Värjäämättömiä kivilaatuja ?

Kivet, helmet, simpukat, koralli jne.

Moderators:Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
Diamond
aloittelee siemenhelmillä
Posts:17
Joined:Sat Sep 03, 2011 21:03
Oikea käyttäjä:Olen
Värjäämättömiä kivilaatuja ?

Post by Diamond » Fri Mar 02, 2012 20:23

HEI!

Suunnitelmissa olisi tehdä 40-vuotis lahjaksi koru jossa hopeaa ja jotain luononkiveä. Kokemusta eri materiaaleista kyllä on, mutta nyt kun tulee lahjaksi, pitäisi saada varma tulos. Elikkäs lahjan saaja tykkää turkoosista väristä. Mutta ongelmana on se, että monet turkoosin väriset kivet on värjättyjä joten sellaisia ei mieluusti.

Tykkään kovasti Howliitista ja sitä saa joissakin paikoissa valkoisen lisäksi siis värjättynä, joista yhtenä värinä turkoosi. Lisäksi tarjolla samassa putiikissa "Turkoosi"Howliitti. <----- onko tuo sitten sitä luonnossa esiintyvää turkoosin väristä..vaiko mitä? Näistä korutarvikkeiden sivuilta, oli sitten ulkomailla taikka kotimaassa, on hankala tietää mitä mikin on. On tämä sellainen viidakko :huh:

Jossakin oli myös Afrikkalainen Turkoosi-kiveä myytävänä, mitään mainintaa kiven värjäämisestä ei mainita, kun taas eräällä toisella sivulla sen kerrotaan olevan värjättyä.

Jos itelleni tekisin, niin ei niin kauheasti väliä värjäyksen kanssa, kun voin sitten tehdä uuden jos niikseen tulee. Mutta aika ikävää lahjaksi antaa..

Ehkä pitää luopua turkoosin väristä ja miettiä jotain joka on takuulla luonnonväristä ..vai onko jollain viisaampaa tietoa?

Lisäksi ois kiva tietää mistä ostelette materiaaleja? Missä on myytävänä vain huippulaatua?
User avatar
Loulou
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:1078
Joined:Thu Mar 02, 2006 16:05
Lasku:5
Location:Sastamala
Contact:

Re: Värjäämättömiä kivilaatuja ?

Post by Loulou » Fri Mar 02, 2012 21:43

Luonnontilaisen turkoosin (joka on väriltään turkoosia) löytäminen voi kyllä olla työn alla, suurin osa on tosiaan vähintäänkin värjättyä, mutta lisäksi mahdollisesti jauhetusta turkoosista puristettua, liimalla käsiteltyä, vahattua, öljyttyä tai muuta sellaista. Itse olen turkoosin kohdalla aina alistunut hyväksymään nämä käsittelyt, koska käsittelemätön turkoosi on loppujen lopuksi niin pehmeää ja käsitelty niin paljon kestävämpää ja paremman näköistäkin :).

Värjäämätöntä turkoosia luonnonkiveä en ihan heti keksi, mutta vähän sinnepäin olisi amatsoniitti, joka on vähän hillitympi väriltään, enemmänkin mintunvihreä, mutta tosi hyvän näköinen hopean kanssa ainakin allekirjoittaneen mielestä...
mikael0k
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:1889
Joined:Tue May 16, 2006 9:51
Lasku:5
Location:Kemi, Lappi, Suomi

Re: Värjäämättömiä kivilaatuja ?

Post by mikael0k » Sun Mar 04, 2012 21:34

värjäämätön turkoosin värinen kivi vois olla krysokolla jos sitä löytys jostain. Kivi on pehmeä joten ihan jokakäyttöön se ei sovellu..se koru krysokolla on hiukan kovempaa..
User avatar
Loulou
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:1078
Joined:Thu Mar 02, 2006 16:05
Lasku:5
Location:Sastamala
Contact:

Re: Värjäämättömiä kivilaatuja ?

Post by Loulou » Sun Mar 04, 2012 22:08

Minullakin oli krysokolla mielessä, mutta otin ehdotuksen pois viestistä juurikin sen pehmeyden takia - Fire Mountain Gemsiltä löytyy ainakin vain stabiloitua krysokollaa. Minulla on varastossa yksi kaunis krysokollafokaalihelmi, jota en ole uskaltanut käyttää vielä mihinkään, kun pelkään, että se hajoaa...:)
Post Reply