OT-keskustelut

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

User avatar
Eowyn
Ylläpito
Posts: 5470
Joined: Mon May 30, 2005 23:13
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Espoo
Contact:

OT-keskustelut

Post by Eowyn » Thu Jun 14, 2007 16:08

Koruporinat ja jäsenesittelyt -osioon on tullut paljon erilaisia OT-ketjuja, joilla ei ole varsinaisesti mitään tekemistä osion teeman kanssa. Vaikka tällaiset ketjut ovat sinänsä mukavia ja viihdyttäviä, on tämä foorumin osio tarkoitettu nimenomaan koruharrastukseen liittyvälle keskustelulle.

Foorumi on parissa vuodessa kasvanut suhteellisen suureksi ja myös liikennemäärä kasvaa koko ajan. Helmetti on kuitenkin tarkoitettu koruharrastajien foorumiksi, jossa voi vaihtaa tähän harrastukseen liittyvää tietoa, ideoita jne., enkä toivoisi sen kasvavan nimenomaan OT-keskustelun suhteen, kuten nyt on näyttänyt käyvän. Ymmärrän hyvin, että on mukavaa vaihtaa mielipiteitä muutenkin kuin vain koruasioissa, mutta en halua keskustelun painottuvan liikaa OT-puoleen.

Olemassaolevat ketjut saavat jäädä foorumiosioon, mutta tästä eteenpäin OT-keskustelua käydään vain sille omistetussa yhdessä ainoassa ketjussa (OT-löpinää). Siinä vaiheessa, kun ketjusta tulee kohtuuttoman pitkä, aloittaa joko ylläpito tai moderaattori uuden ketjun ja lukitsee vanhan.

Toisaalla huomautettiin jo, että erimielisyydet ja hieman tympeä mieliala foorumilla ovat lisääntyneet ihan samassa suhteessa kuin OT-keskustelut. Helmetin hyvä ja ystävällinen tunnelma on ollut koko tämän kaksi vuotta se asia, mistä ainakin minä ylläpitäjänä olen ollut erityisen ylpeä. Toivoisin, että tästä samasta asiasta saisin olla ylpeä vielä seuraavat kaksi vuottakin - ja pitempäänkin. :)

Niin kovasti kuin periaatteessa karsastankin sitä, että minun pitäisi sanella käyttäjille sääntöjä, toivoisin, että OT-ketjussa noudatettaisiin seuraavia periaatteita:

- ei mennä henkilökohtaisuuksiin
- ei provosoida ja ärsytetä
- kuulumiset tuttujen kanssa hoidetaan yksäreitse tai sähköpostitse, sillä Pekan ja Paavon keskinäiset kuulumiset ovat lähinnä spämmiä muille foorumin käyttäjille

Mikäli homma karkaa käsistä, katson järkevimmäksi, että OT-ketjusta luovutaan kokonaan.

Helmetin on kuitenkin tarkoitus olla foorumi eikä chat. Foorumin käyttäjille on IRCnetissä oma irc-kanavansa (#helmetti, lisää juttua toisessa ketjussa), jolla voi harjoittaa tuota chat-puolta ;)
"I never get involved with my own life. It's too much trouble."
(Michael Garibaldi, Babylon 5)
mikael0k
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1889
Joined: Tue May 16, 2006 9:51
Lasku: 5
Location: Kemi, Lappi, Suomi

Post by mikael0k » Thu Jun 14, 2007 17:27

Minulle tarkoitetut kiviin ja mahdollisesti tekniikoihin kohdistuneet kysymykset jotka tarvitsevat ehkä runsaastikkin käsittelytilaa, voi osoittaa seuraavaan sähköpostiosoitteeseen.

kivikysymykset(at)hotmail.com

Terveilee Mikael0k
User avatar
Henna
Moderaattori
Posts: 3420
Joined: Thu Jun 30, 2005 11:57
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Ylöjärvi
Contact:

Post by Henna » Fri Jun 15, 2007 11:42

mikael0k wrote:Minulle tarkoitetut kiviin ja mahdollisesti tekniikoihin kohdistuneet kysymykset jotka tarvitsevat ehkä runsaastikkin käsittelytilaa, voi osoittaa seuraavaan sähköpostiosoitteeseen.

kivikysymykset(at)hotmail.com

Terveilee Mikael0k
Hei, älkää nyt suotta yksäripuolelle ruvetko helmi/kivi/korujuttuja siirtämään! Kaikki sellainen tieto, joka on yleishyödyllistä tai josta voisi kuvitella olevan hyötyä myös muille foorumin käyttäjille, kuuluu ilman muuta foorumille! Ei ole tarkoitus, että kukaan alkaa arkailla tai kainostella asiaankuuluvien asioiden kysymistä/kertomista (toki edelleen kannattaa muistaa haku-toiminto, jonka avulla löytyy jo apu erittäin moniin asioihin!)
User avatar
Asta
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3831
Joined: Tue May 01, 2007 21:55
Lasku: 5
Location: Oulu

Ehdotus

Post by Asta » Mon Jun 18, 2007 0:43

Hei!

Tämä nyt on vain ehdotus mietittäväksi. Helmetti on virtuaaliyhteisö, joka keskittyy koruntekoasioiden ympärille. Kaiken tiedonvaihdon, yhteydenpidon ja kaupankäynnin takia ihmiset tiimiytyvät ja joskus jopa ystävystyvät. Se on ihan normaalia ihmisten toimintaa.

Tuntuu, että helmetissäkin, kuten kaikissa yhteisöissä, ihmisillä on tarve vaihtaa kuulumisia, kokemuksia ja kommentteja, jotka joskus jäävät ehkä jammaaman parin jäsenen väliseksi hetken ajaksi, mutta siitä se keskustelu sitten taas vaihtaa suuntaa ja jammaa uudelleen. Ja sitten tulee vastarannankiiski, joka pistää asiat uuteen perspektiiviin, ja tarina jammaa vähän aikaa siinä. Se on normaalia.

Voisiko ajatella, että Koruporinat ja jäsenesittelyt -osioon laitetaan ihan oma OT-porinayleisotsikko, jossa ihmiset saavat jakaa päivittäisiä tuntemuksiaan? Ihan senkin takia, että me aidosti olemme yhteisö, vaikkakaan emme kasvokkain sanojamme vaihtele. Tämä vain on osa tätä uutta maailmaa, jossa tietokone on meidän mielemme ilmaisu ja näppäimistö suumme.

Me helmeilijät olemme löytäneet kodin helmetistä (ja nyt puhun vain omalla suullani, mutta luulen, että ainakin muutama muu on samaa mieltä - siksi "me"-ilmaisu). Ymmärrämme, että foorumi on tarkoitettu helmeilyä koskeville viesteille, mutta toivomme, että tässä foorumissa on tilaa myös muuta elämää koskeville viesteille, koska helmeily on suuri osa elämäämme ja se elämä on suuri osa helmeilyämme. Kaikki liittyy kaikkeen.

Voin tarvittaessa laittaa Luxoniaan OT-keskustelufoorumin, mutta ketä se palvelisi? Täällä tulemme tutuiksi toistemme kanssa kaikenlaisten viestien kautta ja täällä myös jaamme pikku osia elämästämme helmien ulkopuolella. Helmetti on helmimaailma ja me olemme ihmisiä, joille helmet ovat osa elämää. Joskus haluamme jakaa pienen hetken myös siitä muusta elämästämme helmettiläisten kanssa.

Valvojat, miettikää. Voitte milloin tahansa katkaista ketjuja ja poistaa niitä tietokannasta vapauttaaksenne serveritilaa. Miksipä ei antaa helmettiläisille mahdollisuutta puhista ja purkautua ja jakaa muillakin elämänalueilla, kuin korunteossa? Olemme joskus eri mieltä asioista, mutta sekin on ihan tavallista kanssakäymistä. Jos helmetti tukkii meiltä OT-ketjun, on mahdollisuus, että ihmiset etsivät toisen foorumin, jossa sana on vapaampi.

Miettikää siis, rakkaat valvojat, keskenänne, mikä olisi helmetin kannalta parasta. Helmetti on helmetin hieno paikka koruntekijöille keskustella puolesta, vastaan ja siinä välissä, eikä vain korunteosta vaan koko elämästä. Jos annatte helmetin kasvaa siihen suuntaan, mihin se nyt näyttää olevan kasvamassa, kasvukipujen kautta syntyy jotain aivan ainutlaatuista. Vastakommentit ovat aina kasvun paikkoja.

Marxin filosofian mukaan teesi (alkuperäinen väittämä) ja antiteesi (vastakkainen väittämä) synnyttää ajassa synteesin (molempien teesien yhdistelmän) eli kasvua. Vastakommentit (vaikka ne näyttäisivät vihamielisiltäkin) ovat aina kasvun siemen. Jos ajatellaan, että ei saa vastata vastakkaisella kommentilla, kasvu tapetaan. Ja mitä olen lukenut tätä palstaa, vastakkainasettelut ovat olleet hyvin satunnaisia.

Mietiskellen,
Asta
"To see a world in a grain of sand
and heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour."
William Blake
User avatar
Helmipöllö
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1038
Joined: Mon May 29, 2006 20:38
Lasku: 5
Location: Salonseutu

Post by Helmipöllö » Mon Jun 18, 2007 10:19

TÄYSIN samaa mieltä Astan kanssa !!!

Ainahan joku ärsyttää ja toinen ärsyyntyy - mitä sitten. Sehän on elämää,
myös täällä.
Muut osiothan ovat täysin asiallisia ja jos jonkun sielu ei kestä pientä vittuilua OT-ketjuissa, niin niitähän ei ole pakko lukea.
Menee aika kuivaksi, jos sensuroidaan tai koko ajan hyssytellään :?

Okei, on nettiketti, mutta OT on OT ja usein päivän piristys.
...parempi yksi ruuvi löysällä kuin kymmenen liian tiukalla...
Anne
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1973
Joined: Wed Dec 07, 2005 19:02

Post by Anne » Mon Jun 18, 2007 10:38

Asta hyvä (ja muutkin foorumilaiset),

ylläpito/moderaattori-tiimissä tätä asiaa on jo mietitty ennen yllä olevan tiedotteen julkaisemista. Eli tiedote ja tehty ratkaisu ot-keskustelujen rajaamisesta yhteen ketjuun ovat tuon pohdinnan tulos.

Ensinnäkin täytyy todeta, että OT-keskustelujahan ei ole siis kielletty, vaan ainoastaan ilmoitettu, että ne sallitaan vain yhdessä niille tarkoitetussa ketjussa, joka on nimeltään OT-löpinää ja löytyy Koruporinat ja jäsenesittelyt alueelta.

Lisäksi yllä annettiin muutamia ohjeita, joilla pyritään edesauttamaan sitä, että kaikkien on mukava osallistua keskusteluihin ja ennalta ehkäisemään pahaa mieltä ja riitoja, jota ajattelematon kirjoittelu OT-ketjussa voi aiheuttaa. Ohjeet ovat luonteeltaan sellaisia, että ne kuuluvat ihan normaaliin kohteliaaseen käytökseen, mutta katsoimme parhaaksi kirjata ne ylös tuohon tiedotteeseen ihan muistuksen vuoksi.

Nämä ohjeethan ovat:
- ei mennä henkilökohtaisuuksiin
Tämä siis tarkoittaa sitä, että keskustellessa esimerkiksi salaatista ei ole suotavaa kommentoida asiaa esim. näin: "No ei ole ihmekään että olet niin lihava, kun et salaatista tykkää".

- ei provosoida ja ärsytetä
Tämähän ei siis tarkoita etteikö, eriäviä mielipiteitään saisi esittää vaan sitä että asiat tulee esittää kohteliaasti ja rakentavaan sävyyn. Jos väittely käy kovin kiivaana, on usein fiksumpi nukkua yön yli ennen kommentointia.

- kuulumiset tuttujen kanssa hoidetaan yksäreitse tai sähköpostitse, sillä Pekan ja Paavon keskinäiset kuulumiset ovat lähinnä spämmiä muille foorumin käyttäjille
On epäkohteliasta kaikkia niitä foorumin 500 muuta käyttäjää kohtaan, jos kaksi ihmistä käyttävät foorumia henkilökohtaisena rupatteluareenanaan tyyliin: Pekka kysyy: "Paavo, mitäs muuten ostit sieltä kaupasta".
Myöskin pieni itsekriittisyys on paikallaan kun miettii millaisista asioista ja miten usein OT-ketjuun uuden viestin kirjoittaa: Jos jokainen foorumin yli 500 käyttäjästä raportoisi jokaisen kaupassa käynnin, ruuan laiton, iltalenkin, tapahtumat työpaikalla jne OT-ketjussa - niin voitte kuvitella mikä määrä viestejä siitä syntyisi. Toki elämän suurista kohokohdista tai erityisesti mieltäpainavista asioista tai erikoisista sattumista voi OT-ketjussa kirjoitella.

Koskapa Asta taidat tykätä erilaisista vertauksista niin tässä vielä loppuun yksi:
Kun kaupungissa on vain yksi auto niin se voi ajella aivan miten lystää. Kun kaupunki kasvaa ja autot lisääntyvät, niin kaikille turvallisen ja sujuvan liikkumisen takaamiseksi tarvitaan sääntöjä; muutoin nopeammat ja vahvemmat jyräävät muut. Sama juttu on täällä foorumillakin: Kun väkimäärä kasvaa, on tarpeen ohjeistaa toimintaa jotta taataan foorumin sujuva toiminta ja mukava keskusteluympäristö kaikille. Kaikki säännöt eivät aina miellytä, mutta miten kävisikään, jos jokainen noudattaisi vain niitä sääntöjä jotka miellyttävät: eli ajaisivat aina vihreillä valoilla, mutta eivät koskaan pysähtyisi punaisiin...
User avatar
Virpi
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1197
Joined: Thu May 18, 2006 14:11
Lasku: 5
Location: Helsinki

Post by Virpi » Mon Jun 18, 2007 10:48

Hyvä ylläpitäjät!!! :wtg: Kurinpalautus on tarpeen, kun olemme unohtaneet kohteliaat periaatteet. :enkeli2:

Olette oikeilla linjoilla! Toivon, että vanhoja viestejä siivotaan edelleen reippaalla kädellä. Tämä koskee myös osto/myynti-ilmoituksia. Meille kaikille on hyödyllistä tietää tuore tilanne eikä lukea kuittauksia, tuliko perille, sitä varten ylläpito on aiemmin opastanut käyttämään yv. Muistakaamme omista ketjuistamme reilusti ilmoittaa "saa poistaa", kun asia ei ole enää ajankohtainen.
User avatar
Julia
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1641
Joined: Sun Jan 15, 2006 20:43
Lasku: 5
Location: Vantaa
Contact:

Post by Julia » Mon Jun 18, 2007 11:10

Olen samaa mieltä ylläpitäjien kanssa! Eihän tässä mistään sensuroinnista ole kysymys. Yhtään viestiä ei ole tietääkseni poistettu, toisin kuin lähes kaikilla muilla käyttämilläni foorumeilla tapahtuu. Ainoastaan hyvistä tavoista on muistutettu. :)

Ei pidä myöskään unohtaa sitä, että Outi kustantaa omasta pussista tämän foorumin ylläpidon. Tiedä vaikka Outi päättäisi pistää koko foorumin pakettiin, jos liikenne kasvaa liian suureksi tuloihin nähden. :hui: No ei niin kai sentään nyt ihan vielä ole tapahtumassa... eihän. :wink:
User avatar
Asta
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3831
Joined: Tue May 01, 2007 21:55
Lasku: 5
Location: Oulu

Post by Asta » Mon Jun 18, 2007 12:02

Anne wrote:- ei provosoida ja ärsytetä
Tämähän ei siis tarkoita etteikö, eriäviä mielipiteitään saisi esittää vaan sitä että asiat tulee esittää kohteliaasti ja rakentavaan sävyyn. Jos väittely käy kovin kiivaana, on usein fiksumpi nukkua yön yli ennen kommentointia.
Hei! Vaikka vaikutankin nyt vastarannankiiskeltä, niin tämä kommentti vielä ja sitten suuntaan energiani ihan muihin pohdiskeluihin: ihmisten ärsytyskynnys on niin henkilökohtainen, että koskaan ei voi tietää, mikä provosoi ketäkin. Se on aina vastaanottajasta kiinni, miten viestit ymmärretään. Rakentavaksikin tarkoitettu kommentti voidaan ymmärtää niin monella tavalla: huumorilla, neutraalisti tai vaikka hyökkäyksenä.

Tämä kaikkihan lähti liikkeelle siitä, kun jäsen X luuli joutuneensa jäsen Y:n hampaisiin, vaikka kyse oli ihan tahattomasta valikoitumisesta. Nyt jäsen Y kokee, että hänen kommenttejaan ei haluta tälle palstalle, ja mielestäni muun muassa hänen kommenttinsa ovat tuoreudessaan olleet Helmetin suolanripaus, joka on tehnyt koko keitosta makoisan. Tietysti voisin olla itseni kanssa nyt täysin eri mieltä, jos olisin ollut jäsen X.

Äh, me kaikki ollaan vain niin erilaisia, mutta tuo liikennesääntöesimerkki on selkeä ja rakentava.
:D
Valoisaa päivää, luovaa elämää ja kauniita korutöitä toivotellen,
Asta
"To see a world in a grain of sand
and heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour."
William Blake
Sininen
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 818
Joined: Tue Jun 06, 2006 15:24

Post by Sininen » Mon Jun 18, 2007 13:24

Minä olen kyllä täysin Outin, Annen ja muiden moderaattorien esittämän kurinpalautuksen kannalla. Olen viihtynyt tällä foorumilla uskomattoman hyvin nimenomaan siksi, että täällä on ollut valtaisa määrä koruihin ja helmiin liittyvää tietoutta, aina on saanut kysymyksiinsä nopeita ja asiantuntevia vastauksia ja aivan erityisesti siksi, että täällä on ollut todella hyvä, positiivinen ja kannustava henki. Minulla on tapana hävitä foorumilta vähin äänin, jos tunnelma alkaa käydä tavalla tai toisella ahdistavaksi. Toivon sydämestäni, ettei niin käy tälle ihanalle foorumille.

Minusta listatut muistutukset ovat täysin asiallisia ja tällaista käytöstä voi aikuisilta ihmisiltä tällaisella asiafoorumilla odottaakin. Jos joku haluaa käydä tulikivenkatkuista mielipiteidenvaihtoa toisten kanssa tai vaihtaa kahdenkeskisiä kuulumisia, niin sellaiseen löytyy tänä internetaikana paljon sopivampia foorumeita ja sovelluksia kuin tämä.

Asta on oikeassa, että kirjoitetun kommentin voi helposti tulkita väärin, kun oheisviestintä puuttuu. Minusta juuri tästä syystä pitäisikin olla erityisen tarkka siitä, mitä tällaiselle foorumille usein pitkäksikin aikaa näkyviin jääviin viesteihin kirjoittaa ja miten. Itse ainakin yritän ilmaista mielipiteeni huomioiden erityisesti ne herkimmin mielensä pahoittavat, sillä he ovat mielestäni ihan yhtä arvokkaita foorumilaisia kuin suorapuheisemmat, ja olla kirjoittamatta sellaisessa sävyssä, jota en tuntemattomalle ihmiselle julkisesti "oikeassa elämässä" käyttäisi. Tietysti erilaisuus on rikkaus ja tekee foorumista mielenkiintoisen, mutta muita käyttäjiä pitäisi aina ja joka tilanteessa kunnioittaa.
User avatar
ma-ri-a
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 635
Joined: Thu Dec 28, 2006 14:01
Lasku: 5
Location: Helsinki
Contact:

Post by ma-ri-a » Mon Jun 18, 2007 13:39

Asta, Luxonia wrote:
Anne wrote:- ei provosoida ja ärsytetä
Tämähän ei siis tarkoita etteikö, eriäviä mielipiteitään saisi esittää vaan sitä että asiat tulee esittää kohteliaasti ja rakentavaan sävyyn. Jos väittely käy kovin kiivaana, on usein fiksumpi nukkua yön yli ennen kommentointia.
Hei! Vaikka vaikutankin nyt vastarannankiiskeltä, niin tämä kommentti vielä ja sitten suuntaan energiani ihan muihin pohdiskeluihin: ihmisten ärsytyskynnys on niin henkilökohtainen, että koskaan ei voi tietää, mikä provosoi ketäkin. Se on aina vastaanottajasta kiinni, miten viestit ymmärretään. Rakentavaksikin tarkoitettu kommentti voidaan ymmärtää niin monella tavalla: huumorilla, neutraalisti tai vaikka hyökkäyksenä.

Tämä kaikkihan lähti liikkeelle siitä, kun jäsen X luuli joutuneensa jäsen Y:n hampaisiin, vaikka kyse oli ihan tahattomasta valikoitumisesta. Nyt jäsen Y kokee, että hänen kommenttejaan ei haluta tälle palstalle, ja mielestäni muun muassa hänen kommenttinsa ovat tuoreudessaan olleet Helmetin suolanripaus, joka on tehnyt koko keitosta makoisan. Tietysti voisin olla itseni kanssa nyt täysin eri mieltä, jos olisin ollut jäsen X.

Äh, me kaikki ollaan vain niin erilaisia, mutta tuo liikennesääntöesimerkki on selkeä ja rakentava.
:D
Valoisaa päivää, luovaa elämää ja kauniita korutöitä toivotellen,
Asta
Ihan tälleen kun tunnistan itseni tuoksi jäsen X. Ajattelin sanoa että ei se kyllä kamalan kivalta tuntunut kaikki mitä OT löpinään kirjoitin ilmestyi heti jäsen Y:n lainauksiin ja alhaalla teksti hyi saatana tai jotain muuta vastaavaa. Hän olisi voinut ilmaista asiansa ilman mun kommentteja lainaamalla jolloin keljuilu ei olisi aina kohdistunut muhun.
Mutta tämä auto tai jäsen Y, ei enää kirjoittele myöskään OT-löpinään juurikaan sen takia että meno meni hiukan liian julmaksi. Sekä ehkä jopa täällä kun minut nostettiin nyt teidän foorumin suolanne poistajaksi.
User avatar
Pinjuska
suunnittelee Balin-matkaa
Posts: 332
Joined: Mon Oct 09, 2006 11:45
Lasku: 5
Location: Pohjois-Karjala

Post by Pinjuska » Mon Jun 18, 2007 14:00

Peesaan täysillä Sinistä tässä asiassa. Hän sai puettua sanoiks omatkin ajatukseni.
Ite en kyllä netissäkään sanois mitään sellaista, mitä en päin naamaa vois jollekin sanoa. Tähän on nyt tietysti helppo sanoa että "kyllä mä voin haistattaa pitkät vaikka päin naamaa, jos siltä tuntuu"... Varmaan joku voikin, eri asia sitte onko se enää asiallista ja aikuismaista käytöstä... :shake:
Mielipiteitähän on niin paljo kun on ihmisiäkin, mut voi kait sen eriävän mielipiteen esittää muutenkin kun tyyliin "hyi saatana".
User avatar
Eowyn
Ylläpito
Posts: 5470
Joined: Mon May 30, 2005 23:13
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Espoo
Contact:

Post by Eowyn » Mon Jun 18, 2007 14:27

Yritänpä nyt ainakin pikaisesti vastailla tässä töiden keskellä, sikäli kun saan itseäni jotenkin järkevästi ilmaistua :roll:

Ihan ensimmäiseksi täytyy nyt oikaista, että minun puoleltani tämä OT-asia ei todellakaan johtunut kenestäkään X:stä tai Y:stä. Eli ei tarvitse nyt kenenkään kokea olevansa suola tai suolan poistaja, tai minkä vertauskuvan nyt sitten haluaakin ottaa käyttöönsä ;)

Ylläpitäjänä halusin ensisijaisesti puuttua OT-ketjujen määrään. Kaikki muu oli kuitenkin seurausta siitä, että OT-keskustelu on selkeästi lisääntynyt. Tuntui järkevältä samassa yhteydessä myös muistuttaa ihmisiä netiketistä, että viihtyisimme kaikki täällä Helmetissä jatkossakin. :nod:

Kenenkään viestejä ei ole poistettu erimielisyyksien takia, eikä niin toivoakseni tarvitse myöhemminkään tehdä. Jos joku ei halua OT-keskusteluun osallistua, se on kyseisen helmettiläisen oma valinta. Vapaammassa keskustelussa on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että a) ihan kaikkea ei kannata päästää sormistaan ruudulle ja b) ihan kaikkea ei kannata ottaa tosissaan. Näillä eväillä päästään jo pitkälle ;)

OT-keskustelujen määrän rajoittamisessa ei ole kyse siitä, että yritettäisi kitkeä jotain erimielisyyksiä tai että pelättäisi Astan mainitsemia kasvukipuja. Sekalainen keskustelu ei vain ole se suunta, mihin minä haluan Helmetin kasvavan. Erilaisia vapaamuotoisia keskustelupalstoja on netti pullollaan, mutta Helmetin haluaisin pysyvän ensisijaisesti helmi- ja koruaiheisena foorumina. Jos OT-keskustelulle annettaisi ihan kokonaan oma osionsa, erilaisten sekalaisten keskustelujen määrä kasvaisi luultavasti räjähdysmäisesti ja OT-osion liikenne tulisi olemaan todella merkittävä osa koko foorumin liikennettä.

Kyse ei ole siitä, että palvelimelta loppuisi tila. Surullinen totuus on kuitenkin se, että ilman OT-osiotakin Helmetin liikenne luultavasti jossain vaiheessa yltää sellaisiin lukemiin, että foorumin ylläpitokustannukset kasvavat nykyisistä. Minä en haluaisi niiden kasvavan kohtuuttomasti hetken mielijohteesta postitettujen OT-juttujen takia.

Ymmärrän hyvin, että käyttäjät haluavat keskustella myös muista kuin koruihin liittyvistä asioista. Tälle keskustelulle on oma ketjunsa, joka minusta näyttäisi toimivan vallan mukavasti. Mielestäni sen tulee ainakin tässä vaiheessa riittää.

Olen pahoillani, sillä toki mielelläni täyttäisin mahdollisimman monien toiveet foorumin toiminnan suhteen. Erillistä OT-osiota en kuitenkaan edellä kertomistani syistä ole aikeissa foorumille luoda. :shrug:
"I never get involved with my own life. It's too much trouble."
(Michael Garibaldi, Babylon 5)
mikael0k
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1889
Joined: Tue May 16, 2006 9:51
Lasku: 5
Location: Kemi, Lappi, Suomi

Post by mikael0k » Mon Jun 18, 2007 14:41

mikael0k wrote:Minulle tarkoitetut kiviin ja mahdollisesti tekniikoihin kohdistuneet kysymykset jotka tarvitsevat ehkä runsaastikkin käsittelytilaa, voi osoittaa seuraavaan sähköpostiosoitteeseen.

kivikysymykset(at)hotmail.com

Terveilee Mikael0k
Ja oheinen osoite on edelleen käytössä. Tulen varmaan syksyn aikana yhä enemmän olemaan poissa Helmetistä, joten en voi seurata keskusteluja tiiviisti. Siksi tuo meiliosoite on nyt tarjolla, jos jollakin on sellaista kysyttävää johon olettaa minun pystyvän vastaamaan. On helpompi löytää kysymykset omasta sähköpostista kuin täältä viikkojen seuraamattomuuden jälkeen. Eli tarjoan tämän nyt lisäpalveluna. Muistakaa kuitenkin että ks. osoitteeseen lähetettyjen kysymysten vastausaika saattaa olla pitempi. Toisaalta jos osoittautuu että tätä palvelua ei tarvita, niin tuo meiliosoitehan "kuolee" 120 päivän käyttämättömyyden jälkeen ihan itsestään.

Minusta Outin kirjoitus on asiaa ja järkevää. Meidän kaikkien tulee muistaa se että vaikka Suomessa on se kuuluisa sananvapaus, niin se tuo myös vastuuta. Toisaalta tällaisella yksityisen ylläpitämällä foorumilla täytyy myös muistaa se että ylläpitäjähän sen sananvapauden laajuuden voi ihan itse päättää. :wink:
User avatar
mikkopee
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 548
Joined: Wed Sep 27, 2006 13:39
Lasku: 5

Post by mikkopee » Mon Jun 18, 2007 18:12

Tuli luettua koko tuo kuuluisa OT-säie vielä kerran läpi, ja tässä tiiviisti mitä tuolla keskusteltiin (erityisesti henkilön y kanssa):

Tupakasta:
ma-ri-a kirjoitti:
musiikki ei kyllä varmaan voi tappaa?
vs.
mikkopee kirjoitti:
Kumpi on todennäköisempää: kuolla passiiviseen tupakointiin vai menettää kuulonsa baarissa? Varsinkin jos tupakoivilla on se oma osastonsa jonne työntekijöiden aniharvoin pitäisi mennä
vs.
ma-ri-a kirjoitti:
onko kuulon menettäminen ja kuolema saman arvoinen?

Tarinasta:
*lainauksissa tähän asti edennyt tarina* (sisin lainaus ma-ri-a, uloin eli viimesin lainaus AnneKa jota kommetoin)
mikkopee kirjoitti:
Jestas mitä skeidaa.
En saa kyseistä kommenttia yhdistettyä väärienkään koivujen kautta henkilöön y. Kyseessä on puhdas mielipide tarinan siirappisuudesta (ei ehkä rakentava, mutta kyllä nyt jokaisen pitäisi nähdä kommentoinko tarinaa vai sen tekijää.

Sitten ylläpito kommentoi (vaikkakin ihan hyvässä hengessä)
Eowyn:
Ollaanpa sitä negatiivisia. Anna ihmisten höpistä, jos haluava
mikkopee kirjoitti:
Jaa negatiivinen? Mielestäni tuo on aika siirappia, mutta se ei tarkoita että olisin negatiivinen. :D Tietysti annan ihmisten höpistä. Suomessa (ja keskustelupalstoilla toistaiseksi) on käsittääkseni sanavapaus. Mutta kai sitä saa myös itse sanoa mielipiteensä jos ei olekkaan jeesjees mies? ;)

Sitten siirrytään puhumaan ilmoista (kuten niin monta kertaa aikaisemminkin ja olen kyllä ilmaissut mileipiteeni lämpimiä ilmoja kohtaa aikaisemminkin ja useaan kertaan). Tässäkään viestissä en näe mitään henkilökohtaisuuksiin menemistä:
ma-ri-a kirjoitti:
IHANAAA!!! mä rakastan hellettä, aurinkoa!!!
mikkopee kirjoitti:
Hyi saatana.

Ja tämän jälkeen henkilö y kysyy miksi aina hyökkään häntä kohtaan.
Tässä välissä Eowyn vielä tarkentaa että kyse on siitä että kaikki eivät vain pidä helteestä ja kuumasta. Tämän jälkeen henkilö y väittää normaaleja yllämainittuja tupakkakeskusteluja/mielipiteitä sekä tarinamileipidettä henkilökohtaisena hyökkäyksenä.

Tuon jälkeen saan piiskaa ylläpidolta, jonka tulkitsen omien mielipiteideni esityskielloksi (sillä edelleenkään en näe viesteissäni mitään henkilökohtaiseen kiusaamiseen viittaavaa).

Kirjoitan oikaisun ja pienimuotoisen anteeksipyynnön, sillä luulen että olen useampaankin otteeseen lainannut henkilöä y ja esittänyt kielteisen mielipiteen (joka nyttemmin osoittautui aika turhaksi, sillä en ole kommentoinut kyseisen henkilön puheita yhtään sen useammin kuin muidenkaan. Itse asiassa vähemmän kuin muiden)

Tässä on nyt käyny pieni väärinkäsitys. En mä oo ees huomannu että oon ma-ri-alle henkilökohtaisesti ollu joteski erimieltä. Mä oon aina lainannu joltain kommenttia josta olen ollut eri mieltä, ihan normaalia touhua, mutta näköjään sattumalta aina osunu ma-ri-aan. Anteeks, tosiaan en oo huomannukkaa. Tässä on moni muukin ihannoinut lämpöä ja mä en enää sitä jaksa. Toi oli vaan niin lyhyt ja ytimekäs kommetti et sitä oli helppo lainaa. Emmä ees kato ketä mä lainaan, vaan tekstiä :D Ja monen muunkin kanssa olen ollu erimieltä ja muita myös lainannu.

Eli siis lyhyesti: ihan sattumankaupalla on aina lainattu ma-ri-aa. En oo ees siihen kiinnittäny huomioo ennekuin nyt.

Mutta toisaalta: helle on hanurista, jatkotarina siirappista ja baareissa tulisi mielestäni saada tupakoida. Asiat riitelee, ei ihmiset. ;)Yritän vielä kerran osoittaa että kirjoitteluni ei ole henkökohtaista kenellekkään, vaan kyse on puhtaasti mielipideasioista:

No helvetti :D Ei kaikki oo kaikesta samaa mieltä. Inteernetissä sentää saa (toistaiseksi) suht vapaasti kertoo mielipiteesä mut meeppä kertoo se kaverille joka on juur saanu pennun. Ei oo kaverii sitte enää. Tietysti kaverit kyllä näkee jos yrittää tekopirteesti kehuu pentuu missä ei oikeesti nää mitää erikoista. Tai jos pitää naisen kanssa kattoo romanttista hömppäelokuvaa ni ei tuu mitää.

Saattaa sitä moni luulla että on evvk tai hällävälii, mut ne on vaan kattokaapas eri kiinnostuksen kohteet kaikilla. Ja pitää myös se uskaltaa sanoo ;) Jos mä tykkään että lapsijutut ja pikkupupulisatuset on siirappisii ni ne on. Mut se ei suinkaan tarkoita että kukaan ei niistä saisi pitää tai että niistä ei saisi keskustella. Kovin moni täälläkään olijoista ei oo varmaa tota mun tekemää tietokone säiettä kiinnostuksella kattonu, mut kaikkia se ei vaan kiinnosta enkä siitä veä hernettä nenuun ;)

Mielipide on kuin p**sereikä: jokaisella on omansa ;)


Tämänkin jälkeen yritän vielä kerran tehdä selväksi että mitään henkilökohtaisia hyökkäyksiä ei ole tahallisesti tai nyttemmin tarkistettuna tahattomastikkaan tapahtunut. En liitä tektiä kun se on niiiiiiin pitkä, jokainen voi sen lukea edellisiltä sivuilta.

Nyt, kaikki tämän ketjun viestit kertaalleen lukeneena pysyn sanojeni takana, enkä ole mielestäni edelleenkään hyökännyt kenenkään kimppuun henkilökohtaisesti. Jokainen tehköön ylläolevasta omat päätelmänsä tarinan kulusta.

Minä lopetan OT-alueelle kirjoittamisen ja pysyttelen tuolla ammattiasioissa ettei foorumin hyvä henki mene sen takia.

Heippa.
Post Reply