Tietoa Kirpputori-osastosta

Yksityishenkilöiden ostetaan-, myydään-, vaihdetaan- ja annetaan-ilmoitukset.

Moderators:Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
User avatar
Eowyn
Ylläpito
Posts:5470
Joined:Mon May 30, 2005 23:13
Oikea käyttäjä:Olen
Location:Espoo
Contact:
Tietoa Kirpputori-osastosta

Post by Eowyn » Wed Oct 08, 2008 17:49

Tietoa Kirpputori-osastosta

Tällä osastolla yksityishenkilöt voivat ilmoitella ja käydä kauppaa helmistä ja muista koruharrastukseen liittyvistä tarvikkeista. Ennenkuin käyt kauppaa tällä osastolla pyydämme tutustumaan seuraaviin ohjeisiin:

1. Foorumin ylläpito ei valvo ostajien ja myyjien toimintaa.

Foorumin ylläpito ei valvo ostajien ja myyjien toimintaa. Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä, jotta kaupanteko sujuisi ongelmitta:
- Noudata normaalia varovaisuutta tehdessäsi kauppoja sinulle tuntemattomien ihmisten kanssa.
- Kuluttajansuojalaki ei koske yksityishenkilöiden välistä kauppaa.
- Säilytä ongelmatilanteiden varalle viestit, joista ilmenee: kuka ostaa, kuka myy, mitä tavaroita ja mihin hintaan. Huomatkaahan, että tälle foorumin osastolle kirjoitettuja viestejä voi kirjoittaja muokata jälkikäteen.
- Kauppoja sopiessa kannattaa pyytää kauppakumppaniltaan puhelinnumero. Näin saat tarvittaessa yhteyden, vaikka tietokone hajoaisi, foorumi olisi tilapäisesti pois käytöstä teknisten ongelmien takia tms.
- Ongelmatilanteissa (esim. rahat maksettu, mutta tavaraa ei saatu, tai päinvastoin) ota yhteys kauppakumppaniisi ja neuvottele. Tilanteeseen voi olla ihan järkevä selitys ja asia voi ratketa yhdellä puhelinsoitolla. Jos asia ei yrityksistä huolimatta tällä tavoin selviä, voit kääntyä viranomaisten (poliisi) puoleen.


2. Kuvien käyttö myynti-ilmoituksissa

IMG-tagilla kuvan saa liittää foorumin viestiin ainoastaan, jos se sellainen kuva, johon sinulla itselläsi on tekijänoikeudet, sekä niissä (melko harvinaisissa) tapauksissa, että sivuston/kuvien käyttöehdot sen sallivat (kuten esim. joillakin hymiösivuilla).

Jos esimerkiksi myyt vaikkapa Villihelmestä tai HelmiQ:sta ostamiasi helmiä, et saa myyntiviestissäsi käyttää kyseisen nettikaupan kuvaa tuotteesta. Voit kyllä laittaa linkin kuvaan URL-tagilla, mutta itse kuvaa et saa viestiin laittaa.

OK:

Code: Select all

[img]http://www.outinsivut.com/outinomakuva.jpg[/img]

EI OK:

Code: Select all

[img]http://www.villihelmi.fi/shop/images/10%20petrooli_0701_ff9.jpg[/img]
3. Pidetään osasto siistinä

Jotta tämä osasto palvelisi mahdollisamman hyvin kaupankäyntiä, kaikenlainen turha chättäily ja pulina on kielletty. Pyydämme käyttämään viestinnässä yksityisviestejä silloin, kun asia koskee vain yhtä-kahta henkilöä.

Jokaisen tällä osastolla ilmoittelevan velvollisuus on muuttaa viestin otsikko muotoon "SAA POISTAA", kun kaupat on tehty ja ilmoitus ei ole enää tarpeellinen. Näin ylläpito/moderaattorit voivat siivota turhat viestit pois ja jokainen ajankohtainen ilmoitus saa ansaitsemansa huomion.

Lisäksi tällä osastolla on käytössä automaattisiivous. Se tarkoittaa, että tästä foorumiosiosta poistuu automaattisesti kaikki ne viestiketjut, joihin ei ole viimeksi kuluneiden neljän viikon (28 vrk) aikana tullut yhtään uutta viestiä.
"I never get involved with my own life. It's too much trouble."
(Michael Garibaldi, Babylon 5)
User avatar
Eowyn
Ylläpito
Posts:5470
Joined:Mon May 30, 2005 23:13
Oikea käyttäjä:Olen
Location:Espoo
Contact:

Re: Tietoa Kirpputori-osastosta

Post by Eowyn » Fri Oct 30, 2009 0:39

Tarkoitushan on, että Kirpputori-osasto palvelisi kaikkia foorumin käyttäjiä tasapuolisella ja reilulla tavalla.

Muistutamme tässä nyt siis muutamasta asiasta:
- osasto tarkoitettu on yksityisten harrastajien omaan käyttöön hankkimien, mutta itselle tarpeettomaksi osoittautuneen koruharrastukseen liittyvän tavaran myyntiin.
- säästä muiden foorumilaisten vaivaa ja foorumin kuluttamaa kaistaa ja laadi ilmoituksellesi hyvä otsikko, josta ilmenee minkä tyyppistä tavaraa on kaupan, näin ei-kiinnostavaa-tavaraa sisältävät ilmoitukset voi ohittaa ilmoitusta avaamatta. Ja sitten kun kaupat on tehty niin otsikko tulee muokata muotoon "saa poistaa".
- Älä valtaa kirppistä omilla ilmoituksillasi. Yhteenkin kuvaankin saa jo suuren määrän tuotteita esille (esimerkiksi nauhat vieretysten numeroituna). Näin jo parissa kuvassa saa esiteltyä melkoisen läjän helmiä ja ostajat näkevät yhdellä vilkaisulla, mitä on tarjolla. Jos haluat lisäksi esitellä myytäviä yksittäisiä tuotteita lähikuvin, nämä kuvat voi laittaa viestiin linkkeinä img-tagien sijaan. Näin hitaammankin internet-yhteyden omaavat pystyvät sujuvasti lueskelemaan ilmoituksia.
"I never get involved with my own life. It's too much trouble."
(Michael Garibaldi, Babylon 5)
User avatar
Eowyn
Ylläpito
Posts:5470
Joined:Mon May 30, 2005 23:13
Oikea käyttäjä:Olen
Location:Espoo
Contact:

Re: Tietoa Kirpputori-osastosta

Post by Eowyn » Fri Oct 30, 2009 0:45

Säännöt ja valvonta:

Ei ole mitään mahdollisuutta valvoa jatkuvasti jokaista myynti-ilmoitusta. Ylläpito ei ala erikseen kytätä jokaikisen jäsenen myynti-ilmoituksien myytäviä tuotteita ja selvittää, mistä tuotteet ovat peräisin ja millä hinnalla ne on hankittu, ja sen jälkeen laskea, paljonko kyseinen ihminen nyt mahdollisesti vetää välistä. Kirpputoriosastoa koskevat säännöt on täällä näkyvissä - noudattakaa niitä, omaatuntoanne ja tervettä järkeä, jookos?

Foorumin moderointi ja ylläpito perustuu luottamukseen että foorumilaiset noudattavat annettuja pelisääntöjä - ei ennakkosensuuriin, jatkuvaan valvontaan ja kontrollointiin. Siihen eivät resurssit eivätkä intressit riitä, sillä ei ainakaan ylläpito näe tuollaista toimintamallia millään tavalla mielekkääksi täällä Helmetissä. Sama pätee myös Kirpputoriosastolla, joten mitään yksityiskohtaisia sääntöjä (montako ilmoitusta saa missäkin ajassa antaa, mihin hintaan tuotteet saa myydä) ei kirpparille em. syystä anneta.

Hintataso / epäreilut myyjät jne.:

Jos menette käymään myyjäisissä, ei myyjäistilan tarjoaja / vuokraaja kulje siellä varmistamassa, ettei kukaan yritä pyytää teiltä ylihintaa jostakin tuotteesta. Teillä pitää itsellänne olla jonkinlainen käsitys siitä, mitä jokin tuote maksaa - tai vastaavasti että mitä itse olisitte tuotteesta valmiita maksamaaan. Samalla tavalla myöskään Helmetin Kirpputoriosaston sääntöjen lähtökohtana ei ole foorumilaisten suojelu ryöstöhinnoilta vaan ylläpidon näkökulmasta halutaan
1) että kirppis on palvelee kaikkia harrastajia ja
2) ettei kirppistä käytetä ilmaisena kauppapaikkana ammattimaiselle toiminnalle.

Kirppisosaston pito ei ole ilmaista ylläpidolle, se kuluttaa kaistaa ja sen ylläpitoon menee aikaa ja vaivaa (esim. vanhentuneiden ilmoitusten poisto). Siksi haluamme että kirppis kohdentuu nimenomaan harrastajille ja palvelee heitä - eikä kenenkään bisnestä. Meille voi ilmoittaa jos katsoo että jonkun myyjän toiminta kirpparilla rikkoo selkeästi annettujen ohjeita ja tarvittaessa sitten esimerkiksi keskustelemme kyseisen myyjän kanssa asiasta.
"I never get involved with my own life. It's too much trouble."
(Michael Garibaldi, Babylon 5)
Post Reply