OT-löpinää vol. 25

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

User avatar
nekka
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2052
Joined: Thu Mar 13, 2008 8:48
Lasku: 5
Location: 21270 :)

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by nekka » Tue Dec 27, 2011 19:56

Skuolfi wrote: Olen itse yrittänyt soittaa hänelle, jonka paketti on minulla, mutta ei vastaa.
Tällähetkellä ainakin DNA.n verkko paikoin pimeänä...oletettavasti moni muukin. Tuossa voisi olla syy..?..siis jos vastaaja asuu esim. täällä lounais-rannikolla...
User avatar
Muikku
Moderaattori
Posts: 4078
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Lasku: 5
Location: Etelä-Karjala
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Muikku » Tue Dec 27, 2011 21:31

Helmisusi wrote:Huhhuh... :shock: Pikainen tilannetiedotus täältä myrskytuhojen keskeltä. Nyt ymmärrän hyvin, mitä rakas Muikkumme joutui kokemaan taannoisten myrskyjen aikaan. Ollaan nyt täälläkin kokeiltu extreme-lomaa. :)

Päätän raporttini myrskytuhoalueelta tähän ja menen syömään lisää kinkkua :nod: joka onneksi on säilynyt ulkopation luonnon omassa jääkaapissa täysin kunnossa.
Juu lämmöllä olen miettinyt kaikkia myrskyalueilla asuvia! Meillä on sähköt pätkineet eilen mutta erityisesti tänään, viisi minuuttia on, kymmenen ei, viisitoista on, viisi ei, mutta kun sitä kuitenkin välillä on niin mitäs pienistä. Eipä sen puoleen, pätkimistä on kyllä ollut ihan kaiken aikaa myrskyjen jälkeen jopa täysin tyyninä päivinä, en tiedä mikä niitä silloin viipottelee mutta joku. Puita ei täällä ole liiemmin kaatuillut ainakaan näkyvillä paikoilla mutta ilmeisesti linjojen varrella kuitenkin. Järven toisella puolella ei ole sähköä ja kamujen lypsytilalla kaivoivat aggregaatin taas esiin, niin ei mennyt käsihommiksi.

Äsken kun oli sähköä keitin kahvia termariin, noudatin Urho Kaleva Kekkosen viisasta neuvoa "käy vessassa aina kun voit", koska vesihän nousee kaivosta sähköllä (joskin Astan ja Veeran jälkeen meidän kaivolle muutti romikselta hankittu ja kotipihalla entisöity käsipumppu, niin että ämpärihommiin ei onneksi tarvi enää ryhtyä). Kaapissa on pannukahvia jos pitempi katko tulee niin keitän hellalla, nyt tosin tuuli pyörittää niin että välillä tulee kiva vastapuuhkaus hellasta tupaan, en ihan hevillä siis siihen tulta laita. Otin myös vettä viitisen litraa varastoon ja samoin täytin koirien vesipullot. Trangiaa en ala vielä kaapista kaivaa, kun sähkö kumminkin aina välillä palailee eli tilanne ei ole läheskään sitä luokkaa kuin viimeksi. Kynttilöissä tulet kissaturvallisissa lyhdyissä. Onneksi sillä alueella missä myrskyt temmeltävät ei ole nyt kamalia pakkasia.

Mutta kamu on sähkömies ja joutuu aina lähtemään näihin pahimpiin keleihin yleensä vielä yötä vasten töihin, kyllä hattua nostan kaikille tämän maan "tolppa-apinoille" jotka tekevät tuota hommaa. Itse asiassa hänellä on vielä AstaVeeran jäljiltä kuulemma puolitoista kuukautta ylityövapaita pitämättä :huh: eikä ihan siltä näytä että ehtisi niitä nytkään pitää.
Laskevan taloussuhdanteen aikana on viisainta sijoittaa jalometalleihin. Myös puolijalo- ja jalokivet ovat järkevä sijoituskohde.
- Muikun talousvinkki, ihan merkonomipohjalta -
User avatar
Helmisusi
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2118
Joined: Tue May 15, 2007 15:00
Lasku: 5
Location: Aura
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Helmisusi » Tue Dec 27, 2011 22:11

Muikkuseni... :love: Me päästiin tosi vähällä, ja kun ollaan aika hyvin varauduttu noin ihan periaatteesta (eli pattereita, kynttilöitä ja tulitikkuja löytyy talosta aina ja retkikeitin varasäiliöineen on varastossa) niin ei ehtinyt edes hätääntyä. Vesi ollaan saatu koko ajan, kun ollaan kunnan verkossa. Nyt on ollut rajoitustoiveita sen vuoksi, että puhdistamo on sähkönpuutteen takia ollut vaikeuksissa. Suurin osa kylästä on jo saatu sähköistettyä, josta hatunnosto tekijöille. :nod:

Tosi pahan näköisiä konkeloita on pitkin poikin edelleen, osa vielä linjoillakin. Hajonneet talokytkennät tehdään sitten, kun saadaan tärkeimmät kohteet kuntoon ja vaaranpaikat järjestykseen. Jos joku käsitti väärin nuo kommenttini "kunnan edustajien käynneistä" niin kyse oli pikemmin siitä, että kehuskelin meidän naapuruston yhteishenkeä ja aikaansaavuutta. Tunti siitä kun me saatiin pyyntö lähteä apuun, oli jo saatu jonkinlainen ajoväylä raivattua. Useampi raavas mies ja moottorisahat. Ja järki päässä, eli riittävä varovaisuus mielessä. Vanhemmat ja viisaammat neuvoivat nuorempia. :wtg:

Meillä on edelleen DNA:n verkko alhaalla, mutta Sauna näyttää pelittävän. Tosin tässä nyt vuorotellaan, kun talossa on vain yksi "nettitakku". Mutta hyvä näin!
User avatar
FreakyMike
hamstraa hopeahelmiä
Posts: 138
Joined: Mon Jan 11, 2010 0:06
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Rautjärvi
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by FreakyMike » Tue Dec 27, 2011 22:13

Ei tuo tilanne täällä Rautjärven/Simpeleen suunnalla ole onneksi vielä läheskään niin paha kuin Astan ja Veeran aikaan. En ole jaksanut käydä tsekkaamassa vielä metsäpalstojen tuhoja, mutta kotipihalta on hajonnut ainoastaan semmoinen peltikatos pajanavetan ilmastointihormin huipulta.

Pitää nyt kuitenkin toivoa, ettei ensi yönä hajoaisi enää tuon enempää paikkoja..
Thuja Design
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 842
Joined: Fri Sep 22, 2006 20:36
Lasku: 5
Location: Helsinki
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Thuja Design » Tue Dec 27, 2011 22:51

25 tuntia ilman sähköä.Lämpötila sisällä +14,5.Päivällä kävin hakemassa töistä vesikanisteriin 10 l vettä,kahvit keitettiin pihalla grilillä.Mulla on onneksi untuvamakuupussi.Me asutaan Espoossa omakotitalossa,mutta haja-asutusaluella oman kaivon (sähköpumppu) ja lämmityksen varassa.Eikä leivinuuni ja takka ole vielä käyttökuntoisia.Mutta kerrankin saa polttaa paljon kynttilöitä ja täällä kuunnellaan patteriradiota lueskellen ja ristikoita tehden.(Mut ois kyl jo tosi kiva, jos sähköt tulisivat.)
Thuja Design
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 842
Joined: Fri Sep 22, 2006 20:36
Lasku: 5
Location: Helsinki
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Thuja Design » Wed Dec 28, 2011 12:13

Olihan täällä ihaniakin uutisia,onnea MikaelOk:lle kihlaussuunnitelmien johdosta,harmi,ettei hellu päässyt tänne.Meillekin tuli sähköt aamulla tosin vähän vilkkutteli,että jos taas katkeaisivat. :jippii:
User avatar
Tinjami
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1397
Joined: Fri Sep 21, 2007 16:27
Lasku: 5
Location: Leppäkorpi/Sastamala
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Tinjami » Fri Dec 30, 2011 14:56

Täällä ollaan nyt oltu 102 tuntia ilman sähköä ja luultavasti ollaan ensi vuoteen asti... :roll: :wall:
Ei, en ole hidas.
Olen kroonisesti myöhässä...
User avatar
Skuolfi
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 695
Joined: Tue Feb 26, 2008 12:46
Lasku: 5
Location: Pohjois-Lappi

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Skuolfi » Sat Dec 31, 2011 15:48

Onnellista uutta vuotta.
Sain eilen sen kadonneksi luulemani helmipaketin Gemssusta. Minulle tulleen ylimääräisen paketin postitin jo omistajalleen. Siis kaikki hyvin ja alvikin maksettuna.
Ja lunta sataa aina vain lisää.
Kiven ääni on matala. Sen puhe selvää ja käsittämätöntä.
(Torsti Lehtinen)
User avatar
HelmiOrvokki
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 682
Joined: Fri Nov 16, 2007 23:10
Lasku: 5
Location: Häme

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by HelmiOrvokki » Sun Jan 01, 2012 17:48

Oikein Hyvää Uutta Vuotta kaikille ihanille helmikamuille :love: !
Meikäläisen uusi vuosi jatkuu työkyvyttömyyden merkeissä, tuskin tilanne parantuu jatkossakaan... :( Joka tapauksessa näyttää siltä, ettei vanhaan työhön ole enää paluuta, joten jotain muuta pitäisi keksiä, jos tauti sattuisi jossain vaiheessa hellittämään.
Nyt olis aikaa helmeillä, mutta koruideat jostain syystä hukassa. Vanhoja helmivarastoja hiplailen, uusia ei oikeen ole varaa hankkia ja aina puuttuu jokin oleellinen palikka, jos jonkinlainen idean tynkä päähän pälkähtää :roll: .
Jotta tää ei menisi pelkäksi valitukseksi, täytyy kertoa, että pukki toi mulle 5 Vares-elokuvaa, joista 3 vielä katsomatta :jippii: . Kunhan tuo mäkihyppelysohjelma loppuu, saan korkata punkkupullon ja katotaan, onko toi Huhtikuun tytöt yhtään niin hyvä, kuin se romaani. Vares on :ooh: ! (paitsi Veijonen oli kyl namumpi... :kieli: )
HLS
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2196
Joined: Thu Oct 18, 2007 15:04
Lasku: 5
Location: Sauvo
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by HLS » Sun Jan 01, 2012 21:19

Meillä Sauvossa peräkylällä sähköt oli poikki 79h.
Meidän onni on asua maalaistalossa jossa on ulkohuussi ladonkulmalla säilytetty ja tuvassa puu- ja kaasuliesi ja varaava takka.
Vettä haettiin kirkonkylältä ja pattereita metsästettiin ympäri Saloa.

Arki sujui, mutta se valtavan pitkä pimeys alkoi jo ahdistamaan...

Tsemppiä Timjamille!!
User avatar
piikoru
suunnittelee Balin-matkaa
Posts: 475
Joined: Mon Jun 21, 2010 18:17
Oikea käyttäjä: Olen

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by piikoru » Fri Jan 06, 2012 15:52

Hyvää Uutta vuotta 2012 kaikille!
Meille muutti jouluna saumuri ja olen siitä lähtien vain ommellut.. ja tietty langoittanut uudelleen. Vanhassa saumurissa en uskaltanut lähteä langoittamaan konetta mutta tuo uusi on niin ihana, että oikein etsin töitä joissa voi vähän väliä langoittaa saumurin uudelleen. Kaikki uusien korujen kuvat ovat edelleen kamerassa..

Ja meidän vanhempi tyttö on oppinu tavutasolla lukemaan!! Kun oikein tsepataan, saadaan luettua kirja tai pari päivässä. Edelleen osa kirjaimista menee sekaisin (T, M, N) mutta päivittäinen treeni on auttanut hurjasti. Nuorempikin tyttö oppii varmaan ihan kohta lukemaan..
Pivili
korukivikasan keskellä
Posts: 214
Joined: Mon Oct 06, 2008 10:55
Lasku: 5
Location: Valkeakoski

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Pivili » Mon Jan 16, 2012 14:10

Pennylle Lämpöiset Synttäri Onnittelut!
Penny
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1314
Joined: Mon Jun 08, 2009 17:49
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Tampere
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Penny » Mon Jan 16, 2012 21:52

Kiitos, Pivili!
User avatar
Loulou
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1078
Joined: Thu Mar 02, 2006 16:05
Lasku: 5
Location: Sastamala
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Loulou » Tue Feb 07, 2012 18:12

Vihdoinkin :jippii:
(Vaikka keskenhän tuo käsittely vielä on, mutta kuitenkin :))
User avatar
Muikku
Moderaattori
Posts: 4078
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Lasku: 5
Location: Etelä-Karjala
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Muikku » Tue Feb 07, 2012 22:07

Onnea Loulou!!!
Laskevan taloussuhdanteen aikana on viisainta sijoittaa jalometalleihin. Myös puolijalo- ja jalokivet ovat järkevä sijoituskohde.
- Muikun talousvinkki, ihan merkonomipohjalta -
Post Reply