Helmikauppoja Roomassa?

Kauniit helmityöt syntyvät kauniista materiaaleista! Mitä ostit viimeksi? Jaa kokemuksiasi eri helmikaupoista muiden kanssa: kerro missä teit elämäsi kaupat tai minne ei kannata muiden mennä. Vertaillaan hintoja ja laatua :)

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
Minerva
lasihelmien lumoissa
Posts: 47
Joined: Sat Feb 18, 2006 1:22
Lasku: 5
Location: Tukholma, Ruotsi

Helmikauppoja Roomassa?

Post by Minerva » Sat Jan 13, 2007 17:15

Tietääkö kukaan osoitteita Rooman helmi- tai askartelukauppoihin :?:
User avatar
IrocDuck
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 917
Joined: Mon Oct 09, 2006 12:13
Lasku: 5
Contact:

Post by IrocDuck » Sat Jan 13, 2007 18:38

Näiden perään on täällä aiemminkin kyselty, mutta näin nopeasti voin kommentoida, etten ainakaan itse pongannut mitään :shock: helmikauppoja. Sen sijaan monikin liike yhdessä jos toisessa kadunkulmassa tarjoaa Muranon lasia ja lasihelmiä..mutta ei irtokappaleita löytynyt ainakaan mistään niistä mistä kysyin. Campo de Fiorilla oli ainakin ennen joulua muutama korukauppias, joilla on "tiskin alla" törkyhintaisia mv-helminauhoja ja kivinauhoja..alle kympin ei saanut mitään ja laatu oli mitä oli. Ostin sielä Fiorilta kaks kaulanauhaa, toisessa Botswanan akaatteja ehkäpä ja toinen näytti ihan mukavalta graniitilta. Korut eivät sellaisenaan päätyneet käyttöön, vaan niistä sai ihan kivasti materiaalia. :D Tämä ei taitanut sinua auttaa, mutta kerroinpa vain kokemuksiani. 8)
Lattialta ei voi pudota.
Minerva
lasihelmien lumoissa
Posts: 47
Joined: Sat Feb 18, 2006 1:22
Lasku: 5
Location: Tukholma, Ruotsi

Post by Minerva » Sun Jan 14, 2007 13:57

Kiitoksia! Pitääpä katsastaa sitten helminauhoja Fiorilla.
User avatar
Taina
Swarovski-kuumeessa
Posts: 83
Joined: Tue Apr 25, 2006 11:39
Lasku: 5
Location: Helsinki

Post by Taina » Thu May 03, 2007 10:17

Terveisiä Roomasta! Helmikauppoihin en mäkään osunut, vaikka ahkerasti keskusta-alueella kiersinkin. Valmiita koruja sen sijaan löytyy runsaasti, tai sitten ne vaan osuivat silmään.

Via Nazionalelta numerosta 180 löytyi Camelia, www.cameliastyle.com, jossa oli myytävänä valmiita koruja sekä muutama siruhelminauha. Ostin yhden n. metrin mittaisen nauhan "siruhelmiä", jonka sanottiin olevan jadea. Nauhassa on isojakin kiviä, kympin siitä maksoin. Myyjä ei tiennyt, löytyykö Roomasta pelkästään helmikauppaa.

Marmi Line gifts -kaupasta, www.marmiline.com, löytyy marmorista ja alabasterista tehtyjä esineitä sekä koruja. Liikkeitä on useita, joista kolme sijaitsee keskustan nähtävyyksien Pantheonin, Fontana di Trevin ja Piazza Navonan läheisyyksissä. Marmorista ja alabasterista löytyy maljakoita, kuppeja, rasioita, vateja, munia ja hedelmiä. Alabasterikirsikat oli kyllä syötävän herkullisia, niitä piti muutaman kerran siinä hipelöidä. Nyt mulla on kolmella eurolla hankittu marmorinen pullonkorkki.

Firenzestä löysin kolme helmikauppaa, kirjoitan niistä oman jutun kun kerkiän. En tiiä onko niitä Roomassa ollenkaan vai onko ne jossain tietyssä kaupunginosassa.
Krisse
löytänyt aidot helmet
Posts: 256
Joined: Tue Oct 24, 2006 14:32
Lasku: 5
Location: Vantaa
Contact:

Post by Krisse » Tue Jul 03, 2007 7:55

Olimme tuossa toukokuun lopussa Roomassa ja minä löysin useitakin helmikauppoja! :D
Jesuiittakirkon lähellä Corso Vittorio Emmaneullella oli yksi, jossa oli runsas valikoima kivisirunauhoja (suurin osa oli 5 €/kpl). Kivihelminauhoja oli myös kattavasti, mutta niiden hinnat olivat niin suuret, että ei tullut ostettua. Myös valmiita helmikoruja oli myynnissä.Tässä liikkeessä oli myös hopeoituja korunosia, lasifoliohelmiä + muita tarvikkeita. Suosittelen!

Fontana di Treville johtavalla kujalla oli useita Muranon lasia myyviä liikkeitä, joissa oli irtomyynnissä lasiriipuksia ja valmiita koruja.
Via del Seminario 88 (Pantheon) sijaitsee kauppa nimeltä Mama Bijaux Roma, jossa oli Muranon lasia myynnissä valmiina koruina sekä irrallaan! Todella hyvä valikoima! Ostin yhden riipuksen ja muutamia irtohelmiä. Täällä oli myös hopeasta ja kivihelmistä tehtyjä upeita koruja myynnissä (lajiteltuna kivilajeittain) Aivan ihastuttavia koruja!! :drool:

Muranon lasia löytyi myös ns. "paremmista" matkamuistomyymälöistä. Hinnat vaihtelivat.

Ihana kaupunki! Suosittelen myös muille helmeilijöille!
User avatar
deem
löytänyt aidot helmet
Posts: 299
Joined: Thu Mar 16, 2006 21:04
Lasku: 5
Location: Joensuu

Post by deem » Sun Aug 31, 2008 20:38

Rooman helmikaupoista...

Terminin ympärillä Santa Maria Maggioren suuntaan on kiinalaisia helmikauppoja AIKA paljon!! Nimenomaan kivihelmiä ja lasia...
Paras kauppa oli muistaakseni kadulla nimeltään Principe Amadeo.
User avatar
Heleen
löytänyt aidot helmet
Posts: 271
Joined: Mon Aug 03, 2009 10:10
Oikea käyttäjä: Olen

Re: Helmikauppoja Roomassa?

Post by Heleen » Wed Sep 16, 2009 9:27

Kävin heinäkuussa Roomassa pikavisiitillä. Piazza Navonan lähellä on helmikauppa La Perla D`oriente; http://www.perladoriente.com, tuolla osoite, helppo löytää kun laittaa Googlemapsiin. Myy etupäässä lasihelmiä, joita runsas valikoima ja joitakin kivisirunauhoja oli sekä pieni valikoima metallihelmiä ja korunosia. Helmet kappaleittain n. 50c- 2 euroa, mielestäni aika kallis. Lähellä samaista piazzaa myös Murano Piu´, jossa kauniita lasiesineitä, koruja ja pieni valikoima irtohelmiä muranolasista. Vastaavanlaisia muranoliikkeitä on tietysti joka puolella kaupunkia.
User avatar
Maikki
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2556
Joined: Wed Nov 02, 2005 14:37
Lasku: 5
Location: Jyväskylä
Contact:

Re: Helmikauppoja Roomassa?

Post by Maikki » Wed Sep 16, 2009 9:42

Heleen wrote: Lähellä samaista piazzaa myös Murano Piu´, jossa kauniita lasiesineitä, koruja ja pieni valikoima irtohelmiä muranolasista. Vastaavanlaisia muranoliikkeitä on tietysti joka puolella kaupunkia.
Ja kuten jopa itsessään Muranossa saattoi huomata, kaikki "muranolainen" lasi ei ole Italian Muranossa tehtyä. Sen yleensä näkee hinnastakin - isot taidelasiesineet ovat kolmi-nelinumeroisissa hinnoissa. Isommissa aidoissa muranolaisissa lasiesineissä (maljakoissa, paperipainoissa ja sen semmoisissa) on kiltaleimatarra, jossa on ikäänkuin laakea malja ja hierrin (siltä ne minusta näyttivät, tosin se kai esittää puhallusputkea ja lasimassaa sen päässä tms.) värikkäin ääriviivoin piirrettynä, sekä tekijän kiltanumero.
Leikin tulella
User avatar
Heleen
löytänyt aidot helmet
Posts: 271
Joined: Mon Aug 03, 2009 10:10
Oikea käyttäjä: Olen

Re: Helmikauppoja Roomassa?

Post by Heleen » Wed Sep 16, 2009 12:38

No nyt en voi sanoa, oliko noissa esineissä tuo merkki, kun en ostanut itselle muuta kuin joitakin irtohelmiä. Kohtalaisen hinnakas paikka kyllä oli. Muualta italiasta olen joskus ostanut mielestäni ihan aitoa tavaraa. Helmet ovat jokatapauksessa kauniita.
Kodin peruja mulla on lasikarahvi ja pienet lasit, joiden pinta on kuvioitu ohuesti hopealla (tällekin on varmaan joku oikea termi) , en tiedä tehdäänkö enää sellaisia, mutta kauniit ovat.
User avatar
Bezelset
hamstraa hopeahelmiä
Posts: 129
Joined: Tue Feb 25, 2014 16:36
Oikea käyttäjä: Olen
Lasku: 18
Location: Siikalatva

Re: Helmikauppoja Roomassa?

Post by Bezelset » Tue May 20, 2014 21:52

Porta Portesen sunnuntaimarkkinoilta löysin lähemmäs kymmenen myyntipöytää, joissa oli mm. jaderiipuksia, hiottuja kiviä/zirkonioita, makeanvedenhelmiä ja erilaisia kivihelmiä. Hiottujen kivien osalta olin kylläkin hyvin skeptinen, sillä myyjät eivät olleet mitenkään erityisen siistin näköisiä ja "kiviä" oli esittelylaatikoissa läjäpäin... Löysin kuitenkin kivoja makeanveden- ja kivihelmiä. Erityisesti pisaranmuotoisista angeliittihelmistä ja (värjätyistä) lapislatsulihelmistä olin todella mielissäni.

M.vedenhelminauhoja oli myös myytävänä jollain sivupöydällä, olivat muistaakseni 5 €/n. 20 kpl (helmet olivat kokoluokkaa 7-8 mm).

Varsinkin uskonnollisia riipuksia ja muita korutarvikkeita löytyy Vatikaanin lähimaastosta. Hinnat riipuksille vaihtelivat välillä 0,10 - 0,80 € eräässä pienessä matkamuistomyymälässä Vatikaanimuseon lähettyvillä.
Post Reply