Puuvillanauhat/nyörit+helmet

Vaijeriin ja nauhaan pujottamalla valmistetut korut; materiaalit, tekniikat ja työvälineet.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
Hanna
lasihelmien lumoissa
Posts: 25
Joined: Sat Mar 18, 2006 21:32

Puuvillanauhat/nyörit+helmet

Post by Hanna » Thu Mar 08, 2007 9:31

Outi, sinä ainakin olet tehnyt kaulakoruja, jossa puuvillanyöriin on pujotettu helmiä ja väliin tehty solmuja jne. Tyttäreni (ja minä itse :)) tykästyimme kovin ideaan ja haluaisin tehdä meille molemmille kesäksi samantyyppiset korut.

MUTTA. Nauhoja näkyy olevan pääsääntöisesti 1 mm:n ja 2 mm:n paksuisia (Villihelmessä), Helmiq:ssa oli myös 0,5 mm:n nauhaa. Ja sitten on "puuvillanauha" ja "vahattu puuvillanauha". Mikä nauha mahtuu läpi esim. suuremmista kissansilmälasihelmistä? Ja minkä kokoiset reiät on yleensä korukivihelmissä, mahtuuko ne mihinkään noihin nauhoihin? Ja mitä eroa käytössä on sillä, onko nauha vahattu vai ei?
User avatar
Tilia
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2022
Joined: Thu Jul 19, 2007 13:52
Lasku: 5
Location: Etelä-Savo

Post by Tilia » Fri Oct 19, 2007 23:45

Minuakin kiinnostaisi, minkä kokoista puuvillanyöriä yleensä käytetään vaikkapa 8-10 mm kivihelmien kanssa, että lopputulos näyttää hyvältä? Mulla näkyy olevan 1 mm ja 2 mm nyöriä, mutta 1 mm näyttää isompien helmien ja riipuksen rinnalla aneemiselta ja 2 mm ei mahdu helmistä läpi. Kuinka paljon kivihelmien reikiä pystyy suurentamaan sellaisella työkalulla, vai pystyykö ollenkaan?
User avatar
kaisa-maisa
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2053
Joined: Mon May 29, 2006 16:38
Lasku: 5
Location: Lappeenranta

Post by kaisa-maisa » Fri Oct 19, 2007 23:49

Tilia wrote:Kuinka paljon kivihelmien reikiä pystyy suurentamaan sellaisella työkalulla, vai pystyykö ollenkaan?
Teoriassa pystyy suurentamaan paljonkin, jos vaan reiänväljennin on laadukas(ei nopeasti kuluva) ja tarmoa riittää :)
User avatar
Tilia
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 2022
Joined: Thu Jul 19, 2007 13:52
Lasku: 5
Location: Etelä-Savo

Post by Tilia » Fri Oct 19, 2007 23:54

Haa, kuulostaa hyvältä. Tiedä sitten paljonko sitä tarmoa itselläni on... :D Pitää vissiin hankkia sellainen värkki. Kiitokset, Kaisa-Maisa.
User avatar
Tikku
Swarovski-kuumeessa
Posts: 105
Joined: Thu Jun 28, 2007 10:19

Post by Tikku » Tue Oct 23, 2007 12:43

Saa nähdä onko tästä mitään apua, mutta "kokemuksen syvällä rintaäänellä" kerron seuraavan jutun ja toivottavasti siitä on jollekin apua. :D

Eli, tein juuri itselle tuollaisen vahattuun puuvillanauhaan (1 mm) solmitun pitkän kaulakorun kivihelmistä (pyöreitä, 8 mm). Oli muuten IHAN hirveä urakka! :D Kivihelmien reikien koot olivat vähän mitä sattuu. Muutamasta helmestä nauha meni läpi hyvin (lue: ehkä 3 helmestä yhteensä 2 nauhasta helmiä) ja jotkut eivät menneet ollenkaan. Suurimman osan sain nauhaan (itkun, hampaiden kiristyksen ja kipeiden sormien jälkeen), kun ensin kovetin nauhan pään pikaliimalla ja sitten leikkasin sitä ohuemmaksi. Korusta tuli kuitenkin niin ihana, että se oli niiden kipeiden sormien arvoinen. :love:

Tuon korun jälkeen kokeilin vielä tehdä hieman isommista pebbles-mallisista helmistä vastaavanlaisen korun. Se onnistuikin todella helposti, koska reiät olivat huomattavasti suuremmat kuin noissa 8 mm:n helmissä. Tosin näidenkin helmien reikien kooissa (mitenhän tuo pitäisi kirjoittaa oikein :) ) oli suurta vaihtelua.

Luultavasti olisi helpompi vain käyttää lasihelmiä, koska niiden reikien luulisi olevan saman kokoisia. :lol:
Post Reply