OT-löpinää vol. 18

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Locked
User avatar
tiristiina
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 555
Joined: Sun Mar 09, 2008 19:47
Lasku: 5
Location: Oulu

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by tiristiina » Fri Jan 30, 2009 21:57

Blueberry, tuota sivustoa en ollut vielä katsonutkaan, kiitos! Täytyypäs tutkailla tarkemmin.
Aikainen lintu madon nappaa, mutta vasta toinen hiiri saa juuston.
rinsessa
löytänyt aidot helmet
Posts: 227
Joined: Mon Feb 04, 2008 18:30
Lasku: 5
Location: lempäälä

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by rinsessa » Fri Jan 30, 2009 22:11

Jatkoa tuohon koira keskusteluun... Olen aina sanonut olevani kissa-ihminen, minulla on ollut 1-2 kissaa 11-vuotiaasta asti, ja koirille en todella ole lämmennyt: kuolaavat, kynnet rapistelevat, huohottavat ja kävelevät perässä. No viime kesänä aloin keksiä yllätystä miehelle ja 7-v pojalle, jotka ovat "koiraihmisiä". Ja meille muutti 6v.kultanennoutaja, jalostusnarttu, viettämään eläkepäiviään. Miehen koira siitä piti tulla...mutta niin se on minun perääni, ja aivan ihana ja kultanen :ooh: . Kiltti ja rauhallinen. Tosin parketti on jo pilalla ja karvoja maailma täynnä ja kuinka paljon se voi kantaakin kuraa sisälle märillä ilmoilla!! Edelleenkin muiden koirat kyllä tuntuvat ärsyttäviltä, mutta enpä oikein kamalasti pidä muiden lapsistakaan, paitsi omistani!
User avatar
Vikki
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2128
Joined: Sun Oct 07, 2007 20:48
Lasku: 5
Location: Lappeenranta
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by Vikki » Fri Jan 30, 2009 22:33

Olipa hauska kuvaus Rinsessa, miten epätoivoista on jos olisi koira huohottavat ja kävelevät perässä.... :lol:
Hyvä ettei Daimin rakeet löytyneet näytöltä.

Kissa-ihmisten vuoro :lol:
"Onpa ihanan monta ihan tuntematonta!"
http://vikkityyli.blogspot.com/
Kivenviilaaja
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1112
Joined: Wed Dec 03, 2008 13:45
Lasku: 5
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by Kivenviilaaja » Sat Jan 31, 2009 0:10

HLS wrote: Voikohan lentoja jotenkin siirtää? Jostain luin että Finskin ei tarvii palauttaa rahoja koska lakko on Forse major-syy...
Jos me ei saada 1800 euroa takaisin niin emme pysty varaamaan lentoja toisesta lentoyhtiöstä...
Riippuu lippujen tyypistä. Jos olet ottanut halvimmat mahdolliset liput, niin todennäköisesti mitään muutoksia ei voi tehdä ilman lisämaksuja. Kannattaa kysäistä mahdollisimman pian finskin asiakaspalvelusta.
Kannattaa kysellä myös, että lentääkö saman One World allianssin jokin muu yhtiö sitä väliä tai jostain täältäpäin jonnekin sinnepäin, jotta mahdollisesti voit vaihtaa liput niiden lennolle.
Tuo aasian liikenne on finskille kuitenkin niin tärkeää, että jos ne eivät mene 100% lakkoon, niin niitä lentoja tuskin ensimmäisenä perutaan.

Maksoitko muuten matkat rahalla vai luottokortilla? Jos maksun tekee luottokortilla, niin tuollaisessa tapauksessa (firma tekee oharin) sieltä luottokorttiyhtiöltä saa yleensä rahat takaisin. Muun muassa jokunen vuosi sitten erään matkatoimiston konkurssissa monelta meni matkat ja rahat, mutta luottokortilla matkansa maksaneet saivat rahansa takaisin kun muut jäivät nuolemaan näppejään.
User avatar
Asta
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3831
Joined: Tue May 01, 2007 21:55
Lasku: 5
Location: Oulu

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by Asta » Sat Jan 31, 2009 0:21

Koira-/kissakeskusteluun: Robertin edellinen koira oli nimeltään Deepfried Boogie ja hän ilmoitti, ettei enää ikinä halua koiraa kun Boogie kuoli. Boogie oli juttujen perusteella jotain uskomatonta (mutta niinhän kaikkien rakkaat lemmikit ovat, kun he vaan ovat ainutlaatuisia). Mutta tällä viikolla Robert ilmoitti haluavansa meille koiran! Ihanaa!
:ooh:
Sitten tälle Oulun alueelle perustetaan ensi viikolla kivikerho. Lisätietoja tulee sitten, kun kerho on perustettu. :wtg:
Ja mailitse on pyydetty kuvia niistä spektrokapusseista. Yksi on valmis, monta on aihioitu ja vielä useammat ovat vaiheessa. Suosittelen korukivien hiontaa ihan kaikille harrastuksena, koska ajatukset tyhjenevät ihan täysin kaikesta muusta, kun työstää kiviä. Luulin, että kivien leikkaaminen on vaarallista, mutta höpönlöpön. Se kivileikkuri ei leikkaa ihoa ollenkaan, vain kiveä. Terään voi huoletta tökätä sormen ja mitään ei tapahdu. Meni kaksi kertaa, ennen kuin uskalsin koittaa.
:D
Ja sitten jymypommi. Menimme tällä viikolla taas kerran maistraattiin hakemaan pojalle suomalaista sosiaaliturvatunnusta (2.5 vuotta käyty) ja tällä kertaa tärppäsi. Edelleen oli yhdessä paperissa vääränlainen apostilla (eli pitää lähettää se dokumentti takaisin Italiaan maistraatin antaman esimerkkikopion kanssa ja pyytää heitä tekemään oikeanlainen apostilla, jotta ei tarvitsisi jälleen kerran käännättää uutta paperia virallisella kääntäjällä - käännättämiseen on mennyt tolkuttomasti rahaa), mutta saimme eilen maistraatista kirjeen, jossa oli pojan sosiaaliturvatunnus. OMG! Ette voi kuvitella, mikä tunne oli lopultakin nähdä se paperi kaikkien käänteiden jälkeen. Ja sitten marssimme tänään Kelalle, jotta saisimme vielä vähän aikaa pojasta lapsilisää (hän täyttää 17 lokakuussa). Takautuvasti pitäisi saada 6 kuukautta, vaikka Suomessa ollaan oltu jo heinäkuusta 2006 saakka. Ja tämä ihan sen takia, että Ranskan ja Italian viranomaiset eivät osaa apostillata dokumentteja.
:wow:
Ja yleistietona sitten tähän loppuun sellainen, että menen sunnuntaina pakkaamaan tilauksia toimistolle, kun oli tällainen virastopätkäviikko. :shock:
"To see a world in a grain of sand
and heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour."
William Blake
Taika
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 769
Joined: Tue Mar 07, 2006 15:21
Lasku: 5
Location: Hki
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by Taika » Sat Jan 31, 2009 1:06

Astalle onnittelut onnistuneesta viranomaisten pyörityksestä. Mäkin jouduin melkein asioimassa Kelalla, kun sieltä tuli tällä viikolla kirje, jossa seisoi että voitteko lähettää kelakorttinne meille, kun teidän edut on nyt peruttu pysyvästi. :hui: Soittamalla selvis kuitenkin, että oltiin vaan unohdettu ilmoittaa, että ollaan taas pysyvästi Suomessa, eli jatkamme kuuluvuuttamme Suomen sos.turvaan asumisperusteisesti. Oli kyllä pikkupaniikki tuloillaan kun tavasin sitä päätöstä.
If I think, everything is lost.
-Paul Cezanne-

http://charming.vuodatus.net
User avatar
Asta
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3831
Joined: Tue May 01, 2007 21:55
Lasku: 5
Location: Oulu

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by Asta » Sat Jan 31, 2009 2:01

Oi, Taika, ja kaikki muut Kelan kanssa painiskelevat. Voimia ihan kaikkeen, ja varsinkin niihin paperitöihin: lapsilisiin, kuntoutuksiin, eläkkeisiin, sairauskorvauksiin, kuljetuksiin - siis ihan kaikkeen. :wtg:
"To see a world in a grain of sand
and heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour."
William Blake
mustikkainen
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1746
Joined: Sat Feb 16, 2008 19:29
Lasku: 5
Location: satakunta
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by mustikkainen » Sat Jan 31, 2009 9:19

Olipa herätys tänä aamuna.... :lol: Nuo kisut tykkäävät hyppiä vessanpöntön kannen päälle. Isä kävi aamulla vessassa, jätti oven auki. Lassi se sieltä tuli vessaan ja hyppäsi suoraan pönttöön kun kansi oli auki...
Raukkaparka järkyttyi suuresti kun yritimme pestä sen.


Tänään olen koko päivän yksin kotona, isukki lähti moottoripyörä näyttelyyn helsinkiin nuoremman isoveljeni kanssa. Pidän illemmalla kavereille korukurssin, saa nähdä mitä siitäkin tulee... (:
just bead it.
User avatar
inkku
Moderaattori
Posts: 1833
Joined: Sun Oct 01, 2006 13:34
Oikea käyttäjä: Olen
Lasku: 18
Location: Akaa
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by inkku » Sat Jan 31, 2009 12:14

Nyt alkaa meikäläisellä mennä hermo Vuodatukseen. Muutoksissa tuli viimeksi paljon iloa, mutta tää on taas ihan naurettavaa että koko vuodatus on maissa. :( Vai toimiiko teillä vuodatuksen blogit normaalisti?
Meissä jokaisessa asuu pieni harakka. ;)

:·:*¨¨*:·.·:*¨¨*:·:*¨¨*:·.·:*¨¨*:·:.·:*¨¨*:·:

http://ink-ku.vuodatus.net
User avatar
anzu
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 5970
Joined: Fri Mar 31, 2006 10:00

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by anzu » Sat Jan 31, 2009 12:43

tiristiina wrote:Blueberry, tuota sivustoa en ollut vielä katsonutkaan, kiitos! Täytyypäs tutkailla tarkemmin.
Oulussaki on eläinkoti ja vatrmaanmonta koditonta kissaa....
http://www.oulunelainkoti.fi/
-anzu
aikku
suunnittelee Balin-matkaa
Posts: 316
Joined: Sat Sep 13, 2008 23:24
Lasku: 5
Location: turku
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by aikku » Sat Jan 31, 2009 14:42

blueberry wrote:Olipa herätys tänä aamuna.... :lol: Nuo kisut tykkäävät hyppiä vessanpöntön kannen päälle. Isä kävi aamulla vessassa, jätti oven auki. Lassi se sieltä tuli vessaan ja hyppäsi suoraan pönttöön kun kansi oli auki...
Raukkaparka järkyttyi suuresti kun yritimme pestä sen.
Hih.. Muistui mieleen kun meidän Kiti-vainaa (siis kisu) tuli meille.Se oli villikissan pentu, haettiin tuolta vr:n vanhojen autotallien luota. Kerran kun tultiin kaupasta se oli kiivennyt mun kylpytakkia pitkin niin ylös kuin pääsi mutta ei uskaltanu laskeutua alas. Se naukuminen oli sydäntä särkevää, luultiin että on jotain pahempaa tapahtunut...Rassu pieni.Toisella kerralla tulin töistä kotiin, kissaa ei löytynyt mistään. Huusin ja huhuilin, hain kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat, ei mitään. Tuli jo mieleen että huoltomies oli käynyt jostain syystä meillä ja kisu päässyt rappikseen. Sitten silmät osui vahingossa arkkupakastimeen ja siellä se nöpötti, ritilän takana,siellä missä on se komressori (vai mikä se on?). Ei auttanu muu kuin ruuvata ritilä irti et saatiin kisu pois :) Nyyh, tulee kyyneleet kun muistelee :'(
User avatar
Tinjami
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1397
Joined: Fri Sep 21, 2007 16:27
Lasku: 5
Location: Leppäkorpi/Sastamala
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by Tinjami » Sat Jan 31, 2009 19:00

HLS wrote:Mää en ala!
Nuo lentäjät nyt sitten aikovat lakkoilla meidän kiinan matkan lähtöpäivänä...

Mä en tiedä mitä nyt pitäis tehdä???
Voikohan lentoja jotenkin siirtää? Jostain luin että Finskin ei tarvii palauttaa rahoja koska lakko on Forse major-syy...
Jos me ei saada 1800 euroa takaisin niin emme pysty varaamaan lentoja toisesta lentoyhtiöstä...

Tää on meidän eka ihan itse palasista koottu matka ja jos emme pääse perjantaina 27.2. lähtemään niin siitä lähtee vyörymään sellainen lumipallo että me ollaan ihan hukassa. Pitää peruuttaa hotelleja, lentoja, hotelleja.....
Voi pask*... Mä just kiittelin onnea, kun ne siirsi sen lakkopäivän meidän lähtöpäivästä eteenpäin. Meillä kun on lähtö 20.2. joka oli niitä "ekan suunnitelma" lakkopäiviä. Lennot saa siirrettyä/peruttua ja Finnairin pitäisi ihan normaalisti palauttaa rahat. Kannattaa soittaa ja kysyä.

Meillä kävi viisumien kanssa kettumaisesti... Otettiin miehen kanssa perjantai aamupäivä vapaaksi ja emntiin hakemaan Helsingistä viisumeja... Muuten kiva, mut konsulaatti oli kiinni ja turha reissu tuli. :wall: :wall: Vähän alkaa jännittää, et päästäänkö lähtemään ollenkaan jos ei kolmen viikon päästä ole viisumit kourassa. :huh:
Ei, en ole hidas.
Olen kroonisesti myöhässä...
User avatar
Tinjami
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1397
Joined: Fri Sep 21, 2007 16:27
Lasku: 5
Location: Leppäkorpi/Sastamala
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by Tinjami » Sat Jan 31, 2009 19:04

Ja lemmikki-jutuista... Meidän rakas kollipoikahan lopetettiin tuossa viime vuoden huhtikuussa. Nyt on vajaa vuosi elelty ilman kisua ja nyt meille sitten tulee uusi perheenjäsen. :ooh: Ihastuttava, suloinen ja täälläkin vilahtanut pieni poika pääsee meille asustelemaan. :love: :jippii: :love: :love:
Ei, en ole hidas.
Olen kroonisesti myöhässä...
User avatar
Kerttu
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 908
Joined: Fri Feb 08, 2008 17:26
Lasku: 5
Location: Hki

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by Kerttu » Sat Jan 31, 2009 19:17

Tinjami wrote: Meillä kävi viisumien kanssa kettumaisesti... Otettiin miehen kanssa perjantai aamupäivä vapaaksi ja emntiin hakemaan Helsingistä viisumeja... Muuten kiva, mut konsulaatti oli kiinni ja turha reissu tuli. :wall: :wall: Vähän alkaa jännittää, et päästäänkö lähtemään ollenkaan jos ei kolmen viikon päästä ole viisumit kourassa. :huh:
Suosittelen piipahtamaan lähimpään matkatoimistoon. Otat passikuvat mukaan ja täyttelet siellä lapun, niin he hoitavat viisumihommat. Tietysti maksaa vähän enemmän, mutta huonolla tuurilla konsulaatilla voi joutua jonottamaan parikin tuntia, pihalla vieläpä. Ja säästäähän se myös tänne ajamisen vaivan! :nod:
User avatar
Tinjami
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1397
Joined: Fri Sep 21, 2007 16:27
Lasku: 5
Location: Leppäkorpi/Sastamala
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 18

Post by Tinjami » Sat Jan 31, 2009 19:23

Kerttu wrote:
Tinjami wrote: Meillä kävi viisumien kanssa kettumaisesti... Otettiin miehen kanssa perjantai aamupäivä vapaaksi ja emntiin hakemaan Helsingistä viisumeja... Muuten kiva, mut konsulaatti oli kiinni ja turha reissu tuli. :wall: :wall: Vähän alkaa jännittää, et päästäänkö lähtemään ollenkaan jos ei kolmen viikon päästä ole viisumit kourassa. :huh:
Suosittelen piipahtamaan lähimpään matkatoimistoon. Otat passikuvat mukaan ja täyttelet siellä lapun, niin he hoitavat viisumihommat. Tietysti maksaa vähän enemmän, mutta huonolla tuurilla konsulaatilla voi joutua jonottamaan parikin tuntia, pihalla vieläpä. Ja säästäähän se myös tänne ajamisen vaivan! :nod:
Muuten kiva, mut kysyin tuotakin paikallisesta matkatoimistosta, jossa btw on huonoin asiakaspalvelu ever, niin heidän kauttaan pitää hoitaa vähintään 2kk ennen matkaa. :huh: Just joo... Selvitin jo tuolta konsulaatin sivuilta, niin asian voi hoitaa pienellä lisämaksulla postitse kirjatuilla kirjeillä... Kokeillaan nyt sitä ensin ja sit jos ei muu auta, niin nokka kohti Helsinkiä... :roll:
Ei, en ole hidas.
Olen kroonisesti myöhässä...
Locked