Helmeilyä lasten kanssa

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
User avatar
Blakki
Swarovski-kuumeessa
Posts: 88
Joined: Mon Jan 08, 2007 18:42

Helmeilyä lasten kanssa

Post by Blakki » Sat Nov 21, 2009 15:27

Tälläistä kyselisin, että onko kenelläkään kokemusta helmeilystä lasten kanssa, joko kotona, koulussa tai kerhossa? Itse lupauduin pitämään kerhoa jossa olisi tarkoituksena koruilla ja helmeillä. Lapset ovat muistaakseni 12 vuotiaita.

Olen aikaisemmin tehnyt lasten kanssa helmiliskoja, mutta tuntuu että niitä tehdään nykyään joka paikassa. Olisiko kellään ideoita tai vinkkejä? Mitään hirveän vaikeea en haluaisi opettaa, sillä tiedän kokemuksesta, että jos lapsi ei pääse nopeasti jyvälle asiasta, tarkoittaa se usein totaallista kyllästymistä. Yhtenä varteenotettavan vaihtoehtona pitäisin ihan normi vaijerirannekorua tai sitten jos "hienompaa" halutaan niin jokaiselle kieppi memorywirea, mutta se nielee hirveästi helmiä. Ryhmässä on myös muutama poika, joka tuottaa minulla hieman päänvaivaa, sillä sen ikäisiä poikia ei varmaankaan prinsessa hörpellykset kiinnosta :mrgreen:
Regina
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1620
Joined: Sat Jul 05, 2008 19:31
Lasku: 5
Location: Kajaani

Re: Helmeilyä lasten kanssa

Post by Regina » Sat Nov 21, 2009 16:55

Jos lapset ovat 12 -vuotiaita, niin ehkä vaijerikorut olisi hyviä? Tai sitten vahatusta puuvillanyöristä tehdyt korut. Siis sellaiset joihin tehdään solmuja ja väliin laitetaan helmiä. Sellaiset sopisi myös pojille ja niihin ei välttämättä tarvitse edes lukkoja. 12 -vuotiaat ei kuitenkaan ole enään ihan vauvoja, joten tuollaiset perusasiat voisi olla ihan hyviä. Ite taisin alkaa koruilemaan just 12 -vuotiaana. :D
User avatar
Hämis
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 681
Joined: Fri Oct 13, 2006 17:32
Lasku: 5
Location: Salonseutu
Contact:

Re: Helmeilyä lasten kanssa

Post by Hämis » Sat Nov 21, 2009 19:53

Kyllähän 12 vuotiaalta sujuisi jo hopeahommatkin. Vaikka ketjut, sahatut riipukset ja sormuksetkin. Ihan niitä poikia ajatellen, kun heitä ei tosiaan välltämättä tuossa iässä helmet kovinpitkään kiinnosta. Itse olen ollut joskus puukkokurssilla jossa tuon ikäinen poika takoi puukonterää siinä missä aikuinen ukkokin.
Löytyisköhän jostakin pääkallohelmiä :idea2: ...
@nu
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1702
Joined: Mon Mar 27, 2006 11:58

Re: Helmeilyä lasten kanssa

Post by @nu » Sat Nov 21, 2009 22:14

12-vuotiaat alkaa olemaan jo aika isoja, että varmasti voi kokeilla jo jotain haastavampaakin kuten Hämis ehdotti, mihin sitten aika ja muut resurssit riittää.
User avatar
Helrii
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 510
Joined: Wed Jul 12, 2006 18:03
Lasku: 5
Contact:

Re: Helmeilyä lasten kanssa

Post by Helrii » Sat Nov 21, 2009 22:28

Minulla on kokemusta, että 11-12 vuotiaitten kanssa onnistuu ainakin hopeisen muinaisketjun teko. Ovat jopa aikuisia näppärämpiäkin tekemään.Vaijerikorut on kanssa ok. Sitten olen tehnyt napeista lasten kanssa koruja. Punotut makrameekorut vahanauhasta ja helmistä onnistuu myös. Sitten on tietenkin dominonappuloista tehdyt korut ja lasitiiliin tehdyt riipukset. Käyppä vilkaisemassa blogissani kesäkuun 2009 kohdasta. Sieltä löytyy kuvia lasten korukurssin kuvia.
esteriina
Swarovski-kuumeessa
Posts: 65
Joined: Sat Nov 17, 2007 16:47
Lasku: 5
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Helmeilyä lasten kanssa

Post by esteriina » Sat Nov 21, 2009 22:53

Miten olis ystänauhat, meidän Kallella 11v. oli koulussa aiheena "bizniz" ja luokka jaettiin "yrityksiin", joka yritysryhmä teki ystävänauhoja ja voittaja oli paras firma. En sitten tiedä oliko kannustimena sponsorina toimivan pankin palkinto, mutta niin pojat kuin tytötkin punoivat täysi into päällä friendship-nauhoja.

Toinen mikä tulee mieleen on avainkorut, ja siihen pojilla tietysti mustaa, pääkalloja ym. tai jalkapallo/jääkiekkojoukkueen värit.
Katenka
korukivikasan keskellä
Posts: 170
Joined: Thu Aug 20, 2009 15:38
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Pori
Contact:

Re: Helmeilyä lasten kanssa

Post by Katenka » Sun Nov 22, 2009 2:02

Meidän 6-vuotias onnistui tänään tekemään avustuksella hopeasavi-korua, siinä löytyy pojillekin mielekkäitä korumalleja tai voivat tehdä joululahjaksi äidille tai isoäidille (tai muulle naispuoliselle). Hitaasti kuivuvasta savesta lapsi voi tehdä pitkään korua ja muotteja käyttämällä tai piparimuoteilla onnistuu varmasti. Ja ensin voi tehdä "harjoitussavesta" korun. Halvemman version saa, kun tekee hopeasta vain pienen osan, joka liitetään kiillottamisen jälkeen fimosta tehtyyn korupohjaan, tulee todella kauniita lopputuloksia ja väriäkin on silloin enemmän.
Kännykkäkorut (tai avaimenperät) ovat myös siten tehtyinä edullisia ja onnistuvat varmasti lapsilta.
Maskotin hinnaksi tulee 2-4 € kokonaan hopeasavesta tehtynä...
***********************************************************
http://www.kultalilja.eu
http://www.huurrelilja.eu
http://www.facebook.com/goldlily
User avatar
Blakki
Swarovski-kuumeessa
Posts: 88
Joined: Mon Jan 08, 2007 18:42

Re: Helmeilyä lasten kanssa

Post by Blakki » Sun Nov 22, 2009 12:52

Kiitos kaikille vinkeistä

Todella inspiroivaa. Aikaa on kuitenkin niin vähän tähän paneutumiseen, että päätin pitäytyä poikien kanssa helmiliskoissa ja tyttöjen kanssa rautalankakieputtelussa. Ehkäpä korvikset, mutta kuulin myös että memorywireen tehdyt korut ovat täällä nyt in, eli ne voisivat hoitaa tällä kertaa asiansa.
User avatar
Maikki
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2556
Joined: Wed Nov 02, 2005 14:37
Lasku: 5
Location: Jyväskylä
Contact:

Re: Helmeilyä lasten kanssa

Post by Maikki » Sun Nov 22, 2009 19:47

Helmityökursseillani on ollut paljonkin lapsia ja nuoria, pienimmät ehkä noin 8-9-vuotiaita (nämä nuorimmat tosin yleensä äitinsä kanssa, mutta silti). Sanoisin, että mikäli 12-vuotias on motivoitunut asiaan, hän on ihan yhtä näppärä ja hoksaava kuin aikuinen. Alle kymmenvuotiailta saatta pinna loppua nopeammin, mutta ei välttämättä heiltäkään, jos inostusta on tarpeeksi. Tärkeätä on ettei tule paljon odottelua ja joutokäyntiä, vaan kaikilla on jotain mielekästä tekemistä kutakuinkin koko ajan.
Leikin tulella
User avatar
Kerttu
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 908
Joined: Fri Feb 08, 2008 17:26
Lasku: 5
Location: Hki

Re: Helmeilyä lasten kanssa

Post by Kerttu » Sun Nov 22, 2009 23:54

Lastenklinikalla ehdottomasti parhaiten on toimineet simppelit, korupiikkiin tehdyt korvikset, sekä vaijerikorut. Niitä tehdessä on vain mielikuvitus rajana ja rauhattomampienkin keskittymiskyky riittää. Pojat ovat tykänneet tehdä mm. avaimenperiä, mutta myös vaijerikoruja lahjaksi äideilleen :)
Post Reply