Page 1 of 3

Tonttu-SHY 2012: tonttuketju on julkistettu

Posted: Fri Nov 02, 2012 12:12
by Cattleya
Joku varasti lokakuun, ja nyt, hyvät helmeilijät, jouluun on enää 52 päivää. Ei silti paniikkia :D .

On aika avata vuoden 2012 tonttu-SHY. Tonttu-SHY 2012 (SHY = Salainen HelmiYstävä) jatkaa samankaltaisilla säännöillä kuin aiemmatkin tonttu-SHY-kierrokset. Luethan ohjeet huolellisesti.

Tonttu-SHY:ssa osallistujista tehdään SHY-ketju, jossa osallistuja A lähettää yllätyksen B:lle, B osallistuja C:lle ja niin edelleen. Tonttu-SHY:ssa lähetetään ystävälle yksi paketti joulukuussa. Toki ennen paketin lähettämistä saa ystävälleen laittaa mielenvirkistystä sähköisesti, postikorteilla tahi muilla keinoin — iloa ja yllätyksiä ei varmasti ole kenelläkään liikaa!

Kuka saa tonttuilla?
Tonttu-SHY:hyn saavat osallistua sellaiset Helmetti-foorumin aktiivikävijät, jotka ovat kirjautuneet foorumille viimeistään 1.6.2012, kirjoittaneet vähintään 10 viestiä ja esittäytyneet asianmukaisessa ketjussa.

Miten ilmoittaudun?
Ilmoittautuminen alkaa juuri nyt ja päättyy lauantaina 17.11. kello 23.53. Sunnuntaina 18.11. arvotaan järjestys ja tonttuemo lähettää jokaiselle osallistujalle ystävän tiedot.

Milloin lähetän yllätykseni?
Yllätyksen suunnitteluun on aikaa kuukauden päivät. Yllätys tulee laittaa postiin viimeistään torstaina 13.12., siis samana päivänä, joka on kotimaan joulutervehdysten viimeinen postituspäivä.

Minkä hintainen yllätys?
Jouluksi saapuvan yllätyspaketin hinta on 15 euroa ynnä lähetyksen postituskulut. Mikäli haluat ilahduttaa henkilökohtaista ystävääsi kallimmalla paketilla, saat toki niin tehdä. Muistathan kuitenkin, että sinulle postia lähettävä on sitoutunut vain 15 euron hintaiseen lähetykseen. Mikäli haluat lähettää esimerkiksi postikortin tai muun pienen tervehdyksen ennen pakettia, se ei sisälly tuohon 15 euroon.

Millainen yllätys?
Ystäväsi kertoo osallistumisviestissään itsestään, mieltymyksistään ja koruharrastuksestaan. Otathan nämä asiat huomioon yllätystä suunnitellessasi. Pääpaino yllätyksessä on helmeilyyn liittyvissä asioissa, mutta voit toki liittää pakettiin myös jotain muuta, mistä ystäväsi voisi ilahtua.
Hyvään tonttutapaan kuuluu myös pienimuotoinen vakoilu, jos ei nyt aivan ystävän ikkunan takana, niin ainakin Helmetin galleriassa ja blogissa, mikäli ystävälläsi tällainen on.

Milloin tontut paljastetaan?
Tonttuemo paljastaa tonttuketjun jouluaaton jälkeen. Voit halutessasi kertoa henkilöllisyytesi paketissa.

Mihin kaikkeen sitoudun?
Tonttu-SHY-osallistuja sitoutuu seuraaviin asioihin:
1) kirjoittamaan ilmoittautumisviestiinsä olennaiset tiedot. Mitä enemmän kerrot, sen todennäköisemmin saat itseäsi ilahduttavan paketin.
2) tutustumaan huolellisesti oman ystävänsä mieltymyksiin ja rakentamaan hänelle mahdollisimman mieluisan yllätyksen.
3) postittamaan oman pakettinsa viimeistään 13.12. ystävälleen.
4) ilmoittamaan tonttuemolle sähköpostitse, kun paketti on lähtenyt postiin.
5) ilmoittamaan tonttuemolle heti, kun on saanut oman pakettinsa, vaikka pistäisikin pakettinsa kuusen alle jouluaattoa odottelemaan. Ilmoittaminen voi tapahtua joko sähköpostitse tahi tähän ketjuun.
6) kommentoimaan ilahtuneesti saamaansa pakettia tässä ketjussa mahdollisimman pian sen avaamisen jälkeen, kuitenkin viimeistään uuteen vuoteen mennessä. Kuvat ilahduttavat myös muita tonttu-SHY:hyn osallistuvia.

Näin toimii tonttuemo
Tonttuemo lähettää jokaiselle osallistuneelle vielä itsenäisyyspäivän jälkeen muistutusviestin siitä, että kohta on paketin lähettämisen aika. Jos osallistujasta ei ole näkynyt lakin tupsun vilaustakaan foorumilla ilmoittautumisen jälkeen, tonttuemo myös odottaa saavansa vastauksen tähän viestiin.

Näin toimivat tontut
Ilmoittaudu 17.11. kello 23.53 mennessä osoitteeseen alias.cattleya (at) gmail.com — ei ilmoittautumisia yksityisviestillä, kiitos. Saat tiedot omasta ystävästäsi siihen sähköpostiosoitteeseen, josta ilmoittautumisen lähetit.

Liitä ilmoittautumiseesi seuraavat tiedot:

Nimi ja osoite:
Nimimerkki foorumilla:
Blogin osoite (jos sellainen on):
Lempiväri(t):
Inhokkiväri(t):
Mikä on tämä hetken suosikkihelmesi ja korumateriaalisi:
Millaisia koruja yleensä teet (mistä materiaaleista/millä tekniikoilla):
Muita harrastuksia/erityisiä mielenkiinnonkohteita/muita suosikkeja helmi/koruharrastuksen lisäksi:
Mitä muuta haluat kertoa tonttu-SHY:llesi:

Tonttuemo toivottaa kaikki SHY:t tervetulleiksi jakamaan jouluiloa!

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Fri Nov 02, 2012 22:44
by Zingiberry
Miten kohdellaan ns. uusvanhoja jäseniä? Että saako ilmoittautua sellainen, joka on rekisteröitynyt ensimmäisen kerran vuosia sitten ja toisen kerran tänä vuonna juhannuksen aikoihin? Mulla kun tuli muutaman vuoden tauko tässä helmeilyssä ja kun sitten yritin uudestaan kirjautua tänne, en muistanut käyttäjätunnusta saatikka salasanaa, joten piti rekisteröityä uudelleen... Voinko muuten saada mistään tietoon sitä, milloin ja millä käyttäjätunnuksella ja salasanalla olen silloin aikoinaan tänne rekisteröitynyt. Meni nyt vähän OT...

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Sat Nov 03, 2012 20:10
by saana
Miksi ylipäänsä tuollainen rajoitus on, että pitää olla rekisteröitynyt ennen tiettyä päivää?

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Sat Nov 03, 2012 20:11
by hunski
saana wrote:Miksi ylipäänsä tuollainen rajoitus on, että pitää olla rekisteröitynyt ennen tiettyä päivää?
Minäkin vähän ihmettelin mutten uskaltanut mitään sanoa :raaps:

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Sat Nov 03, 2012 20:23
by Nunnuli
Se varmaan johtuu siitä, että tontun on helpompi etsiä toisen kiinnostuksen kohteita kun on jotain tietoja esillä siitä minkälainen kohde on ja tätä tietoahan on kun on kirjoitellut aikansa tänne. Toisaalta täällä on ollut ikäviä kokemuksia useampia, joissa ei ollakaan lähetetty paketteja, vaikka itse on niitä saatu. Siksi ehkä ajatellaan, että ei ihan juuri rekisteröitynyt ole välttämättä aktiivinen käyttäjä vaan saattaa ilmoittautua hetken mielijohteestä eikä sitten kannakaan vastuuta pakettien lähettämisestä.

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Sat Nov 03, 2012 20:34
by saana
Höh! Jos joku jää ilman pakettia niin voin ryhtyä varatontuksi. :)

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Mon Nov 05, 2012 10:29
by Cattleya
Säännöistä: tonttuemo on todennäköisesti turhankin tarkka nipottaja, mutta säännöt on laadittu ja täydennetty muutaman vuoden tonttu-SHY-kierrosten vetämisen myötä sellaisiksi, että toteutuisi SHY-projektin tärkein puoli: kaikilla on hauskaa (myös tonttuemolla). SHY:n vetäminen on parhaimmillaan hurjan hauskaa ja tuottaa roppakaupalla iloa kaikille, pahimmillaan taas aiheuttaa pahaa mieltä ja unettomia öitä :( .

Rekisteröitymisaikaraja on asetettu siksi, että tonttuiluun osallistuvat olisivat jo olleet jonkin aikaa Helmetissä, ehtineet tutustua ihmisiin ja osallistua keskusteluihin. Kun on ollut jo mukana foorumin arjessa, ottaa todennäköisemmin SHY-kierrokseen ilmoittautumisensakin vakavasti, pohtii ajatuksella oman ystävänsä pakettia ja hoitaa ilmoitukset ja lähetykset aikataulussa. Joskus elämä tulee väliin, mutta jos niin käy, siitäkin foorumille vakiintunut osallistuja muistaa informoida.

Tämähän ei tarkoita, etteikö myös tuore helmettiläinen voisi olla innokas ja tunnollinen. Joskus on SHY-kierrokselle otettu sellaisiakin, jotka ovat liittyneet vasta määräajan jälkeen, mutta ovat jo lyhyessä ajassa osoittautuneet aktiivisiksi helmettiläisiksi.

Zingiberry, jos sinulla on tiedossa sähköposti, jolla olet aiemmin rekisteröitynyt, pystymme löytämään sinut tuolta foorumin käyttäjäkunnasta vanhalla nimelläsikin. Siitä en ole varma, voimmeko yhdistää vanhaa ja uutta käyttäjätiliäsi. Lähettele yksäriä!

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Mon Nov 05, 2012 10:31
by Cattleya
Ja kiitokset viesteistä jo ilmoittautuneille! :jippii: Kuittaan ilmoittautumisia ensimmäisen kerran loppuviikosta, ensin pistetään elämä järjestykseen reissuviikonlopun jäljiltä :huh: .

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Tue Nov 06, 2012 0:25
by saana
Kiva ettei säännöt ole ihan ehdottomat.

Toki ymmärrän että tällainen saattaa houkutella sellaisia ihmisiä mukaan jotka haluaa vain ilmaisia helmiä.
10e on aika pieni rahat etten itse vaivautuisi sen takia muita huijaamaan.

Kiva kun jaksat cattleya järkätä näitä. Toivottavasti tämä shy menee hyvin eikä kenellekään tule pahaa mieltä tai unettomia öitä.

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Tue Nov 06, 2012 0:48
by hunski
Kröhöm. 15e.. :D Mäki toivon että menis hyvin tää tonttuilu. Mä en ainakaan malta oottaa et saan tietää kelle teen korun ja saan tietoja tonttuystävästäni :jippii: Sormet jo syyhyäää :viuh:

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Tue Nov 06, 2012 11:30
by Nunnuli
hunski wrote:Kröhöm. 15e.. :D Mäki toivon että menis hyvin tää tonttuilu. Mä en ainakaan malta oottaa et saan tietää kelle teen korun ja saan tietoja tonttuystävästäni :jippii: Sormet jo syyhyäää :viuh:
Tuota.. tarkoitus ei ole tehdä korua vaan lähettää materiaaleja, joita koruja itsekin tekevä helmettiystävä voi sitten käyttää omissa koruissaan.

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Tue Nov 06, 2012 11:41
by hunski
Nyyyyyt narraat :D Ei kai tää tonttuilu ny sellasta voi olla et lähetetään vaan jotain helmiä toiselle ihmiselle..? Jos on sellasta niin en osallistukkaan. Mää aattelin et tehhään joku 15e arvonen koru.. Kummispäin tää asia sit on?

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Tue Nov 06, 2012 12:03
by Cattleya
Säännöissä ei kieltämättä tätä tarkasti määritellä :oops: . Salainen helmiystävä toimii samalla periaatteella kuin esimerkiksi salaiset neuleystävät. Niissä kaverille on lähetetty kiva paketti, joka koostuu pääasiassa materiaaleista. Ideana on, että pääsee tutustumaan uusiin materiaaleihin, saa uusia haasteita ja uusia näkökulmia harrastukseensa.

Jotkut vastaavat projektit ovat pitkiä ja niissä lähetetään useampia paketteja, mutta Tonttu-SHY todettiin parhaiten toimivaksi, kun siinä lähetetään yksi paketti, joka ehtii parahiksi jouluksi. Viime vuoden tonttu-SHY-projektista näkee, miten homma on aiempina vuosina toiminut.

Helmetissä on pyörinyt aiemmin myös muita haasteita, joissa on tehty koruja samoista helmistä, ja eikös meillä joku "tee kamulle koru" -haastekin ole joskus ollut? Tällaisia haasteita voi Helmetissä järjestää kuka tahansa. Minä olen järjestänyt useampana vuonna tämän tonttu-SHY:n, tästä saa mukavasti joulumieltä itsekin :nod: .

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Tue Nov 06, 2012 12:11
by hunski
Eli periaatteessa vaan materiaaleja lähetellään. Mulla on jo keittiö vuorattu helmillä ja koruosilla niin en osallistukkaan tähän :D

Re: Tonttu-SHY 2012: ilmoittaudu mukaan!

Posted: Tue Nov 06, 2012 17:01
by Cattleya
Olin onnistunut poimimaan väärää tietoa postin sivuilta joulukorttien viimeisestä lähetyspäivästä :oops: . Tänä vuonna se on jo torstai 13.12. Tämän vuoksi aikaistin myös SHY-paketin viimeistä postituspäivää, jotta paketit varmasti ehtivät ajoissa tonttuystäville. Anteeksi virheellinen tieto!