OT-löpinää vol. 25

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

User avatar
Piita
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3578
Joined: Fri May 23, 2008 0:21
Lasku: 5
Location: Pohjois-pohjanmaa
Contact:

Re: OT-löpinää vol. 25

Post by Piita » Sat Nov 14, 2015 1:38

Oi, Padasjoen miitistä onkin vierähtänyt aikaa! Ja oli ihana miitti!
Ehdin yrittäjä vuosina messuilla teihin moniin tutustua ihan livenäkin ja Padasjoella ehti tulla moni tutuksi.
Kaikken hauskin juttu oli se että kaikki tuntui kuin olis tunnettu pidempäänkin. Täällä oli vielä pari vuotta sitten todella ihanaa ja avointa keskustelua, välillä erimielisyyksiäkin ja välillä tosiaan kuohui. Mutta pääsosin kannustavaa juttelua kaikin puolin.
Ehkä koruharrastus on huippuvuosista hiipunut kuitenkin, ja some on vienyt intoa päivitellä tänne vaikka someahan tämä foorumikin on. :lol:
Osaksi sitä alkoi hieman vierastaa myös sitä että foorumin kävijämäärä kasvoi hurjasti nopeasti. Kun jäseniä oli vähemmän oli keskustelukin avoimempaa. Tuntui että melkein kaikki vakikävijät tunsi.

Ihan ok hyvää kuuluu nyt, kiitos tsempeistä. Mietin nyt kolmatta kertaa mikä minusta tulisi isona. Vähän turhauttavalta tuntuu näin nelikymppisenä.
Rajoitteita on melkoisesti, kahdenlaista reumaa, paheneva astma homealtistuksen myötä ja muita, mutta nämä ne rajoittavimmat.
Käytännössä asiakaspalvelu ammatit saa hylätä tuoksuyliherkkyyden, astman ja homealtistuksen myötä. Ei voi selkärankareuman takia tehdä seisomatyötä eikä täysin istumatyötä. Nivelreuma rajoittaa käsillä tekemistä melkoisesti.
Opettajan työt kiinnostaisivat mutta mistä löytyy enää työpaikkoja sisäilmaltaan puhtaissa kouluissa? Omalla paikkakunnalla on tasan yksi alakoulu jossa ei ole minkäänlaisia sisäilmaongelmia, yhtään puhdasta yläkoulua ei sitten olekaan. Reagoin niin voimakkaasti homeeseen ja sisäilmaongelmiin että työskentely ongelmaisessa paikassa vaarantaisi terveyden rajusti. Pääedellytys kuitenkin on että työpaikalla voisi hengittää... :lol:
Jos joku keksii hyviä vaihtoehtoja ammateista niin ehdotukset on tervetulleita! :huh: :wtg:

Olen ammatillisen kuntoutuksen kurssilla jolla koetetaan löytää sitä sopivaa alaa.
Avo testissä tulokseksi taipumuksien suhteen tuli Taiteellis-tieteellinen! :???: :huh:
Jotain taiteelliseen ilmaisuun liittyvää johon voisi myös yhdistää tieteellistä tutkimusta ym. hmmm. :raaps:
Taidehistoria kiinnostaisi mutta ei viitsisi käydä enää yhtään koulua turhaan. Pitäisi olla myös realistisia työllistymismahdollisuuksia ja milellään alle 100km säteellä kotipaikkakunnasta. Perhekin kun on olemassa. :lol:
Siinäpä sitä miettimistä ihan riittävästi, heittäkäähän ideoita! :wtg:
Tiedätkö, olen jonkinlaisella matkalla. Matkustan omaan maailmaani, sisimpääni.
Näen mitä olen, avullasi opin hyväksymään mitä näen. -Piita-
Post Reply