Magneettiterapiakoru

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators:Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
saana
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:874
Joined:Sat Sep 18, 2010 17:42
Oikea käyttäjä:Olen
Location:Helsinki
Magneettiterapiakoru

Post by saana » Tue May 24, 2011 18:28

Törmäsin tällaisiin magneettikoruihin koruihin ja ajattelin kysellä muiden mielipiteitä näistä koruista. Löysin tällaisen tekstin.

Apua moniin vaivoihin lupaa Energetixin sydämenmuotoinen magneettiterapiakoru. Lievitystä mm. lihaskipuihin, verenkierron häiriöihin ja kuukautiskipuihin voi saada nyt myös magneetin luonnollisella voimalla. Jaloteräksestä valmistettu sydänmagneetti on kaksiosainen; toisella puolella on magneetti, joka laitetaan ihoa vasten, vastakappaleen avulla koru kiinnitetään vaatteeseen. Vastakappaleita on saatavilla eri muotoi- sina, aina elefanttikorusta @-merkin kautta tähden muotoon asti, näin sydäntä voi käyttää myös näyttävänä koruna.

Sydänkorussa on erityisen voimakas, 2200 gaussin vahvuinen magneetti, joka mahdollistaa magneettienergian paikallisesti kohdistetun käytön kehon joka osassa. Sydämen sammakkologo-puoli kohdistetaan kehon suuntaan ja vastakappale vaatteen ulkopuolella pitää magneetin paikallaan. Magneettiterapian on todettu auttavan erityisesti hartioiden ja niskan seudun jännitystiloihin. Magneetti vilkastaa verenkiertoa ja voi siten helpottaa liiallista lihasjännitystä ja kramppeja. Haitallisten kuona-aineiden kuljetus soluista ja hapen kuljetus soluihin nopeutuu magneetin vaikutuksen avulla. Magneettisydäntä on saatavilla myös mallina, jossa toinen puoli on kuparia, joka voi vaikuttaa tulehduksia lievittävästi.

Kysely, johon otti osaa yli 5000 Energetix-asiakasta, vahvistaa magneettiterapian kipuja lieventävän vaikutuksen. 92 % kyselyyn vastanneista henkilöistä kertoi 4 viikon käytön jälkeen saaneensa apua mm. seuraaviin vaivoihin: masennus, unihäiriöt, jatkuva väsymystila - energian puute, päänsärky, migreeni, niskasäryt, nivelsäryt, selkäkivut, kuukautiskivut.

Toimiiko vai onko ihan humpuukkia? Korut vaikutti aika hintavilta. Täältä voi katsoa koruja http://www.energetix.tv/meridiaani.
Kivenviilaaja
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:1112
Joined:Wed Dec 03, 2008 13:45
Lasku:5
Contact:

Re: Magneettiterapiakoru

Post by Kivenviilaaja » Tue May 24, 2011 19:18

Toiminee yhtä hyvin kuin muutkin "uskomushoidot", eli parhaimmillaan vaikutus voi olla huomattava, vaikka se itse terapialaite ei millään tapaa vaikuttaisi terapian kohteena olevaan asiaan. Hieman vastaava esimerkki on power balance -rannekkeet, joita monet ovat kehuneet, mutta jonka valmistaja myönsi lopulta, että sillä rannekkeella ei ole mitään "oikeaa" vaikutusta.
saana
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:874
Joined:Sat Sep 18, 2010 17:42
Oikea käyttäjä:Olen
Location:Helsinki

Re: Magneettiterapiakoru

Post by saana » Tue May 24, 2011 19:42

Niin vähän ajattelinkin ettei nää toimi. Toki löytyy niitä jotka kehuu nämä maasta taivaaseen vaikka oikeaa vaikutusta ei ole.
Katsoin joskus ohjelman lumelääkkeistä ja hoidoista. Siinä annettiin erilaisiin vaivoihin vaikka mitä lääkettä mutta lääkkeet oli oikeasti esim.vitamiinejä ja potilas oli ihan innoissaan kun kipuja ja vaivoja ei enää ollut.
Samoin siinä leikattiin leikisti jonkun jalka kun potilas kärsi jalkakivuista ja oli onnellinen myöhemmin että meni kyseiseen leikkaukseen kun kipuja ei enää ole.

Entä mitä mieltä olette noiden korujen hinnoista? onko hinnat muiden mielestä kohdillaan? Omasta mielestä osa koruista on hieman hintavia.
Toki täytyyhän jälleenmyyjienkin saada oma palkkansa.
Kivenviilaaja
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:1112
Joined:Wed Dec 03, 2008 13:45
Lasku:5
Contact:

Re: Magneettiterapiakoru

Post by Kivenviilaaja » Tue May 24, 2011 20:27

Hieman hintavia juu, kun suuri osa designeista on pellinpala & magneetti -tyyliä. Jos magneettikoruja välttämättä haluaa, niin kannattaa hankkia magneetti muualta ja liimata se vaikka epoksilla haluamaansa koruun. Magneetteja myyvät monet askartelukaupat ja mm. Clas Ohlson. Mustissa ferriittimagneeteissa on sen verran magneettikenttää, että ne eivät ole vaarallisia normaalikäytössä. Jos haluaa äkäisempää magneettia, niin kannattaa tsekata neodyymimagneetit. Niiden kanssa pitää vain olla varovainen, että ei päästä kahta magneettia yhteen, sillä ne vetävät toisiaan puoleensa niin vahvasti, että ne saattavat "räjähtää" sirpaleiksi yhteen osuessaan. Parilla kympillä saa magneetin, joka tarttuu teräkseen n. 50 kg voimalla, mutta pikkurahalla saa järkevämmän kokoisia magneetteja.

Lumevaikutus on kyllä mielenkiintoinen. Vasta oli tehty jokin tutkimus, jossa todettiin, että lumelääke voi vaikuttaa vaikka potilas tietäisi sen lääkkeen olevan lumelääkettä. Tuollaisten asioiden yllättävyys kertoo vain, kuinka nykylääketiede ei tunne ihmisen "korvien välin" osuutta vaivojen hoidossa.
agafia
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts:563
Joined:Sun Nov 14, 2010 3:56
Oikea käyttäjä:Olen
Location:Vaasa

Re: Magneettiterapiakoru

Post by agafia » Tue May 24, 2011 23:29

Komppaan Kivenviilaajaa. Näin skeptikko-luonnontieteilijänä sanon, ettei tehoa ole. Paitsi lumevaikutus, joka voi olla oikeasti huomattava. Nämä on näitä twilightzonejuttuja. Lähisuvussa on eräs, joka tuntee jokaikisen senhetkisen muotijutun nahoissaan (vesisuonista kännykkäsäteilyyn ja varmaan jo eilisen köhinyt tulivuorituhkaa). Mutta ihan todella, tieteellistä tai edes jollainlailla uskottavaa näyttöä näistä ei ole. Ihmisten toivolla ja sairauksilla rahastavia huijareita on pilvin pimein, ei tämä niistä pahimpia liene. Jos kenkä sopii, niin jompsii vaan :wink: Eli jos plasebo auttaa, nin mikä ettei, jos kukkaro kestää. Ja pyydän anteeksi, jos tämä saa jonkun vetämään palkokasvin suoraan ylähengitysteihin, kuten sanottu on.
Pivili
korukivikasan keskellä
Posts:214
Joined:Mon Oct 06, 2008 10:55
Lasku:5
Location:Valkeakoski

Re: Magneettiterapiakoru

Post by Pivili » Wed May 25, 2011 9:13

Asian tiimoilta, omakohtaista kokemusta ei ole , mutta ystävätär jolla on jos jonkin moista todettua ja diagnosoitua fyysistä vaivaa, korjausleikkausta tehtynä ja erilaisia särkylääkkeitä pilvin pimein. Hän sai koiriaan hoitaneelta fysioterapeutilta kokeiluun tällaisen magneettikaulakorun/-nauhan ja pystyi jättämään neljän viikon käytön jälkeen astmalääkettä lukuun ottamatta kaikki särkylääkkeet. Miksi puutuin aiheeseen? Hän säästi korun hinnan siinä neljässä viikossa, kun ei enää tarvinnut kantaa rahojaan apteekkiin, eikä lääkäreille...
User avatar
Piita
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:3578
Joined:Fri May 23, 2008 0:21
Lasku:5
Location:Pohjois-pohjanmaa
Contact:

Re: Magneettiterapiakoru

Post by Piita » Wed May 25, 2011 13:35

:D Mielenkiintoinen keskustelu. Kokemusta magneeteista... Reumaa, niveltulehduksia ja särkyjä ihan riittämiin. Sain kokeiluun ilmaiseksi kalliit magneetit kun tuttavani mietti että ottaako myyntiin. Hän halusi testata ennekuin ottaa myyntiin. Juu ei minkaanlaista tulosta. ei niin minkäälaista.

Kokeiltiin eri niveliin ja ei missään mitään. lopputulos oli että tuttavani ei ottanut magneetteja myyntiin kun ei kehtaa myydä sellaista millä ei tehoa ole. :lol:
Vanhempani hurahtivat aikoinaan 80- luvun lopulla magneettihoitoihin. oli monenlaista magneettia ja vesikannussa pidettiin jotain möhkälettä ja sitten juotiin magneettivettä... Penskana seurasin vierestä ja huvittavaltahan se näytti eikä ihan ilmaista ollut.

Jossain vaiheessa totesivat vanhempani humpuukiksi koko homman ja hauskaa on ollut kun on sitä villitystä muisteltu.
Sama magneettihoitaja tekee vieläkin hoitoja ja vuokraa magneetteja "kotihoitoon" Ystäväni joka sairastui rintasyöpään kuuli hoitajasta tuttavaltaan joka suositteli tätä ja kuulemma auttaa syöpäänkin... :roll: Onneksi ystäväni on sen verran skeptinen että jätti tarjouksen käyttämättä. Häntä vain huolestutti se että kuinka moni epätoivossaan pistää rahansa ja toivonsa moiseen. Joku oli jo harkinnut siirtävänsä leikkausta ja kokeilevansa ensin magneettihoitoja. Pistelee vihaksi moinen toiminta!

Kerroin hänelle vanhempieni kokeilusta ja sanoin että meidän kokemuksellamme sillä ei kevene kuin lompakko.
Onneksi ystäväni voi nyt hyvin. Leikkauksella saatiin kasvaimet pois, sytostaattien ja sädehoidon jälkeen hän on nyt terve ja takaisin työelämässä. :love:
Tiedätkö, olen jonkinlaisella matkalla. Matkustan omaan maailmaani, sisimpääni.
Näen mitä olen, avullasi opin hyväksymään mitä näen. -Piita-
Piritta
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:866
Joined:Tue Mar 10, 2009 15:11
Lasku:5
Contact:

Re: Magneettiterapiakoru

Post by Piritta » Wed May 25, 2011 13:55

Näissä tosiaan markkinoita sekoittaa se, että joku on "ihan oikeasti" saanut apua, mutta kun se apu on mitä todennäköisemmin johtunut joko a)sattumasta tai b) korkeasta lumevaikutuksesta. Eli siis aivan humpuukina minäkin pidän näitä ja juuri tuollainen Piitan kuvailema tilanne on niin epäeettistä kuin olla ja saattaa. Käytetään hyväksi ihmisen hädänalaista tilaa. Tosi törkeää. Mutta jos joku näistä apua saa lumevaikutksen voimasta, niin sehän on toki hyvä. Sama kai se millä se kipu lähtee kunhan lähtee.
Pivili
korukivikasan keskellä
Posts:214
Joined:Mon Oct 06, 2008 10:55
Lasku:5
Location:Valkeakoski

Re: Magneettiterapiakoru

Post by Pivili » Thu May 26, 2011 8:42

Pirittan kanssa NIIN samaa mieltä!
Paphi
löytänyt aidot helmet
Posts:287
Joined:Sat Aug 15, 2009 17:30
Oikea käyttäjä:Olen
Location:Suolahti
Contact:

Re: Magneettiterapiakoru

Post by Paphi » Thu May 26, 2011 10:27

Pirittan kanssa samaa mieltä! Humpuukia ja rahastusta, uskoisin että niillä joilla "toimii" kysymys on lume vaikutuksesta.
User avatar
@nia
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:3376
Joined:Thu Apr 12, 2007 9:47
Lasku:5
Location:Helsinki
Contact:

Re: Magneettiterapiakoru

Post by @nia » Thu May 26, 2011 11:01

Joskus vuosikymmeniä sitten myytiin (vanhuksille tai ainakin silloin siltä tuntui) sellaisia kaikkeen vaivaan auttavia magneettirannekkeita. Nyt muodissa jo pidempään olleet Nomination-rannekorut muistuttaa mua tuosta mummorannekkeesta niin, etten voisi ajatellakaan omaan ranteeseeni - olen traumatisoitunut. Ei häiritse Nominationit muitten ranteissa, mutta mielleyhtymä on aina yhtä kirkas => mummon ja vaarin koru :(
- @nia -
Post Reply