kysymysten ja vastausten joukosta:

"Kenen vastuulla on postissa kadonnut verkkokaupasta tilattu tuote?
Myyjä on vastuussa tuotteesta kuljetuksen aikana, esimerkiksi jos tuote katoaa tai vahingoittuu postilähetyksen aikana."

http://www.kuluttajavirasto.fi/user_nf/ ... de=readdoc

Kävin vielä tutkailemassa muutamaa kauppaa. Yhden helmikaupan ehdoissa sanotaan, että he vastaavat kuljetuksesta, ja toisen sivulla, että eivät vastaa. Myös muiden kuin helmikauppojen sivuilta löytyi maininta, että yritys vastaa kuljetuksesta. Ja sitten löytyi myös niitä, jotka eivät mielestään vastaa. Mutta tuon yo. lainauksen perusteella myyjän pitäisi minusta selvittää katoamisasia ja lähettää sinulle lähetys uudelleen. Siis edellyttäen, että myyjä on suomalainen.
User avatar
vipa
Swarovski-kuumeessa
Posts: 66
Joined: Fri Jul 29, 2005 11:01
Lasku: 5
Location: Pori
Contact:

Post by vipa » Tue Aug 28, 2007 19:07

Meillä Nanassa tämä vastuujuttu menee niin että me olemme vastuussa lähetetystä tavarasta, ja jos asiakas ilmoittaa ettei ole saanut tilaustaan, lähetämme uuden paketin ja selvitämme asian postin kanssa. Mutta jos asiakas lähettää takaisin tavaraa palautuksena, hän on vastuussa. Onneksi ei ole vielä koskaan yhtään pakettia kadonnut. *koputtaa puuta*
Post Reply