Page 1 of 1

Organza-nauha

Posted: Wed Nov 22, 2006 14:41
by Virpi
Miten olette kiinnittäneet helmet paikoilleen organzanauhaan? Muistelen ainakin Vasun tehneen heinäkuun teemaan korun organzaan. Onko kokemusta/suosituksia helmien materiaalista ja reiän koosta?

Posted: Wed Nov 22, 2006 16:51
by millie
No ensinnäkin helmessä pitää olla tarpeeksi iso reikä koska muuten asiasta ei tule yhtään mitään... :grrr: (tämä on siis kokeiltu juttu, katosi käyttötarkoitus monilta ihanilta helmiltä kun ei mahtuneetkaan nauhaan...) Ja kannattaa muistaa että monet helmet halkeaa helposti jos yrittää väkisin saada nauhaa reiästä läpi.
Aika monet helmet pysyy nauhassa suht tukevasti liimaamattakin, jos reikä on sen verran pieni... Muuten kannattaa varmaan kokeilla pikaliimatippaa (kirkasta)...

Posted: Wed Nov 22, 2006 17:00
by Virpi
Kiitos vinkistä koon suhteen. Täytyypä testata. Hopeahelmiä en aio liimata, korkeintaan pulttaan hopeaputkella/-helmellä paikalleen puristamalla. Lasihelmien suhteen liima lienee hyvä ratkaisu.

Posted: Wed Nov 22, 2006 17:43
by vasu
Minulla on metritolkulla organza-nauhaa, enkä ole käyttänyt sitä kuin pariin koruun. Millie on siinä oikeassa, että helmien reikien pitää olla tarpeeksi isot. Ja liimatippa sitten siihen kohtaan johon helmen aikoo laittaa, mitään hurjaa nykimistä helmet ei tietenkään kestä ;) Taisin toki nauhan päätä käsitellä liimalla tai kynsilakalla, että sain siitä sellaisen neulamaisen aikaiseksi.

Posted: Wed Nov 22, 2006 20:19
by @nu
Ostin viime viikolla ekan kerran organzaa ja huomasin tuskan kautta saman kuin muutkin, eli suurireikäisiä helmiä pitää olla. Eipä onnistunut meikäläisen koru ja sen lisäksi nauhasta alkoi pää rispaantua ja purkaantua :shock: että tosi helppo materiaali :D Pitää kokeilla vielä tuota liimaa/kynsilakkaa ettei purkaannu koko nauha.

Posted: Thu Nov 23, 2006 19:34
by helise
Juuri tällä viikolla kokeilin tuota organzanauhaa. Juu-u, isoreikäiset helmet kannattaa olla! :oops: Lukon kiinnitin vain solmimalla sen kiinni. En tiedä kuinka hyvin se sitten kestää?! Kerran on ko. koru ollut käytössä, joten ei se ihan heti ainakaan pettänyt. Miten te olette laittaneet lukon?

Posted: Thu Nov 23, 2006 20:15
by millie
Minä oon yhdessä korussa tähän mennessä käyttänyt organzaa ja kiinnitin siihen lukon nauhanpäätteillä. Organzassa ei tosin ole mitään painavaa, tai se ei joudu kannattelemaan mitään, on vaan sinä mukana joten uskoisin nauhanpäätteiden kestävän.. Muuten kannattaisi varmaan sinnekkin pistää annos pikaliimaa kaveriksi :wink:

Posted: Sat Nov 25, 2006 0:15
by Taika
Oman kokemukseni mukaan organzan pää kannattaa leikata hyvin, hyvin vinoksi 3-4 sentin pituudelta, ja sen jälkeen sulattaa tulitikun/kynttilän liekissä se leikkuureuna. Ei ala rispaamaan ja saa siitä päästä neulamaisen.

Posted: Mon Nov 27, 2006 12:36
by Virpi
Keksin hyvän konstin pujotella helmet organzaan: taivutin nailonsiimasta lenkin, pujotin helmet peräjälkeen tuohon "neulaan" ja sitten vedin kerralla läpi. Lopuksi siirtelin helmet sopiviin kohtiin. Julkaisen kotvan kuluttua kuvan lopputuloksesta, kunhan saan ensin ladattua...

Re: Organza-nauha

Posted: Sun May 17, 2009 17:15
by Fabriaz
Nyt olisi pieni ongelma tämän organzan kanssa.. Rannekoru olisi tarkoitus tehdä, nauhassa on 3 kpl 12mm lasihelmiä, taitaa olla liian painavia? Kuitenkin, miten saisin lukon parhaiten kiinni nauhaan, jos teen solmun se jää aika rumaksi.. Olen jo miettinyt pääni puhki enkä millään keksi hyvää tapaa että saisin lukkokohdan nätiksi.. :???: :???:

Re: Organza-nauha

Posted: Sun May 17, 2009 17:33
by Tiuski
Fabriaz wrote:Nyt olisi pieni ongelma tämän organzan kanssa.. Rannekoru olisi tarkoitus tehdä, nauhassa on 3 kpl 12mm lasihelmiä, taitaa olla liian painavia? Kuitenkin, miten saisin lukon parhaiten kiinni nauhaan, jos teen solmun se jää aika rumaksi.. Olen jo miettinyt pääni puhki enkä millään keksi hyvää tapaa että saisin lukkokohdan nätiksi.. :???: :???:
Oletko harkinnut nauhanpäätettä?
http://www.helmiq.fi/verkkokauppa/index ... =1&id=4351

Re: Organza-nauha

Posted: Sun May 17, 2009 17:41
by Fabriaz
Muuten se taitaisi onnistua, mutta haluaisin että nauhasta tulisi semmoinen lenkki, johon lukon sitten saisi kiinni. Eli nauhaan ei tulisi mitään muuta kuin se lukko.. Öö.. Hankala selittää, voisin laittaa kuvan..

Re: Organza-nauha

Posted: Sun May 17, 2009 17:55
by Fabriaz
Image

Eli jotenkin näin.. päihin jäisi lenkit, toisessa lukko olisi kiinni ja toiseen jäisi pelkkä lenkki.. Onko mahdotonta?

Re: Organza-nauha

Posted: Sun May 17, 2009 22:06
by millie
Mitä jos sen ompelis? :idea:

Re: Organza-nauha

Posted: Mon May 18, 2009 8:50
by Fabriaz
Se voisi kyllä onnistua.. Täytyypä kokeilla, kiitos! :D