Top 10 Maailman kalleimmat timantit

Mistä ideoita ja ohjeita? Linkit kivoimmille ja hyödyllisimmille helmisivustoille sekä asiaa helmikirjoista, -lehdistä ynnä muusta.

Moderators:Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
KultaxOy
Posts:2
Joined:Tue Jul 19, 2016 11:41
Oikea käyttäjä:Olen
Lasku:18
Top 10 Maailman kalleimmat timantit

Post by KultaxOy » Mon Aug 01, 2016 11:09

Oletko koskaan miettinyt paljon maailman kalleimmat timantit maksaa? Tai minkä näköisiä ne ovat?

Tuhansien vuosien vuosien ajan timantit ovat olleet rikkaiden, menestyneiden ja kuninkaiden arvostettuja esineitä. Tässä ovat maailman kalleimmat timantit:

10. Allnattin timantti: $ 3 Miljoonaa

Image

Tämä timantti on nimetty Majuri Alfred Ernest Allnattin mukaan. Hän oli aikoinaan yksi timantin hallitsijoista. Allnatin koko on 101.29 karaatia (20.258 g). Timantin väri on luokitellu ‘Hienon säkehtiväksi keltaiseksi’ Amerikan Gemologikaalisen yhdistyksen mukaan. Kukaan ei tarkalleen tiedä mistä timantti on löytynyt, mutta jotkut ammattilaiset sanovat että timantti olisi löydetty Etelä­ Afrikkalaisesta De Beers premierin kaivoksista, varmaa tietoa tästä tosin ei ole.


Näe kaikki maailman kalleimmat timantit osoitteesta:

http://kultax.fi/top10-kalleimmat-timantit/
User avatar
FreakyMike
hamstraa hopeahelmiä
Posts:138
Joined:Mon Jan 11, 2010 0:06
Oikea käyttäjä:Olen
Location:Rautjärvi
Contact:

Re: Top 10 Maailman kalleimmat timantit

Post by FreakyMike » Mon Aug 01, 2016 20:21

Ihan ok listaus, mutta tekstissä näkyi aika erikoisia suomennoksia ja muitakin omituisia sanamuotoja. Esimerkiksi "Amerikan Gemologikaalinen yhdistys" pitäisi kirjoittaa oikeasti "Amerikan Gemmologinen seura" nimellä.

Sancy timantin historiakin taisi mennä ainakin osittain sekaisin tuon oikeasti moguleille kuuluneen timantin kanssa. https://fi.wikipedia.org/wiki/The_Great_Mogul Wikipediassa on paljon tarkempaa tietoa Sancysta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sancy

Myös Koh-i-Noor timantin kohdallakin kannattaisi vaihtaa oikeat suomennokset sen yhteydessä mainittujen kansojen tai muinaisten valtioiden nimiksi.

Sikhin -> Sikhivaltion
Mughalin -> Suurmogulien valtakunnan

Tuossa ne selvimmät virheet, mutta listan kielioppia kannattaisi muutenkin vähän fiksailla..
Post Reply