Page 1 of 1

Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Mon Feb 27, 2012 19:04
by Loulou
Tässä olisi kohtapuoliin edessä leimojen tilaaminen, ja kysyn nyt täältäkin yhtä asiaa, joka minua hämmästyttää ja kummastuttaa...nimittäin nimileiman pohjamuoto. Pienellä budjetilla kun olen liikkeellä, en haluaisi tilata jokaiselle metallille (siis 925-hopealle ja 585-kullalle tässä vaiheessa) erikseen omaa nimileimaa, vaan haluaisin pärjätä yhdellä.

Kaivertamo Paakkarin tilausohjeissa sanotaan, että nimileima kannattaa tilata sillä pohjamuodolla, mitä eniten leimaa, mutta en TUKESin ohjeista pääse selvyyteen, saako kultaa leimata nimileimalla, jossa on hopean pohjamuoto. Yritin asiaa TUKESista kysyäkin, mutta sain vastauksena saman tekstin, joka löytyy TUKESin nettisivuiltakin, eli siitä ei ollut hirveästi apua. Vaihtoehtona olisi tietenkin ottaa nimileima ilman pohjamuotoa, mutta korkoleiman hinta on 24 euroa kalliimpi kuin tavallisen leiman, joten mieluummin tietysti ottaisin tavallisen leiman... :???:

Mitenkäs te muut olette tässä asiassa toimineet?

Re: Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Wed Feb 29, 2012 8:47
by Hämis
Tuossa reilu vuosi sitten pähkäilin samaa asiaa ja silloin tarkastajan näkemys oli ettei pohjamuoto ja materiaali saisi mielellään olla ristiriidassa nimileimassakaan (ilmeisesti paino sanalla mielellään). Itse päädyin kuitenkin lopulta tuohon ilman pohjamuotoa olevaan nimileimaan. Ja olen ollut valintaan tyytyväinen. Tuo korkoleima on pienen totuttelun jälkeen mukava lyödä, levittää reunoille vähemmän kuin perinteinen mikä on varsinkin kapeammissa paikoissa ollut eduksi. Leimaaminen onnistuu tarvittaessa hiukan pienemmällä voimankäytöllä ja kirjaimet ovat samankokoisessa leimassa hieman isommat ja selkeämmät kun pohjamuoto ei vie omaa osuuttaan leiman korkeudesta.
Leimoja tilatessa päätin että toistaiseksi on tultava toimeen yhdellä leimasetillä joten tilasin leimani 0,8mm sormusleimoina (taas lisähintaa, mutta halvempi vaihtoehto kuin tilata hetimiten toiset kaveriksi), noilla on pärjännyt niin korvisten, sormusten kuin riipustenkin kanssa. Pitoisuusleimoja saa korkoleimoina kohtuuhintaan ainakin Sar-machinelta.
Oikeastaan ainoa miinus noissa korkoleimoissa on ollut, että jos huomaa lyöneensä leiman hieukan liian hellällä kädellä niin uudelleenkohdistaminen on hiukan hankalampaa kuin perinteisillä leimoilla, mutta ei kuitenkaan mahdotonta.

Re: Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Wed Feb 29, 2012 10:13
by Loulou
Kiitos vastauksesta :). Meneeköhän se ihan hulluksi, jos tilaan nimileiman korkoleimana ja loput normaaleina pohjamuodollisina, kun olen niin vanhanaikainen, että haluaisin sen pohjamuodon jotenkin näkyvän...

Re: Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Wed Feb 29, 2012 17:47
by Hämis
Tuo korkoleima ei sulje pohjamuotoa pois, omat pitoisuusleimani ovat pohjamuodolla varustettuja korkoleimoja ainoastaan nimileiman otin ilman ilman pohjaa. :nod:

Re: Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Wed Feb 29, 2012 19:49
by Loulou
Ahaa, hitaasti pelaa aivot, mutta nyt varmaan tajusin :D. Jos sitten ottaisin kaikki korkoleimoina minäkin...

Re: Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Sat Mar 03, 2012 17:51
by pomppaloora
Loulou :jippii:
Mä leimailin aika pitkään iloisesti epäkorrekteilla pohjaleimoilla, eli tyyliin kultaa suorakaiteen muotoisella nimileimalla. Tarkistin asian silloin taannoin ja mulle sanottiin aika ympäripyöreästi että olisi se "ihan kiva" jos hankkisin nimileiman kaikille käyttämilleni metalleille, mutta että ei tällainenkaan tapa laittomuuksien puolelle mene. Kerran tuli sitten uutta vuosileimaa tilaillessa hankittua kaikki korrektit leimat, vaikka olisihan tuo leimailu entisellä reseptilläkin mennyt lain kirjaimen mukaan. =)

Re: Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Sat Mar 03, 2012 22:25
by Loulou
:jippii: pomppaloora - hetken kesti tajuta ennen kuin tajusin katsoa signeerausta :).

Minä aion nuukailla niin paljon, että taidan jättää vuosileiman näin alkuun vallan hankkimatta, saavat sitten jälkipolvet kirota, että koskahan tämäkin on tehty :twisted: ...

Re: Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Wed Mar 07, 2012 14:33
by Loulou
Jihuu, nyt on leimatilaus pistetty menemään, tilasin kaikki nyt korkoleimoina ja käyrinä (kun sormusten leimaus tahtoo aina unohtua siinä vaiheessa, kun se olisi järkevää :)). Nimileimaksi tulee AGQ, eli "hopeakuu"...

Re: Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Wed Mar 07, 2012 16:45
by Cattleya
Onpas kiva nimileima! :love:

Re: Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Sat Mar 10, 2012 0:52
by pomppaloora
Jihuu! Onnea valitsemallesi tielle! :D
Oivaltava leima, et lopulta kuitenkaan sitä IHQa valinnut? ;)

Re: Nimileiman pohjamuoto eri metalleille?

Posted: Sat Mar 10, 2012 11:35
by Loulou
Joku oli IHQ:n jo napannut, piru vieköön! :) Vaikka kyllä tämä AGQ oli ensimmäinen vaihtoehto koko ajan, IHQ tuli kaukaa perästä...