Helmetin joulukalenteri 2011

Yleistä keskustelua koruharrastuksesta: korujen suunnittelusta, väreistä, mitoituksesta jne. - eli niistä koruharrastukseen liittyvistä aiheista, joille ei ole omaa osiotaan. Myös jäsenesittelyt kuuluvat tähän osioon.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

User avatar
tawujigo
löytänyt aidot helmet
Posts: 278
Joined: Fri Mar 04, 2011 1:03
Oikea käyttäjä: Olen
Contact:

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by tawujigo » Mon Dec 19, 2011 2:17

Luukku 19.

Image

" Keskellä kiireiden, arkisten askarten, mietin jopa murehdin.
"Tuleeko jouluni jouluksi, saanko kaiken valmiiksi, mitä antaisin sinulle,
mitä tekisin toiselle, entä jos jääkin jotain tekemättä, kyselen hymyilemättä."
Näen peilistä kasvot kovat, pelästyn - ne ovatkin ikiomat.
Tässä on hyvä pysähtyä ja pieneksi hetkeksi hiljentyä.
En ikinä tätä maailmaa valmiiksi saa, ei huomaa se yhtä ahertajaa.
Ei tule joulu sydämeen, jos tunteen tuhlaa kiireeseen.
Joulun tarkoitus on toinen - sanomaltaan suurenmoinen!
Annankin lahjaksi aivan uutta - itsestäni, itselleni iloisuutta!
Rakkautta ja lämpöä jakakaamme niin itsekin sitä saamme.
Miten ihanaa on joulun odotus, kun rintaa ei paina ahdistus. "


Rauhallista Joulua helmettiläisille!
Mymmeli
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1424
Joined: Sat Nov 04, 2006 11:08
Lasku: 5
Location: Espoo

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by Mymmeli » Mon Dec 19, 2011 11:03

Kiitos tawujigo. Tässä on todellakin hyvä pysähtyä.
User avatar
Ellastiina
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 579
Joined: Wed Aug 16, 2006 14:10
Lasku: 5
Location: Jyväskylä

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by Ellastiina » Tue Dec 20, 2011 9:50

Luukku 20.

Image
 • Image
 • Oli lempeä yö juuri joulun alla,
  kun satoi lunta ja sitä oli kaikkialla,
  se pyrysi kaduilla, taivahalla.
  Se vaimensi hämyn ja helinät sanan.
  Se hidasti askeleet kiiruhtajain.

  Oli tulossa valkea, lempeä joulu.
Image

Jospa tuo maisema taas valkeaksi muuttuisi... Rauhallista Joulua & Helmeilevää Uutta Vuotta helmettiläisille! t: Penni ja Ellastiina
"I can't be impossible, I exist." -Sheldon Cooper-
Penny
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1314
Joined: Mon Jun 08, 2009 17:49
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Tampere
Contact:

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by Penny » Tue Dec 20, 2011 11:34

Hyvää joulua melkein-kaimalle :ooh: , Ellastiinalle ja kaikille muillekin :love:
Thuja Design
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 842
Joined: Fri Sep 22, 2006 20:36
Lasku: 5
Location: Helsinki
Contact:

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by Thuja Design » Tue Dec 20, 2011 12:04

Kiitos ihanista runoista ja kuvista!Samoin Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2012 kaikille! t
mags
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3931
Joined: Sun Mar 26, 2006 19:37
Lasku: 5
Contact:

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by mags » Tue Dec 20, 2011 17:02

Kiitos kaikille hienoista kuvista, runoista, tunnelmapalasista!
Iloa ja valoa juhlapäiviinne :ooh:
User avatar
Suntsa
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1253
Joined: Sat Feb 20, 2010 0:13
Oikea käyttäjä: Olen
Location: Satakunta
Contact:

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by Suntsa » Tue Dec 20, 2011 19:15

Täälläpä on hienoja kuvia ja runoja, ihan kaikilla. Saavat vallan herkälle joulumielelle. (Aivan erityisesti kolahti Tawujigon runo.) :love:
User avatar
Cattleya
Ylläpito
Posts: 2473
Joined: Fri Feb 17, 2006 11:50
Lasku: 5
Location: Tuuri

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by Cattleya » Wed Dec 21, 2011 12:19

21. luukku

"Tänä vuonna ei tule joulustressiä", Eeva sanoi. Se kuulosti ääneen lausuttuna vielä paremmalta kuin hiljaa mielessä mietittynä. "Tänä vuonna ei tule joulustressiä. Tänä vuonna ei tule joulustressiä. Tänä vuonna ei tule joulustressiä."

Tänä vuonna asiat hoidettaisiin ajoissa ja hyvässä järjestyksessä, Eeva pitäisi siitä huolen. Tänä vuonna jokaiselle asialle olisi aikansa, paikkansa ja tekijänsä, ja kun joulu koittaisi, se otettaisiin kerrankin vastaan iloisena, valmistautuneena ja kaikin puolin levollisena.

Eeva kierähti huovan päällä vatsalleen, kurotti muistikirjan laukustaan ja avasi uuden sivun. "Jouluvalmistelut", hän kirjoitti otsikoksi.

"Mutta ensin vähän aurinkovoidetta, ettei selkä pala", Eeva tuumasi. "Kiva, että kerrankin juhannuksena on kunnon helteet!"

***

Eevan jouluvalmisteluaikataulutus oli valmis. Ensin hän oli kirjannut ylös kaikki tehtävät asiat, sitten aikatauluttanut ne kalenterin kanssa ja lopulta koonnut tehtävät henkilöittäin, tehtäväalueittain ja viikoittain. Koko systeemin kruunasi puolen seinän kokoinen miellekartta, jossa joulu-sanan ympärille oli koottuna muistettavat ja tehtävät asiat.

Eeva oli listannut jouluruokien tekemiset ja ostamiset, joulusiivoukset eriteltyinä huoneittain, hankittavat joululahjat, lähetettävät joulukortit ja muut joulumuistamiset. Asioita tarkemmin pohdittuaan Eeva oli päätynyt inventoimaan kynttilät, joulukoristeet ja varalamput. "Ettei sitten tule yllätyksenä, kun jokin puuttuu", hän perusteli, omasta mielestään varsin järkevästi.

Vauhtiin päästyään hän oli ottanut arkistoistaan esille viimeisen viiden vuoden joulukortit, tehnyt luettelon joulukortteja lähettäneistä tahoista ja koonnut tilastollisen analyysin siitä, mistä perheen joulukortit tulevat.

"Meille on saapunut vuosittain keskimäärin 88,3 joulukorttia. Näistä 20 prosenttia on minun sukulaisiltani", Eeva totesi aamupalapöydässä, "67 prosenttia minun ystäviltäni, kymmenen prosenttia sinun kavereiltasi — tosin niiden vaimot ne näyttävät kaikki kortit kirjoittavan, paitsi Jartsa oli kyllä sutaissut sen korttinsa ihan itse, ihme että posti osasi ylipäänsä kantaa sen oikeaan osoitteeseen — ja loput kolme prosenttia sinun sukulaisiltasi."

Eeva nosti katseensa odottavasti, mutta Asko oli uppoutunut Sunnuntaisuomalaisen lukemiseen. Eeva huokasi. Tässä sitä nähdään, ei tulisi joulua tähän taloon, jos se olisi Askosta kiinni. Tosin totuuden nimissä, olihan hänkin jo vähän aikatauluista jäljessä, kun joulukorttianalyysiin oli uponnut sen verran paljon aikaa, mutta ehtisihän sitä neljässä kuukaudessa ottaa aikataulut kiinni.

***

Sitten tuli syksy ja syksyn kiireet, flunssa iski päälle kotona ja töissä, tuli pari yllättävää viikonloppumenoa ja yhtenä viikonloppuna — mutta vain yhtenä, Eeva painotti — hän oli antanut periksi ja jäänyt löhöilemään Askon kainaloon, kun televisiosta tuli koko kausi Rillit huurussa -sarjaa. Sarja ei ollut Eevan suosikkikomedia, mutta olihan se monin paikoin hauska. Ja sarjan alkuperäinen nimi The Big Bang Theory oli paljon parempi kuin epämääräinen suomennos.

Mutta se siis oli vain yksi viikonloppu. Sille viikonlopulle Eeva oli merkinnyt porkkanoiden kuorimisen, keittämisen ja pakastamisen soseena, jotta tänä jouluna saataisiin oikein hyvää, itsetehtyä porkkanalaatikkoa. Mutta olihan tässä vielä syksyä jäljellä.

Lokakuun lopussa Eevaa alkoi jo hirvittää. Nyt hän oli jo reilusti aikatauluista jäljessä, ja marraskuulle oli tulossa pari työreissua ja pikkujoulut (pikkujouluasujen hankinta on unohtunut listasta!). Lisäksi Askon silmät alkoivat aina uhkaavasti pullistua päästä, kun Eeva mainitsi — vaikka vain ihan pienesti sivulausessa — erään viisikirjaimisen sanan, joka alkoi aakkosten kymmenennellä kirjaimella.

***

Ensimmäisenä adventtiviikonloppuna Eeva päätti ryhdistäytyä. Hän pisti herätyskellon soimaan kello 6.12, eikä torkuttanut sitä kuin puoli seitsemään. Hän laittoi Rajattomien joululevyn soimaan (sen verran hiljaisella, ettei se häirinnyt Askon unta), sytytti pari kynttilää, ja ryhtyi hommiin.

Puoleen päivään mennessä Eeva oli karsinut jouluvalmistelulistaltaan pois noin kolme neljäsosaa tehtävistä. Kieltämättä listalle oli eksynyt jokunen asia, joka ei ehkä ollut aivan välttämätön joulun kannalta. Esimerkiksi kirjahyllyn aakkostamisen saattoi ihan hyvin jättää välipäiväpuhteiksi.

Ja sitten töihin! Koska naiselta multitasking sujuu luontaisesti, Eeva ryhtyi askartelemaan joulukortteja, käymään läpi verkkokauppoja ja keittämään porkkanoita. Homma sujui loistavasti aina siihen asti, kun yksi kattilallinen pääsi kiehumaan kuiviin, kun Eeva oli jämähtänyt puhdistamaan musteen ja glitterin sekoitusta olohuoneen sohvalta.

Onneksi Eeva tajusi vasta viikkoa myöhemmin, että hän oli tilannut saman Big Bang Theoryn kauden kahdesta eri verkkokaupasta.

***

Vääjäämättömästi päivät jouluun vähenivät. Joulukortit Eeva sai postiin kymmenen minuuttia ennen sulkemisaikaa, joten tehtävän voi luokitella onnistuneen ajoissa, likimain hyvissä ajoin.

Joululahjojen etsintä sen sijaan oli sujunut huonommin. Askolle lahjat olivat jo hankittuna, osa kahteenkin kertaan, samoin omille vanhemmille, mutta erityisesti Askon vanhempien lahja oli vaikea keksiä.

Yhden lahjan Eeva oli jo Askon vanhemmille ostanut, nimittäin torkkupeiton, joka sopi täydellisesti heidän sohvansa koristetyynyihin. Mutta adventtikyläilyreissulla Eeva oli huomannut, että sohvalle oli ilmestynyt tismalleen samanlainen torkkupeitto.

Eeva huokasi syvään. Juuri oikeiden lahjojen keksiminen vie kovasti aikaa.

***

Eeva kiersi kauppoja, marketteja, putiikkeja ja myyntikojuja, kävipä hän koluamassa kahdet myyjäiset ja yhdet messutkin. Joulukuun 21. päivän iltana hän saapui myöhään kotiin — jonka siivoaminen oli pahasti kesken — kädet täynnä kasseja ja pusseja ja nyssyköitä. Hän haki vielä toisen mokoman vaatehuoneen perukoille piilotettuja ostoksia, levitti ne kaikki olohuoneen lattialle ja ryhtyi töihin.

Iltayön hän kääri paketteihin lahjan toisensa perään, kieritti nauhaa ja kiinnitti ruusukkeita. Lopulta hänen ympärillään oli röykkiöittäin lahjoja. Silloin Eeva tajusi: yhdessäkään paketissa ei ollut vielä nimikorttia ja kaikki paketit näyttivät samanlaisilta. Hän ei tiennyt, missä oli Anna-tädille ostettu Finlandia-voittaja, missä Askon Big Bang Theory -dvd, missä laatikollinen sitä parempaa suklaata, josta Vellamo-mummo erityisesti piti.

Olohuoneen pöydällä makasi koko huolellisesti rakennettu jouluvalmisteluaikataulu. Eeva tuijotti sitä ja aikataulu tuijotti takaisin. Siinä se lällätti: "Päihitinpäs sinut, päihitinpäs sinut. Tässä on voittajan käsi!"

Eeva otti aikataulun päällimmäisen sivun ja repaisi sen reunasta pienen palan. Se ei tuntunut ollenkaan hullummalta. Hän repaisi toisen. Aina vaan paranee. Lopulta hän vetaisi paperin reteästi keskeltä kahtia. Mieliala koheni selvästi.

Vajaa vartti myöhemmin Eeva istui paperisilppukasan keskellä. Oli kuin ensilumi olisi ryöpsähtänyt olohuoneeseen. Eeva puhalsi kerran, sitten toisen kerran. Paperisilppu lähti leijailemaan lahjaröykköiden päälle.

Eeva haki joulunauhoilla koristellun pienen sypressin ja viisilatvaisen joulutähden ja asetteli ne lahjaröykkiöiden keskelle. Hän kouraisi kahmalollisen paperisilppua, heitti sen ilmaan ja antoi laskeutua koko asetelman päälle. Sitten hän haki kameran ja otti kolme valokuvaa, kaikki varmuuden vuoksi erilaisilla asetuksilla.

***

Eeva sytytti viisi kynttilää, kolme kruunukynttilää asetelmassa ja kaksi paksumpaa pöydällä. Hänellä oli kupillinen lämmintä glögiä ja keskivertoa isompi sydänpipari, juuri se, jossa sokerikuorrutus oli mennyt prikulleen oikealla lailla.

Hän avasi Facebookin, latasi sinne parhaiten valottuneen kuvan lumisesta lahja-asetelmastaan ja kirjoitti päivityksen: "Aattoon on kolme yötä. Viis lahjoista ja siivouksesta ja valmisteluista — tänä vuonna valmistaudutaan jouluun nauttimalla kynttilöiden valosta ja juomalla glögiä. Stressitöntä Joulua!"

Samassa Eeva muisti, että juhlapäivien nimiä ei kuulu kirjoittaa isolla. Hän kävi korjaamassa: "Stressitöntä joulua!" Sitten hän painoi lähetä-nappia.

© Inka Vilén 2011
"To impossible standards!" — Niles Cranen maljapuhe (Frasier: Retirement is Murder)
User avatar
Muikku
Moderaattori
Posts: 4078
Joined: Thu Apr 19, 2007 20:36
Lasku: 5
Location: Etelä-Karjala
Contact:

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by Muikku » Wed Dec 21, 2011 12:31

:love: :ooh: :nod: :lol:
Laskevan taloussuhdanteen aikana on viisainta sijoittaa jalometalleihin. Myös puolijalo- ja jalokivet ovat järkevä sijoituskohde.
- Muikun talousvinkki, ihan merkonomipohjalta -
User avatar
Ellastiina
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 579
Joined: Wed Aug 16, 2006 14:10
Lasku: 5
Location: Jyväskylä

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by Ellastiina » Wed Dec 21, 2011 15:06

Hyvä tarina! Olen selvästikin joulunviettotavoissani oikeilla jäljillä kun ikinä ei ole stressannut. :D Ylimääräinen jee The Big Bang Theorylle, olen samaa mieltä Eevan kanssa että sen suomennos on jokseenkin epäonnistunut. :nod:
"I can't be impossible, I exist." -Sheldon Cooper-
HLS
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2196
Joined: Thu Oct 18, 2007 15:04
Lasku: 5
Location: Sauvo
Contact:

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by HLS » Wed Dec 21, 2011 15:12

En ole varmaan moneen kuukauteen käynyt Helmetissä sisäänkirjautuneena, mutta nyt oli PAKKO!

IHANA TARINA!!!! KIITOS :love: :jippii: :wtg: :ooh:
User avatar
Helmisusi
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2118
Joined: Tue May 15, 2007 15:00
Lasku: 5
Location: Aura
Contact:

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by Helmisusi » Wed Dec 21, 2011 16:43

Kiitos jälleen uskomattoman upeasta joulutarinasta, Cattleya! Rauhallinen jouluhymy alkaa täällä levitä kasvoille :ooh:
murjo
suunnittelee Balin-matkaa
Posts: 393
Joined: Sat Feb 28, 2009 9:44
Lasku: 5
Location: kemi

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by murjo » Wed Dec 21, 2011 17:23

kuinka ihanaa ! niin huikeita luukkuja kaikille päiville... ihanaa mahanpohjaa kuitittavaa Joulun odotusta ! :lol2:
User avatar
Piita
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 3578
Joined: Fri May 23, 2008 0:21
Lasku: 5
Location: Pohjois-pohjanmaa
Contact:

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by Piita » Wed Dec 21, 2011 23:38

Kiitos! :ooh:
Tiedätkö, olen jonkinlaisella matkalla. Matkustan omaan maailmaani, sisimpääni.
Näen mitä olen, avullasi opin hyväksymään mitä näen. -Piita-
mikael0k
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1889
Joined: Tue May 16, 2006 9:51
Lasku: 5
Location: Kemi, Lappi, Suomi

Re: Helmetin joulukalenteri 2011

Post by mikael0k » Thu Dec 22, 2011 1:00

Luukku 22
Image

Tässä kuvassa muuten mielenkiintoisin elementti on tuo alareunassa etualalla näkyvä juttu. Se on oikea vaivaiskoivun runko, joka on kullattu 24k kullalla. Ja vaivaiskoivun lehdet on hiottu ja kaiverrettu Lapin Jaloserpentiinistä, ne on sitten yksitellen kiinnitetty tuohon runkoon. ( tässä joulukortissa on näkyvillä vain hyvin pieni osa sitä runkoa)
Kuva avautuu suuremmaksi klikkaamalla

Uploaded with ImageShack.us
Post Reply