kaasupoltin

Kauniit helmityöt syntyvät kauniista materiaaleista! Mitä ostit viimeksi? Jaa kokemuksiasi eri helmikaupoista muiden kanssa: kerro missä teit elämäsi kaupat tai minne ei kannata muiden mennä. Vertaillaan hintoja ja laatua :)

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
User avatar
mrx
Swarovski-kuumeessa
Posts: 79
Joined: Mon May 17, 2010 12:52
Oikea käyttäjä: Olen

kaasupoltin

Post by mrx » Sat Apr 30, 2011 11:42

Ostin tämmöisen:
http://online-leader.com/contents/en-us/p211.html

Ihan on toimiva peli. Laitoin sen kiinni kertakäyttönestekaasupulloon kun oli siihen sopiva liitin käsillä. Tuon mukana tuleva liitin käy ilmeisesti joihinkin nestekaasupulloihin suoraan mutta kun kaasun käyttö on luokkaa 10 g/h niin ei kai ole järkevää käyttää isoa pulloa.

Miinuksena oli oikeastaan ainoastaan letku. Se on valitettavasti 5 mm (3/16") ja siihen ei löytynyt sopivaa nippaa vaan piti tunkea 6 mm letkukaraan.

Hyvää vappua.
Kivenviilaaja
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1112
Joined: Wed Dec 03, 2008 13:45
Lasku: 5
Contact:

Re: kaasupoltin

Post by Kivenviilaaja » Sat Apr 30, 2011 12:39

Onnittelut uudesta tohosta! :D
Tuota on monessa paikassa kehuttu hyväksi polttimeksi. Omaa kokemusta ei ole, mutta aikoinaan harkitsin tuota pitkään, mutta päädyin Sievertin tohoon, koska siihen saa sulatushommiin sopivat hillittömän isot polttimet kiinni.
Kannattaa tsekata tuon tohon letkujen liitosten kaasunpitävyys. Jenkkilän suunnalta on kuulunut kommentteja, että joskus ne liitokset vuotavat hieman. Jenkit tuntevat tuon tohon EZ Torch nimellä. Jos yhtään epäilyttää, niin kannattaa hankkia kunnollista nestekaasuletkua, jonka sitten laittaa kiinni letkuklemmareilla vaikkapa alkuperäisen letkun liitoskappaleisiin.

Vinkki: jos tarvii kohtuuhintaista 7/16" kertakäyttöpullon kierteellä olevaa kaasupullon venttiiliä & letkunpätkää, niin Bilteman tohosta tuotenro 17608 sellaiset saa teurastettua melko helposti. Se itse toho on melkein käyttökelvottoman huono, mutta se pullon pään venttiili & letku on ihan kelvollista tavaraa.
User avatar
mrx
Swarovski-kuumeessa
Posts: 79
Joined: Mon May 17, 2010 12:52
Oikea käyttäjä: Olen

Re: kaasupoltin

Post by mrx » Sat Apr 30, 2011 13:20

Tuo Bilteman toho olisi ollut ihan hyvä ostos koska se kertakäyttöpullon liitin+3/8" mutteri ja kara kustansivat yhteensä 18 euroa. Se liitin tuossa Bilteman vehkeessä näyttää ihan toimivalta. Laitoin letkuun kyllä klemmarit kun epäilin itsekin kiinnityksen pitävyyttä.

Taloudesta löytyy kyllä isompikin toho, tosin ei Sieverttiä kun käyttö on aika ajoittaista. On myös pienoiskaasuhitsi mutta sen käyttö on aika tyyristä kertakäyttöhappipulloilla. Saksasta tosin saisi puoleen hintaan ja samaan satsiin voisi ottaa muutakin nestekaasukamaa kun vaikkapa CFH:n laatu riittää itselle ja hinta on murto-osa Sievertin hinnoista täällä.

Isoimmaksi tohoksi on suunnitteilla tämä:
http://www.zoellerforge.com/sidearm.html

Tuo Orca on kyllä oikein hyvä. Ilman säätömahdollisuus on plussaa ja koko on passeli.
User avatar
mrx
Swarovski-kuumeessa
Posts: 79
Joined: Mon May 17, 2010 12:52
Oikea käyttäjä: Olen

Re: kaasupoltin

Post by mrx » Mon May 02, 2011 20:20

Letku meni vaihtoon ja 6 mm letku olisi ollut sopivampi kuin 5 mm. Yritän ottaa kuvia liekistä vaikka se onkin vaikeaa ja yötkin alkavat olla aika vaaleita hommaan.
Post Reply