Ot- löpinää vol. 23

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Locked
User avatar
Ulla
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1868
Joined: Sat Jul 30, 2005 0:42
Lasku: 5
Location: Helsinki
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by Ulla » Thu May 06, 2010 11:43

Penny wrote:Ylpeys ja ennakkoluulo mikään pitkäveteinen ole :grrr: :grrr: :grrr: Maailman parhaita kirjoja, luen sen ainakin kerran vuodessa. Eikä ole sotainen tai ahdistava :D
Samat sanat! :D
I never put off till tomorrow what I can possibly do - the day after. -- Oscar Wilde
User avatar
Maikki
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2556
Joined: Wed Nov 02, 2005 14:37
Lasku: 5
Location: Jyväskylä
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by Maikki » Thu May 06, 2010 12:35

:) Noissa Austenin kirjoissa Euroopassa käytävät ajan sodat häilyvät läsnä lähinnä vain siinä muodossa, että valmiustilassa olevien sotajoukkojen päällystöstä löytyy kirjojen sankarittarille sopivia/epäsopivia tanssittajia ja ihailijoita. Eikös se (Ylpeyden ja ennakkoluulon) Bennettin nuorimman sisaren miekkonen ollut punatakki?
Leikin tulella
User avatar
Siru
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 4756
Joined: Sat Jul 30, 2005 13:08
Lasku: 5
Location: Riihimäki
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by Siru » Thu May 06, 2010 13:50

Tyttö ja helmikorvakoru!!! Se on aivan ihana kirja, ja elokuvakin on huikean kaunis! Delftin maisemat tulivat taas elävästi mieleeni kun ensimmäisen kerran tuon luin. Aivan uskomattoman kauniisti kirjoitettu kirja.

Toinen mielestäni hyvä nyky-nais-historiakirjailija on Dava Sobel. Longitudi kertoo merikronometrin keksijä John Harrisonista ja Galileon tytär puolestaan - no, arvasit varmaan? :D
Wear your HELMET with pride!
User avatar
Muikku
Moderaattori
Posts: 4078
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Lasku: 5
Location: Etelä-Karjala
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by Muikku » Thu May 06, 2010 14:32

Diana Gabaldonin Muukalaissarja kertoo naisesta joka joutuu kivikehästä 1700-luvulle. Sitten Noah Gordonin Lääkärin tie, kertoo siitä ajasta kun Lähi-itä oli tieteen etulinja, ja pojasta joka hankkiutuu sinne opiskelemaan lääkäriksi kun Englannissa osataan vain iskeä suonta. Muut suosikit täällä olikin jo lueteltu - ai niin, onhan Désirée, jonka kirjoittajaa tosin en muista *googlaa* Annemarie Selinko se oli, kertoo tytöstä jota heilastelee muuan Napoleone, kotoisin Korsikan saarelta :D Ja sitten the one and only nykyaikaa, keskiaikaa ja kaikkea mahdollista aikaa erinomaisesti sekoittava Katherine Nevillen Musta kuningatar, osat I - II, kertoo alunperin Kaarle Suuren itämailta lahjaksi saamasta shakkipelistä, joka on pikkusen muutakin kuin pelkkä peli. Ootas, käyn kirjahyllyllä -

muoks jatkuu

Juu, Elizabeth Kostovan Historioitsija = vampyyreja, nykyaikaa ja Kreivi Vladin nuoruusaikoja sekoittava hitsinkoukuttava tarina. Sarah Dunantin Venuksen syntymä, jännä tarina Medicien ajan Firenzestä. Ja sitten tietysti Kate Mosse joka sekoittaa nykyaikaa ja kataareja (1200-1300-luku) (mielestäni hieman heppoisessa) kirjassansa Labyrintti. Paul Sussmanin Kambyseen kadonnut armeija menee tonne Egyptin puolelle mutta on hyvä, sitten totanoinniin sellainen kun olikohan se Luciferin liittolainen suomenkieliseltä nimeltään sotkee Isaac Newtonia nykyaikaan (olihan se outo heppu, mutta kirja on kyllä vähän... jooh).

Taas tuli mieleen että kannattais varmaan pitää sellaista ihan oikeaa luettujen kirjojen listaa :nod:

muoks. II

Mikä tahansa Arturo Perez Reverten kirja. Merikartta ja Flaamilainen taulu eritoten.
Laskevan taloussuhdanteen aikana on viisainta sijoittaa jalometalleihin. Myös puolijalo- ja jalokivet ovat järkevä sijoituskohde.
- Muikun talousvinkki, ihan merkonomipohjalta -
User avatar
DIS
löytänyt aidot helmet
Posts: 259
Joined: Mon May 18, 2009 21:01
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Pohjois-Pohjanmaa, Ylivieska

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by DIS » Thu May 06, 2010 14:34

Ahdistaa! Masentaa! Itkettää!

Meidän 16v ja 4kk ikäinen rakas koiraherramme joudutaan lopettamaan huomenna. Perheemme keskipiste on rodultaan Bichon Frice, nimeltän Vinski (Cemballen's Coming Up) ja luonteeltaan aivan ihana mussukka. Osaa kietoa koko perheen pikku tassujensa ympärille ja on miltei aina saanut oman tahtonsa läpi pelkästään katsomalla suurilla silmillään. Ei tee koskaan mitään ilkeyttä ja on aina ystävällinen kaikille. Nukkuu päiväunet kainalossani.
Vanhuus vaan on tuonut kaikenlaisia vaivoja, kaihi molemmissa silmissä, ei luultavasti näe juuri mitään. Kuulokin taitaa olla aika huono. Hammaskiveä kertyy. Lihakset ovat alkaneet kuihtua. Horjuu kävelleessään, takajalat tahtovat aina välillä pettää. Ei tahdo päästä enää kulkemaan portaita. Juo paljon ja sitten sattuu vahinkoja tiuhaan sisälle, ellei muista käyttää ulkona suunnilleen tunnin välein. Kaikki hoitotoimenpiteet, kynsien leikkaus, trimmaus, hampaiden pesu, korvien puhdistus alkavat olla tosi vaikeita koiralle.
Parasta päästä pois ennenkuin kunto todella romahtaa....Isäntä kävi jo sunnuntaina kaivamassa kuopan takapihalle. Nuorempi tytär kävi 130 km päästä katsomassa pikkupoikaa vielä viimeisen kerran.
Kyllä luopuminen on sitten vaikeaa!
Halusin, että eläinlääkäri tulee kotiin lopettamaan koiran, ettei sen tarvitse enää stressata automatkaa ja klinikkaa (on aina inhonnut eläinlääkärikäyntejä). Onneksi lupasi tulla, vaikka ensin vähän vastustelikin. Ja tuskin olisin edes voinut ajaa autolla pois klinikalta, koska todennäköisesti itken kuin Niagaran putous.
Kuvissa pikku karvapallomme nuorempana.
Image
Image
User avatar
Muikku
Moderaattori
Posts: 4078
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Lasku: 5
Location: Etelä-Karjala
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by Muikku » Thu May 06, 2010 14:45

ISO hali DISille. Se on kamalan vaikea päätös ja kokemus, mutta jossain vaiheessa on pakko pistää omat tunteet syrjään ja ajatella vain rakkaan elukan parasta juuri kuten olette tehneetkin. Niisk! Ja toinen hali vielä.
Laskevan taloussuhdanteen aikana on viisainta sijoittaa jalometalleihin. Myös puolijalo- ja jalokivet ovat järkevä sijoituskohde.
- Muikun talousvinkki, ihan merkonomipohjalta -
tephanis
suunnittelee Balin-matkaa
Posts: 382
Joined: Mon Jul 21, 2008 1:30
Lasku: 5
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by tephanis » Thu May 06, 2010 15:32

Suuren suuri voimahali DISille <3

Hmm, ehkä pitääkin lukea nuo Austenin kirjat uudestaan, kun kerran kaverin kanssa mahdollisesti kirjoitetaan kyseiseen maailman aikaan ja elämäntyyliin sijoittuvaa liveroolipeliä. Jos vaikka muistan väärin sen pitkäpiimäisyyden :wink: Oli silloin aika vaikea keskittyä lukemiseen. Kyllä sitten kun vauhtiin pääsi niin ahmin taas pitkiä pätkiä.

Mutta iskä tulee käymään kohta, pitää saada pullataikina alulle niin voi sitten tarjota tuoretta pullaa.
mustikkainen
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1746
Joined: Sat Feb 16, 2008 19:29
Lasku: 5
Location: satakunta
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by mustikkainen » Thu May 06, 2010 15:54

Huh, jopas menee pää pyörälle kirjoista. :lol: Eipä ainakaan voi valittaa, ettei ole valikoimaa. :D

En vielä päättänyt mitään, mutta huomenna pitäisi olla päätös tehty.. Katsotaan nyt. Mutta tänään yhtäkkiä koulussa muistui mieleeni Stravaganza -kirjasarja, jonka kaikki muut osat olen lukenut paitsi uusimman. ( http://www.tammi.fi/kirjat/ISBN/9789513146474/ ) Tekisi niin mieli lukea tuo, mutta eipä se taida olla tarpeeksi historiallinen, vaikka historia ja nykyaika sitoutuvat tässä fantasiaromaanissa yhteen. :roll: Ainakin niissä aikaisemmista kirjoista on jäänyt mieleen sellaisia asioita, mitä on myöhemmin tullut ihan koulun oppitunneillakin vastaan.

(Ja nyt pitäisi olla vääntämässä viikon myöhässä olevaa esseetä Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolaisesta. Mitään muistiinpanojakaan ei sitten lopulta tullut siitä tehtyä, joten hyvin menee.. Pitäisi kirjoittaa siis pohtiva teksti, 400-500 sanaa. *huokaus* Kirja oli sinällään ihan ok, vaikka joitakin asioita en ymmärtänyt)

---
muoks. DIS:lle voimia ja jaksamista!
Taika
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 769
Joined: Tue Mar 07, 2006 15:21
Lasku: 5
Location: Hki
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by Taika » Thu May 06, 2010 16:13

Essee saa olla hyvinkin pohdiskeleva, joten voit vaikka esitellä kirjan sisällön ekassa parissa kappaleessa ja siirtyä sitten pohdiskelemaan jotain niitä pointteja, jotka eivät auenneet lukiessa.

Ja DIS:lle jaksuja!
If I think, everything is lost.
-Paul Cezanne-

http://charming.vuodatus.net
User avatar
amorosa
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2083
Joined: Wed Oct 08, 2008 23:46
Lasku: 5
Location: Espoo
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by amorosa » Thu May 06, 2010 16:36

DISille paljon voimia ja myötätuntoa tuleevaa suruaikaa varten. Aikaamyödenhän tuo ikävä helpottaa siedettäväksi ja muistaa ne iloa tuottaneet "koirankujeet".

Meidän kääpiösnautserilla todettiin pahanlaatuinen virtsarakon kasvain 2kk sitten ja ainoa mahdollinen hoito on kipulääkitys. Elinaikaodotus ei ole kovin pitkä, joten päivä kerrallaan mennään niin kauan kun kipuja ei tunnu olevan ja 12vuotias jaksaa vielä olla kiinnostunut ympäristöstään.
Tämä on viimeinen koiramme ja pelkään jo nyt miten selviän alkuun, kun koiruus on poissa.
Tämäkin päivä on ainutkertainen.
User avatar
Mimme
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1488
Joined: Sun Oct 07, 2007 15:36
Lasku: 5
Location: Vantaa

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by Mimme » Thu May 06, 2010 17:59

DISille oikein paljon voimia ja halauksia huomiseen todella rankkaan päivään.
Gilda
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2901
Joined: Mon Oct 15, 2007 13:28
Lasku: 5
Location: Tampere
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by Gilda » Thu May 06, 2010 20:39

DISille paljon voimia, päätös on rankka, mutta ehkä kuit. paras lemmikin kannalta. Lemmikin poistuminen on aina hirvittävän surullinen asia.
User avatar
mikkopee
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 548
Joined: Wed Sep 27, 2006 13:39
Lasku: 5

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by mikkopee » Thu May 06, 2010 22:54

Äh. Onks täällä edelleen ihmisillä pelkkiä huonoja uutisia ja seuraavat 200 sivua sympatiaviestejä?
User avatar
Piita
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3578
Joined: Fri May 23, 2008 0:21
Lasku: 5
Location: Pohjois-pohjanmaa
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by Piita » Fri May 07, 2010 8:53

Oho, missäs mikkopee olet luurannut? Tervetulloo takas. On täällä varmaan pikkasen muutakin taas mutta ot-löpinät on olleet pikkasen hiljasempaa viimeaikoina. :lol:
Osaksi voi johtua siitäkin että foorumilaisten määrä on kasvanut reilusti ja nykysellään miettii pikkasen tarkemmin mitä tänne laittaa kun ei kaikki ole enää ihan "tuttuja"
Ainakin itsellä kynnys kuulumisiin on pikkasen noussut.
Varmaan vois taas ryhdistäytyä itekin ja kirjotella vähän useemminkin muutakin kun sillon ku kaikki mättää. :lol:
On vaan helpompi "purkautua" kun joku ärsyttää tai muuten vain menee persiilleen.
Ai niin mutta siehän Mikkopee tykkäsitkin niin "hurjasti" niistä yltiöpositiivisista viesteistäkin... Eikös se ollutkin niin. :wink:
Joten olisko positiivisuus kampanjan aika!? :mrgreen:
Tulis taas vipinää viesteihin. :whistle:
Juu, mutta elekää ampuko, mulla taitaa olla vaan kettuilu aamupäivä kun on tylsää ja työt pitäs aloitella eikä oikein inspiraatiota löydy. :lol:

Mutta kaikesta huolimatta, oikeesti sympatioita täältäkin DISsille.
Tiedätkö, olen jonkinlaisella matkalla. Matkustan omaan maailmaani, sisimpääni.
Näen mitä olen, avullasi opin hyväksymään mitä näen. -Piita-
tephanis
suunnittelee Balin-matkaa
Posts: 382
Joined: Mon Jul 21, 2008 1:30
Lasku: 5
Contact:

Re: Ot- löpinää vol. 23

Post by tephanis » Fri May 07, 2010 13:00

Joo, olishan se kiva jos tähänkin keskusteluun tulis taas vilkkautta :) Muistan jonkun ajan kun ei millään meinannu pysyä perässä ja sit se kirjoittelu ja lukeminenkin vain jäi... Mutta eiköhän tässä petraannuta, vai mitä?

Siis oikeasti, miten ihmisellä voi olla näin huono muisti ja aikataulut kusahtaa näin lahjakkaasti? :lol: Tää on ehkä kolman vai neljäs kerta kun en pääsekään tekemään laskentatoimen tenttiä koululle. Erityisopettaja oli pari viikkoa kipeenä, nyt sit onnellisesti nukuin pommiin kun ajattelin, et tänään on koulussa vaan kokeita jotka meen kuitenkin tekemään erityisopettajalle. Siinä vaiheessa tajusin et niin, eihän mun oliskaan pitänyt olla siellä tekemässä niitä kuin kaks tuntia sitten. Mut eihän tässä voi muuta kun nauraa ja ottaa sen kalenterin käyttöön, josko alkais taas muistaa asioita.

Tiistaina on työhaastattely töihin merille yhdelle risteilyalukselle, kesätöitä olen hakemassa. Oon niin ilonen kun pääsin tonne edes haastatteluun! Kannatti soittaa perään.

Ja oon saanu jopa luettua tänään vähän pääsykokeisiinkin, vaikka oonkin railakkaasti aikataulusta jäljessä.

Mut onneks asioilla on tapana järjestyä :jippii:

Jos vielä menis ja kaivais ruuvipenkin ja veivit esiin ja toteuttais pari pitkään muhinutta ideaa niin avot...
Locked