Haluaisitko opastaa korujen tekoon kädestä pitäen?

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

User avatar
Jonnuska
suunnittelee Balin-matkaa
Posts: 306
Joined: Sun Jun 29, 2008 17:16
Lasku: 5
Location: Tukholma
Contact:

Post by Jonnuska » Wed Oct 15, 2008 1:19

Aloitin itse kesällä korujen teon ja katsoin ensin valmiin helpon tuoteidean helmiQ:sta. Kaikki materiaalit oli siihen kerrottu ja kaupassa valmiina joten mitään ei tullut tilattua liian vähän tai liian paljon.
Aloitin itse vaijerintöillä joissa helmiä vaan pujotellaan vaijeriin. Jänskin sekä pienen kiroilun arvoinen juttu oli puristushelmien puristaminen crimp-pihdeillä, näissä tosin vain harjoitus tekee mestarin (katsoin kuvallisia ohjeita netistä).
Suosittelen että otat pieniä askeleita kerrallaan jos ei avuliasta opasta heti löydy, tutustut vaikka vain yhteen tekniikkaan aluksi (helpoin varmaankin tuo vaijerin kanssa pulaileminen) ja kysyt täältä kun matkalla nousee kysymyksiä.
Tiedän itse tunteen kun ihan alussa tiellään on ja tekisi mieli oppia kaikki kerralla. Tekniikoiden paljous tuntuu lähes läkähdyttävältä eikä tiedä mistä aloittaa. Mutta omasta kokemuksestani tiedän että kun ottaa ensimmäisen askeleen menevät seuraavat jo paljon helpommin ja kynnys madaltuu.
User avatar
PikkuMyy
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1588
Joined: Sun Feb 10, 2008 14:17
Lasku: 5
Location: Turku; täl pual jokke
Contact:

Post by PikkuMyy » Wed Oct 15, 2008 10:40

Inanna wrote: Ja kompiainen, ihanaa, että joku edes sanoo, että moinen idea olisi voinut olla toetuttamiskelpoinen, kun ehdin jo ajatella, että oon varmaan kummajainen, kun kukaan ei siihen tartu tai edes koe sitä hyväksi:D
Jos yhtään lohduttaa, niin et ole ollenkaan kummajainen - ainakaa mun silmissä.
Kun koruntekohimo iskee, niin sitä alkaa epätoivoisesti etsiä kaikkia mahdollisuuksia oppimiseen... Itsekin ihmettelin vuosi sitten syksyllä, että mitäs nyt, kun työväenopiston kurssille en mahtunut. Onneks sit talvella pääsin.

Sitä paitsi tollanen 'lähiopetus' ois siinäkin mielessä hyvä, että siinä tutuistuis uuteen ihmiseenkin samalla kun oppii korujen tekemistä.

Harmi vaan, että asun itte Turuus - yritin kyllä miestä saada muuttamaan pääkaupunkiseudulle... Mutta jos siltä seudulta ei sulle opettajaa löydy, niin katotaan sit uusiks, jos mä voisin auttaa - käyn nimittäin työni takia usein Espoossa ja joskus jopa tulee vierailtua kavereidenkin luona. Ehkä jonkun näistä mun retkistä vois yhdistää koruiluun.
Kaksi karamellia lasketaan kai yhdeksi, jos ne ovat takertuneet toisiinsa? -- Pikku-Myy


http://silbii.blogspot.com/
paula@silbii.com
User avatar
Nunnuli
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 14785
Joined: Mon Jan 22, 2007 8:20
Lasku: 5
Location: Turku
Contact:

Post by Nunnuli » Wed Oct 15, 2008 13:14

Minä aloitin valmiilla korupiikeillä. Satuin vaan kyselemään askartelukaupasta vaihtoehtoa rannekorulle, jonka olin vääntänyt rautalangasta kamalan kokoisilla pihdeillä. Koru oli susiruma! Askartelukaupan myyjä esitteli sitten silmukkapäiset piikit, lattapäiset piikit (riipuksien ja korviksien päihin), lukot, vastalenkit, korviskoukut, helmet jne. Näistä oli tosi helppo aloittaa. Jos siellä teillä päin on Sinellin kauppa, sieltä löytyy kaikki tarvittava tämän tekniikkaan. Ainoat työkalut, joita näihin tarvitset on pyöröpihdit ja lituskat pihdit. Siis sellaiset, joissa on sileä pinta ja mieluiten mahdollisimman terävät kärjet. Ja jottei kyllästys tulisi, kannattaa opetella joku toinen tekniikka siihen sivuun.. esim juuri se vaijeri. Näitä kun aikansa tekee ja opettelee pihtien käyttöä ja tuntumaa niihin, alkaa nälkä kasvaa syödessä ja haluatkin jo oppia esim kierteisiä lenkkejä ja sen sellaista.
"Concordia parvae res crescunt, discordia maximae dilabuntur." Eli.. Sovulla pienet asiat kasvavat, eripuralla suuretkin hajoavat.
Regina
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1620
Joined: Sat Jul 05, 2008 19:31
Lasku: 5
Location: Kajaani

Post by Regina » Wed Oct 15, 2008 14:32

Tuo on hyvä idea kysyä apua mutta ilmankin pärjää. Mulla se lähti siitä että lueskelin yhtä helmikirjaa huvin vuoksi serkuilla ja siinä oli helmisivujen osoitteita. Kotona sitten tilasin ekat helmet. Ekat korut oli järkyttäviä mutta nykyään korujen teko luonnostuu. Niin ja tän oppii nopeasti. Puoli vuotta sitten selailin sitä kirjaa. :wink: Että rohkeasti yrittämään! :)

Ja et ole kummajainen. :D
Sundance
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1273
Joined: Sun Mar 09, 2008 23:18

Post by Sundance » Wed Oct 15, 2008 14:45

Palaan aiheeseen sen verran että ideasi ei ole lainkaan huono, toimiva varmasti jos löydät sellaisen henkilön joka asuu sopivan matkan päässä sinusta.

Reginan sanoin : et ole lainkaan kummajainen... ja apua toki kannattaa kysyä.

Nuo kaikki vinkit, kirjat, nettilinkit ym. kannattaa kyllä hyödyntää silti, kyllä se siitä lähtee sujumaan, jatkuvaa uuden oppimista tämä on, mutta siksi se onkin mieleistä. Onnistumisen kokemukset tekevät hyvän mielen, mutta sitten kun jokin menee pieleen taotaan kirjaimellisesti päätä seinään :wall:

Toivotan onnea ja menestystä koruilijan urallasi.... :nod:
User avatar
Tinjami
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1397
Joined: Fri Sep 21, 2007 16:27
Lasku: 5
Location: Leppäkorpi/Sastamala
Contact:

Post by Tinjami » Wed Oct 15, 2008 14:50

Voi huoh... Mä olisin aivan valmis vaikka maksamaan lapsenvahdista, mutta eih... Ja lapsenvahti koruilupalkalla, kuullostaa mainiolta. :wtg:

Eli älä siis sure, ideasi on mitä mainioin. Jos välimatkat ei olisi niin suuria, niin mielelläni opastaisin. Tosin en tiedä olenko mä niin pätevä opettaja, välillä tuntuu etten osaa pujotella edes helmiä vaijeriin... (tämä ei varsinaisesti kuulunut tähän, olen henk.koht. kriisin keskellä par'aikaa. :lol: )
Ei, en ole hidas.
Olen kroonisesti myöhässä...
User avatar
tiristiina
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 555
Joined: Sun Mar 09, 2008 19:47
Lasku: 5
Location: Oulu

Post by tiristiina » Wed Oct 15, 2008 18:24

Sinooperikin järjestää joskus korukursseja.
Aikainen lintu madon nappaa, mutta vasta toinen hiiri saa juuston.
User avatar
Inanna
hamstraa hopeahelmiä
Posts: 157
Joined: Tue Oct 14, 2008 17:34
Lasku: 5
Location: Vantaa
Contact:

Post by Inanna » Wed Oct 15, 2008 19:50

Te olette kaikki niin ihanan avuliaita! Täällä on niin paljon paremman tuntuinen "yhteishenki" kuin missään muualla eri foorumeissa.

Tinjami, harmi, että asut niin etäällä!

Mutta! Kävin tänään Villihelmessä ja mukaan sain pyöröpihdit, korupiikkejä, sitten niitä mitkä laitetaan itse korvaan ja sitten vähän helmiä. Siellä oltiin erittäin avuliaita, onneksi. Edelleen olen ideani itse valmis toteuttamaan, mikäli joku kiinnostunut läheltä löytyy, vaikka nyt alankin omatoimisesti tutustumaan koruilun maailmaan.
Regina
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1620
Joined: Sat Jul 05, 2008 19:31
Lasku: 5
Location: Kajaani

Post by Regina » Wed Oct 15, 2008 20:28

Nuillahan saa aikaan kelpo korvakkeita. Ja sit kun oot alottanu niin ei loppua näy :D

Muistui mieleen että käytin alussa jättipihtejä. Sellasia joilla tehään paksusta rautalangasta juttuja ja väännetään nauloja yms... :rofl: (oli aikamoista ähräystä) Eli kunnon pihdit kantsii hankkia.
User avatar
Triplis
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1030
Joined: Sat Dec 22, 2007 23:59
Lasku: 5
Location: Espoo
Contact:

Post by Triplis » Thu Oct 16, 2008 11:27

Jos astu tosiaan VAntaalla niin kurkkaa www.sinelli.fi kursseja.
Siellä on paljon valinnan varaa :)...ja aika ok hintaista, tosin
ymmärrän tuon makeen idean :)..., jos olisi lapsia niin mulle ainakin passaisi tuo idea vaihtokaupasta :).
~~ Girl with a Pearl Earring ~~
User avatar
Virpi
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1197
Joined: Thu May 18, 2006 14:11
Lasku: 5
Location: Helsinki

Post by Virpi » Thu Oct 16, 2008 15:59

Vantaalta pääsee melko kätevästi Lauttasaareen, katsopa siis Thujan kurssit. Olen samaa mieltä, että on kiva, kun joku selittää ja näyttää perusteet. Nimittäin väärin opittuja taipumuksia on vaikea kitkeä pois ja ottaa oikeat menetelmät vastaan.
Marja
löytänyt aidot helmet
Posts: 245
Joined: Tue Aug 09, 2005 8:32
Lasku: 5
Location: Espoo
Contact:

Post by Marja » Fri Oct 17, 2008 8:52

Inanna, oletko huomannut, että pääkaupunkiseudun helmettiläiset kokoontuvat Espoossa joka kuun 22. pvä. En uskalla luvata, että saisit siellä varsinaista opetusta, mutta ainakin pääset juttelemaan muiden koruntekijöinen kanssa naamatusten :).

Lisätietoa tapaamisista ketjussa viewtopic.php?t=3708&postdays=0&postorder=asc&start=0
User avatar
heidi hirvonen
lasihelmien lumoissa
Posts: 30
Joined: Wed Nov 12, 2008 15:22
Lasku: 5
Location: Espoo
Contact:

Post by heidi hirvonen » Mon Nov 17, 2008 18:54

mielelläni opastaisin ainakin sen korukuvion minkä itse osaan mutta minulla kun ei ole lapsia vain karvainen nelijalkainen karvakuono koira nimeltään Mosu ja itsekin olen päivittäin kotosalla.

eli siis olen lapseton ja lapsettomuuteni syy selvisi 16vuotiaana,synnynnäisesti puuttuu kohtu ja 20-21vuotiaana selvisi että synnynäisesti puuttuu munajohtimet.

nyt kaipaisin jonkun opettamaan minulle uusia korukuvioita vanhan kuvioinnin lisäksi
emmu
Posts: 2
Joined: Wed Oct 22, 2008 22:00

Post by emmu » Sun Dec 28, 2008 16:37

Heipsan Inanna,

mä en tiedä osaisinko sua kauheasti opettaa tai auttaa, mutta ois ihana vaikka yhdessä tutustua korujen tekoon. Mä oon Helsingissä asuva kotiäiti, joita juuri peräänkuulutit. :P Jonkun verran oon tehnyt vaijeri- ja siemenhelmikoruja, ja kuten täällä muutkin ovat monasti jo todenneet, itse kokeilemalla oppii hyvin, mutta aina on helpompaa jos joku opastaa. Vois löydä viisaat päät yhteen ja oppia toisiltamme... :lol:

Siis, jos kiinnostaa. Mä oisin ainakin samanhenkisen seuran tarpeessa :D
Post Reply