Page 1 of 1

Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Thu Aug 18, 2011 22:49
by Nimril
Tällainen ongelma on vaivannut jo useamman päivän. Ostin muuten jo valmista korua varten kohtuullisen painavan kiviriipuksen. Aluksi ajattelin vain laittaa siihen jonkinlaisen riipuspidikkeen ja liittää koruuni ja se siitä. Kiveni vain osoittautui liian paksuksi varastossani olevia riipuspidikkeitä varten joten etsin sitten kotimaisista nettikaupoista isompia. Aika vaikea näyttää olevan löytää tarpeeksi isoa riipuspidintä ja nyt minua on ruvennut myös vaivaamaan huoli onko se edes oikea ratkaisu. Lähinnä minua mietityttää josko kivi on liian painava roikkuakseen riipuspidikkeessä.

Haluaisin siis tietää miten muut tämäntapaiseen ongelmaan törmänneet ovat sen ratkaisseet.

Re: Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Thu Aug 18, 2011 23:28
by mikael0k
Ei sinulla kuvvaa siitä kivestä olis...Mie tein kaverille korun siten että kiveen sahasin kivisahalla hahlon ja siihen hahloon muotoilin sopivan paksuisesta hopealevystä osan riipuslenkkeineen jonka liimasin kiinni (muuten sitä ei siihen olis saanut) Kivi oli itse ametistikaivokselta kaivettu raaka ametisti.

Re: Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Fri Aug 19, 2011 8:25
by Nimril
No just nyt ei ole mutta illalla voin ottaa kuvan. Riipus on kyllä ihan suomalaisesta nettikaupasta ostettu hiottu akaattilätkyrä. Ongelma noiden valmiiden riipuspidikkeiden kanssa on lähinnä että se on noin 5mm paksu ja reikä on 5,5mm päässä reunasta. Kooltaan tuo pyörylä on 30mm luokkaa. Ei siis mikään hirveä järkäle mutta siltikin minua epäilyttää josko tavallinen riipuspidike, jossa ne pikkupiikit puristetaan yhteen, riittää kannattelemaan tuota.

Re: Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Fri Aug 19, 2011 9:40
by PiiaMaria
En tiedä olisko tässä mitään järkeä, mutta mulla tuli mieleen ihan tavallinen kierteinen lenkki? Jos sen tekis tarpeeksi paksusta/vahvasta langasta? En tiiä meneekö liiallisen yksinkertaisuuden puolelle, mutta tuli mieleen :D

Re: Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Fri Aug 19, 2011 10:34
by Piita
Jos riipuksessa on reikä niin 0.8mm langalla ripustat sen. Näin minä teen. Ihan taatusti pysyy. Jos siinä taas ei ole reikää niin sitten ei hajuakaan miten. :D Mun blogissa näet esimerkkejä miten olen isotkin riipukset ripustanut. Siis sellaiset joissa on reikä.

Re: Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Fri Aug 19, 2011 10:44
by Othel
Sellainen kahdeksikon muotoinen, langasta väännetty, kierteet lenkkien välissä. Riipuspidikettä en eläissäni ole käyttänyt. Myös iso rengas voi toimia, mutta koska sitä ei saa juotettua, niin saattaa karata esim. koruvaijerista. Jos riipus on karkeampaa tekoa, tyyliin sopii myös nahkanyörin pätkä.

Re: Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Fri Aug 19, 2011 11:15
by Nimril
Kiitos tähän mennessä vastanneille. Ehdotuksia otetaan edelleen vastaan. Tuota hopeoidusta (minun tapauksessani vielä) langasta väännettyä ripustusta vastaan puhuu se että ainakaan aiemmin tekemässäni korussa tuo ratkaisu ei oikein tyydytä. Lanka on jotenkin liian näkyvä, voi kyllä johtua myös kokemuksen puutteesta eli kierteestä tulee vähän sinnepäin eikä sellainen kuin kuvittelin. :roll: Kuva siis tuosta aiemmin tekemästäni. :huh: (Niin, tuo koru on menossa uusiksi, vaihdan tuon riipuksen kunhan ehdin, löysin jo aivan ihanan dichroidista lasia olevan sydämen. Nyt vaan pitää saada selville että pitääkö koko koru purkaa tuota varten. :grr: )

Re: Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Sat Aug 20, 2011 20:15
by Nimril
Tässä olisi nyt kuva siitä kivestä. Ei siis mikään ihmeellinen. Paino on meidän keittiövaakamme mukaan 10g. Itseasiassa rupesin kyllä miettimään että kyllä varmaankin joku tavallinen riipuspidike tuon painon kestää. Reiän vierestä on lohjennut vähän kiveä joten haluaisin sen kyllä jotenkin peittoon. Toisinpäin kiveä en halua käyttää kun toinen puoli on vielä enemmän mitäänsanomattoman näköinen. Onneksi koruun tulee myös parempia akaatteja ettei ihan pliisuksi mene.

http://farm7.static.flickr.com/6089/606 ... f587aa.jpg

Re: Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Sat Aug 20, 2011 23:44
by Lumijo
Olisko tällaiset mitään, itse pakerrin saman ongelman kanssa vähän aikaa sitten :D

http://lumijonluomaa.blogspot.com/2011/ ... damia.html

Re: Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Tue Aug 23, 2011 21:07
by Nimril
Ongelman olen nyt ratkaissut ainakin väliaikaisesti tekemällä kierteisen lenkin riipuspidikkeeksi. En muistanut Bohemiassa käydessäni ostaa riipuspidikettä ja oli kova tarve saada koru valmiiksi. Varmaan tuo kiviasia pitää miettiä vielä uusiksi jossain välissä. Joudun nimittäin vaihtamaan lukon jossain välissä, tuo minun tähän varaamani lukko on niin luvattoman huonolaatuinen että se oli myös viimeinen pisara ja tein päätöksen olla enää ostamatta yhdestä helmikaupasta yhtään mitään. Mutta siis laitan tähän vähäksi aikaa näytille mihin lopputulokseen päädyin.
(Joku voi nuo pyöreät botswanan akaatit ehkä tunnistaakin :lol: )
Image

Re: Painava kiviriipus ja riipuspidike

Posted: Wed Aug 24, 2011 18:58
by Piita
Siitähän tuli hieno! Hyvin toimii ja hyvältä näyttää. :wtg: