OT-löpinää Vol.22

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Locked
User avatar
amorosa
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2083
Joined: Wed Oct 08, 2008 23:46
Lasku: 5
Location: Espoo
Contact:

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by amorosa » Sun Oct 11, 2009 20:54

Ihana viikonloppu takana. Olin hyvän ystäväni kanssa la-su lamppuhelmikurssilla Nuutajärvellä. Taas tuli opittua lisää ja addiktio kasvoi... :D .
Ajelkaahan kaikki rauhallisesti ja pitäkää muutenkin huolta itsestänne. Vuosi sitten en vielä tuntenut paikkoja, kuten Sastamala, Kiiminki..you name it ja siellä asuvia. Nyt Helmetin kautta teitä tavanneena ja tuntemaan oppineena höristelee aina korvia kun kuulee tai lukee paikoista ja toivoo että ainakin teillä olisi kaikki hyvin. Leijonaemosyndroomaa siis täälläkin :wink: .
Tämäkin päivä on ainutkertainen.
User avatar
peikko
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1551
Joined: Tue Nov 06, 2007 22:08
Lasku: 5
Location: Vantaa
Contact:

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by peikko » Sun Oct 11, 2009 21:02

Niillä on erikseen joku myyntiä koordinoimassa, siinä saakin aika nopeaan korua vääntää, jos yksin tekee ja maksaa suomalaisen työntekijän palkan lisäksi. Mahdollisimman ympäripyöreesti on tekstit laadittu (välillä myös täysin päinvastaisia väitteitä samassa kappaleessa), mikä on aika hyvä merkki siitä, että massatuotteesta on kysymys.
Tärkeintä on oikea lääkitys.

Peikko ja Keijukainen - kotisivut
Peikonpesä - blogi
Partaska
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2687
Joined: Fri Oct 06, 2006 15:39
Lasku: 5
Location: Isolahti, Muurame

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by Partaska » Sun Oct 11, 2009 21:05

Hittolainen tuossa äsken kun kylillä ajeltiin niin huomattiin ukon kans et yksi talo oli palanut viikonlopun aikana. Autiotalo se oli mut silti...kun tavipää on sitten saanut hyvän idean. Ärsyttää tollaset, ihan kuin muutenkaa olisi ollut noita tulipaloja ihan tarpeeksi.
Elämme jännittäviä aikoja.....et älä jännitä =)
User avatar
nekka
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2052
Joined: Thu Mar 13, 2008 8:48
Lasku: 5
Location: 21270 :)

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by nekka » Sun Oct 11, 2009 23:16

Partaska wrote:Hittolainen tuossa äsken kun kylillä ajeltiin niin huomattiin ukon kans et yksi talo oli palanut viikonlopun aikana. Autiotalo se oli mut silti...kun tavipää on sitten saanut hyvän idean. Ärsyttää tollaset, ihan kuin muutenkaa olisi ollut noita tulipaloja ihan tarpeeksi.
Täällä meilläpäin palokunta ja VPK harjoittelee noiden autiotalojen kanssa...polttavat ja sammuttavat...harjoittelevat savusukellusta, pelastusta ym.ym...ja lopulta polttavat mitä on jäänyt jäljelle ja sit taas sammuttaa...
User avatar
Nunnuli
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 14785
Joined: Mon Jan 22, 2007 8:20
Lasku: 5
Location: Turku
Contact:

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by Nunnuli » Mon Oct 12, 2009 2:45

Noni.. nyt sitten sataa täälläkin jotain lumen sorttista :shock:
"Concordia parvae res crescunt, discordia maximae dilabuntur." Eli.. Sovulla pienet asiat kasvavat, eripuralla suuretkin hajoavat.
Pivili
korukivikasan keskellä
Posts: 214
Joined: Mon Oct 06, 2008 10:55
Lasku: 5
Location: Valkeakoski

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by Pivili » Mon Oct 12, 2009 9:02

Papuselle:
Kuulostaa tällain taustoja tietämättä kieltämättä vähän omituiselta, jos vanhemmat tieten tahtoen "estävät" lastaan leikkimästä ja seurustelemasta saman ikäisten kanssa. Toki on normaalia lapsen puolelta tahtoa touhuta vanhempien kanssa, varsinkin jos vanhemmat eivät esim. ehdi paljon lapsensa kanssa olemaan. 7v alkaa kuitenkin olla jo sen ikäinen, että normaalisti kaverit on kivempaa seuraa kuin vanhemmat... Vaikea oikein puuttuakaan, tulee vaan mieleen ylisuojelevat vanhemmat, mahdollisesti ainut lapsi, "epäsopivia" kavereita tarjolla...
Ite kun olen yh, eikä lapsikaan ole vasta kun 2v, silti välillä pelottaa ja pitää pysähtyä miettimään, että ohjaanko oikeaan suuntaan tai opetanko asioita liian aikaisin, holhoanko liikaa, pitäisikö itse olla sosiaalisempi, että lapsi saisi vielä enemmän ulkopuolisia kontakteja...
Njoh, kuten sanottu, vaikea on puuttua toisten ihmisten lasten kasvattamiseen. Ammatti-ihminen tietysti voisi tilanteesta saada jotain irti ihan seuraamalla, mutta... mutta...
User avatar
amorosa
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2083
Joined: Wed Oct 08, 2008 23:46
Lasku: 5
Location: Espoo
Contact:

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by amorosa » Mon Oct 12, 2009 10:16

Papuselle vielä:
Kasvatustyötä tehneenä sanoisin noin yleisesti, että 7v. on jo esi- tai koululainen ja kyllä silloin jo kaverit merkitsevät paljon. Varsinkin johonkin porukkaan kuuluminen. Tyttöjen "porukathan" tuossa iässä vaihtuvat usein tiheään ja kolhuja tulee kun sysätään pois jostain ryhmästä tai bestis hylkää. Tämä kuitenkin on sitä elämänkoulua ja vaikka se olisi vanhemmista tuskallista ja haluaisi lapsensa säästyvän suruilta ,elämä ei sitä kuitenkaan tee ja vanhemmat eivät voi loputtomasti pitää lasta pumpulissa. Parempi on tuonikäistä jo viimeistään totuttaa elämän realiteetteihin , tukea ja jutella lapsen kanssa konkrettisella tasolla vaikeuksista ja iloita kaverisuhteista ja osaltaan myös ylläpitää niitä "avoimilla ovilla". Näin lapsi ajan kuluessa saa tunteen siitä, että hän voi vaikuttaa asioihin itsekin ja jotkut asiat on vaan siedettävä, mutta tukea löytyy aina jostain.
Tästä aiheesta jaksaisin paasata ikuisuuden, mutta jääköön tähän. :D

Pivilille: Kyllä jokainen välittävä vanhempi pohtii kirjoittamiasi asioita ja on huolissaan tekeekö oikein vai väärin. Yh:lla on tietenkin vielä se, että arjen päätökset teet itse ja kannat siitä vastuun. Ihmistaimi on kuitenkin sitkeä ja jos perus , rakkaus ja rajat, ovat selkeät niin lapsella on itselläänkin voimavaroja sietää ja pärjätä elämän nurjaakin puolta. Valitettavasti ei ole yhtä oikeata tapaa kasvattaa tai käsikirjaa miten kasvatan lapsestani onnellisen, tasapainoisen ja menestyvän. Onneksi, muutenhan emme olisi yksilöitä ! Erehdyksen ja onnistumisen kautta sitä yleensä edetään. Ja maalaisjärjellä.

Omien lasten kanssa ei ole ammattikasvattaja ja monesti olenkin kolmen (nyt jo aikuiselämää opettelevan) lapsemme kasvatuskipuja muistellen ajatellut että kasvatus on kyllä molemminpuolista. Ja hamaan hautaan olemme vanhempia ja jälkikasvumme vielä 50v. lapsia. :D
Tämäkin päivä on ainutkertainen.
User avatar
Muikku
Moderaattori
Posts: 4078
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Lasku: 5
Location: Etelä-Karjala
Contact:

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by Muikku » Mon Oct 12, 2009 10:29

Vapaasta kasvatuksesta että mie repesin :D
Laskevan taloussuhdanteen aikana on viisainta sijoittaa jalometalleihin. Myös puolijalo- ja jalokivet ovat järkevä sijoituskohde.
- Muikun talousvinkki, ihan merkonomipohjalta -
Pivili
korukivikasan keskellä
Posts: 214
Joined: Mon Oct 06, 2008 10:55
Lasku: 5
Location: Valkeakoski

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by Pivili » Mon Oct 12, 2009 10:55

Amorosalle:
JÄTTI SUURI KIITOS HALIRUTISTUKSEN KERA!
User avatar
Papunen
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3086
Joined: Mon Sep 24, 2007 22:14
Lasku: 5
Location: Turku

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by Papunen » Mon Oct 12, 2009 18:59

Pivili ja amorosa, kiitos kommenteistanne :D Kyse on oman tyttäreni luokkakaverista, joka sattuu olemaan toinen hänen parhaista kavereistaan ja asuu vielä meidän naapurissa. Ja se on tosi kurjaa kun oma tyttö ei haluaisi mennä tätä hakemaan. Surullisena sanoo, että 'ei se kuitenkaan tule kun se leikkii iskän kanssa'. Ja kysyy multa että äiti miksi, kun mä en ymmärrä...enkä muuta osaa vastata kuin että en ymmärrä minäkään..
@nu
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1702
Joined: Mon Mar 27, 2006 11:58

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by @nu » Mon Oct 12, 2009 21:23

ÄÄÄÄh, miten saan Open Officessa sivunumeroinnin alkamaan vasta toiselta sivulta? Wordissa onnistuu mutta tässä en nyt löydä oikeaa namikkaa.
Regina
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1620
Joined: Sat Jul 05, 2008 19:31
Lasku: 5
Location: Kajaani

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by Regina » Mon Oct 12, 2009 21:33

Papunen wrote:Mutta sanokaapas te lapsia omaavat mielipiteenne... onko se ihan oikein että ekaluokkalainen leikkii mieluummin vanhempiensa kanssa kuin omanikäistensä? Ja varsinkin kun tuo halu on lapseen vanhempien toimesta 'istutettu'? ...mietin vaan... ei mulle tosiaankaan kuulu muiden tavat kasvattaa lasta mutta.. :?:
Minulla ei ole lapsia, mutta ehkä tähän voisi laittaa vähän lapsenkin näkökantaa?

Eli mielestäni tuollainen lapsen "eristäminen" on todella väärin. Itse kärsin sosiaalisten tilanteiden pelosta ja se vaikeuttaa todella paljon pelkkiä arkipäiväisiä asioita. Eli pidemmän päälle yksinäisyys ja eristäytyminen aiheuttaa masennusta (tästäkin on kokemusta...) ja olisi muutenkin todella hyvä jos lapsi oppisi niitä sosiaalisia taitoja muuallakin kuin perheen parissa, koska ilman niitä kunnollisia sosiaalisia taitoja sekä ystäviä voi elämä käydä "hieman" hankalaksi. Itse en siis ole tuolla tavalla kasvatettu, mutta voin kyllä hyvin kuvitella että millaista tuolla tavalla kasvatetun lapsen tulevaisuus olisi...
User avatar
Cattleya
Ylläpito
Posts: 2473
Joined: Fri Feb 17, 2006 11:50
Lasku: 5
Location: Tuuri

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by Cattleya » Mon Oct 12, 2009 22:07

En lukenut loppuun asti, mutta tässä ohjeessa näyttäisi olevan vinkit siitä, miten sivunumerointi OpenOfficessa saadaan aloitettua vasta kakkossivulta. Vaatii vähän kikkailua, siis.
"To impossible standards!" — Niles Cranen maljapuhe (Frasier: Retirement is Murder)
User avatar
tiristiina
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 555
Joined: Sun Mar 09, 2008 19:47
Lasku: 5
Location: Oulu

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by tiristiina » Mon Oct 12, 2009 22:43

anzu wrote:
Nunnuli wrote:MÄ olen viime aikoina huomannut, että kun uutisissa on kerrottu, että Oulun seudulla on liukasta keliä tai, että siellä päin on ollut joku onnettomuus.. mietin heti, että malttaahan se Anzu nyt nostaa hiukan kaasujalkaa, ettei vaan satu mitään ikävää.
Ei musta tartte huolehtii :)
Anzuhan on oikea turvallisuuden perikuva! Niin mallikkaasti ajeli Padasjoellekin, että ihan ehdin jo hämmästymään :lol: . Meniköhän sun maine nyt :mrgreen: ?
Aikainen lintu madon nappaa, mutta vasta toinen hiiri saa juuston.
User avatar
Piita
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3578
Joined: Fri May 23, 2008 0:21
Lasku: 5
Location: Pohjois-pohjanmaa
Contact:

Re: OT-löpinää Vol.22

Post by Piita » Tue Oct 13, 2009 11:45

Kiitos Reginalle hyvistä kommenteista! Papuselle, kuulostaa kyllä todella oudolta. Voihan olla että lapsi on arka ja ujo ottamaan kontaktia mutta silloin pitäisi vanhempien kyllä kannustaa ja ohjata ottamaan kontaktia muihin lapsiin.
Meillä 8 vuotias olisi kyläilemässä vaikka joka päivä mutta ystävien vanhempien kanssa on sovittu että korkeintaan parina päivänä viikosta. Ohjelmaa kun on muutenkin, kaksi kerhoa joissa tapaavat kaikki ystävykset. Rajoittaa hieman myös se että pitää tyttöjä kuljettaa kaverille. meillä kun on välimatkaa pari kilometriä ja kylätiemme on vaarallinen liikenteen suhteen. (kapea ja mutkainen, lisäksi pahimmillaan kulkee tunnissa 4 perävaunullista rekkaa ohi...välillä hirvittää itsekin kävellä siinä...)
Sitten on vielä Pikkusisko joka kaipaa seuraa hänkin. :lol:
Viisivuotiaalla olisi jo mahdoton hinku päästä kavereille myös kylään( ja yksin...) Mutta kun niitä kavereita ei vielä oikein ole ja ne ainoat ovat yli kymmenen kilometrin päässä.
Esikouluun menee ensi vuonna ja odottaa sitä malttamattomasti. Esikoisella alkoi ystäväpiiri tulla tärkeäksi eskarissa ja nyt tokaluokalla ovat melkein tärkeintä maailmassa.

Tuli muuten vielä mieleeni että olen aikas ylpeä pikkuisestani! 5 vuotiaani on aloittanut uudessa päiväkerhopaikassa. Täällä koti kylällä, maanantaisin ja perjantaisian menee taksilla kerhoon. Muuten on kotihoidossa äiskän seurana. Alussa jännitti aikalailla ja hänellä on ollut vaikeaa ottaa kontaktia ja tutustua uusiin samanikäisiin kavereihin. No nyt kerhosta on löytynyt uusia kavereita. Samalla taksilla kulkee juuri samanikäinen tyttö täältä omalta kylältä, ensimmäiset viikot tämä tyttä ei puhunut mitään. Ei kerhossa eikä taksissa. Ei ollut sanonut sanaakaan.
Viikko sitten tyttöseni tuli taksista ja sanoi että "Ilo uutinen äiti, Minä sain sen hiljaisen tytön puhumaan!" Tyttöseni oli alkanut höpötellä taksissa hänelle hassuja juttuja ja vitsejä, yhtäkkiä tyttö oli aukaissut suunsa ja kertonut hänkin jonkin hassun jutun. Sitten olivat tytöt kikatelleet loppumatkan. Seuraavalla kerralla tyttö ei ollut taas puhunut kun ei ollut istunut tyttöni vieressä. Eilen taas oli omalla neidilläni hymy herkässä kun olivat jutelleet tämän hiljaisen tytön kanssa. Neitini oli kysynyt että miksi tyttö ei puhu kerhossa, tyttö oli vastannut ettei uskalla. Kannustin neitiä jatkamaan juttelua ja että alkaisi kerhossakin jutella tälle toiselle tytölle. Siihen neitini sanoi että minä voinkin olla hänelle kaveri.

On jotenkin niin surullista ajatella että mitä tuon hiljaisen tytön päässä liikkuu ja miltä tuntuu kun ei uskalla edes puhua. Tuli vain tunne että taidan olla turhaan huolissani omasta tytöstäni. :love:
Tiedätkö, olen jonkinlaisella matkalla. Matkustan omaan maailmaani, sisimpääni.
Näen mitä olen, avullasi opin hyväksymään mitä näen. -Piita-
Locked