Page 1 of 1

Oman punsselin teettäminen

Posted: Fri Jul 29, 2011 10:51
by Vernada
Hei, en löytänyt aiempia viestejä oman punsselin teettämisestä - en ehkä osanut hakea oikeilla sanoilla... Eli punsseli omasta logosta ehkä noin 12 mm leveänä. Mistä sellaista kannattaisi lähteä tilaamaan ja mitä selainen suurin piirtein maksaa?

Re: Oman punsselin teettäminen

Posted: Fri Jul 29, 2011 11:01
by Vernada
Tämän paikan löysin itse googlella, mutta onko teillä tiedossa joku paikka, josta hyviä kokemuksia?
http://www.infinitystamps.com/index.html

Re: Oman punsselin teettäminen

Posted: Fri Jul 29, 2011 11:19
by mikael0k
Kaivertamo Paakkari on mainittu ainakin tuolla "Yrityksen perustaminen" ja " Jalometallit ja Tukes" keskustelussa. Tuo viimeinen kannattaa ainakin lukea läpi jos ajatuksenasi on leimata hopea tai muita jalometallituotteita logoleimallasi

Re: Oman punsselin teettäminen

Posted: Fri Jul 29, 2011 11:38
by Kivenviilaaja
Paakkarilta lähtisin itsekin asiaa kyselemään. http://www.kaivertamopaakkari.fi/
12mm leveästä punsselista tuli mieleeni, että sellaisen kanssa täytyy jo miettiä, mihin sen logon voi lyödä ja millä. Voi vaatia aika paljon voimaa, että saa kunnon jäljen painettua metalliin, ja se metallikin saattaa siitä muuttaa muotoaan. Paakkarilla voivat varmaan kommentoida tuotakin asiaa kun ne näkevät sen logon designin.

Re: Oman punsselin teettäminen

Posted: Fri Jul 29, 2011 11:40
by Paphi
Kaivertamo Paakkaria minäkin suosittelen, siellä minä teetin omani.

Re: Oman punsselin teettäminen

Posted: Fri Jul 29, 2011 20:16
by Lumijo
Tiedustelin punsselia tällaisesta firmasta kuin Tasokaiverrus Ky. Hinta oli aivan kohtuullinen, olivat vain heinäkuussa lomalla, mutta elokussa valmistus kuulemma jo onnistuu.

Re: Oman punsselin teettäminen

Posted: Sun Jul 31, 2011 13:36
by Vernada
Hei, kiitos vastauksista! Laitoinkin heti tarjouspyyntöjä eteenpäin. Vaasastakin näköjään löytyi yksi paikka :) Aion leimata ihan vaan hopeoitua korumetallia - katsotaan mitä sanovat logomallistani ...

Re: Oman punsselin teettäminen

Posted: Sun Jul 31, 2011 16:10
by Kivenviilaaja
Kuinkahan hyvin hopeointi kestää leimausta? Leimaus on melkoinen rääkki metallille ja ainakin mun näppituntuma sanoo, että hopeointi menee rikki ainakin paikoitellen leiman kuvioista ja kappaleen taustapuolelta. Riippuu varmaan paljon siitä, mitä metallia se korumetalli on siellä hopeapinnoitteen alla. Pahimmillaan se korumetallikaan ei kestä leimausta, tai osan muoto kärsii niin pahasti, että siitä tulee käyttökelvoton.

Leimattavia korunosia tehdessä olen lätkinyt niihin leimat niin varhaisessa työvaiheessa kuin mahdollista, koska metallin muoto kärsii siitä leimaamisesta ja yleensä pintaan tulee rumia jälkiä, jotka joutuu viimeistelemään pois. Ainakaan äkkiseltään en keksi, miten jonkin valmiin osan voisi leimata suht suurella leimalla niin, että osan pintakäsittely ei mene siitä pilalle.