Rengaspanssarikorut ja aloittaminen.

korujen valmistus hopeasta ja muista metalleista; tekniikat, materiaalit ja työvälineet.

Moderators:Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
JHawx
Posts:1
Joined:Sat Feb 02, 2013 21:10
Oikea käyttäjä:Olen
Lasku:8
Rengaspanssarikorut ja aloittaminen.

Post by JHawx » Sat Feb 02, 2013 21:24

Kaverin kanssa käytiin rautakaupasta hakemassa kalvanoitua terästä, jotta hän voisi aloittaa itselleen tekemään rengaspanssaripaitaa, joten itseenkin iskostui halu tehdä jotain samansuuntaista.

Käväisin usealla eri sivulla katsomassa erilaisia tekniikoita, joilla erilaista punosta voi tehdä. Ennen kuin alan tosin tekemään rengaspanssaria, mieleeni juolahti koettaa alkaa tekemään koruja yhdistelemällä renkaita.
Olen kiinnostunut tekemään dragonscale tyyppistä korua, mutta myös "half persian" , "persian" ja "bysantine" tyylisiä koruja.

Mutta, olen ihan ulalla kun koruihin tulee sijoittaa materiaaleihin.
Olisin kiinnostunut tekemään TERÄS koruja, joissa materiaali olisi tehty mahdollisesti muistiteräs tai galvanoidusta teräksestä. Myös hopeitu kupari voisi käydä, mutta en halua tehdä pelkästään yksivärisiä koruja. Joten mietein olisikos jossain myös myynnissä eri käsittelyllä olevia teräksi, joista saisi vihreätä tai sinertävää väriä? Kun teen myös koruja, niin mitä minun tulee tietää paksuuksista, mitä suosittelisitte karuihin käytettyjen metallilankojhen paksuuksiksi.

http://www.cgmaille.com/tutorials/dragonscale.shtml

Tämmöisella haluaisin aloittaa, mutta mitä tulee tietää?
Mistä saisin metalleja tilattua? Mitä suosittelisitte paksumman renkaan paksuudeksi ja sisemmän sidosrenkaan?
Mietein että sisempi rengas voisi olla musta tai sinertävä, isommat renkaat hopeoidusta...
User avatar
Misu
löytänyt aidot helmet
Posts:283
Joined:Sat May 05, 2007 18:03
Lasku:5
Location:Jämsä
Contact:

Re: Rengaspanssarikorut ja aloittaminen.

Post by Misu » Sun Feb 03, 2013 18:41

Tuossa linkittämässäsi sivussasi oli joitain rengaskokoja mainittuna, 1.2mm langasta 5.5mm sisähalkaisijalla ja 0.8mm langalla 4mm sisähalkaisijalla tehtynä kuullostaa ainakin minusta miehekkäältä lopputulokselta ;-D Mutta olihan siellä muitakin vaihtoehtoja... Maille artisaneilta löytyi tällainen kuva jossa on käytetty 20ga 5/32 and 3/32, eli vapaasti suomennettuna luultavammin 0,8 mm teräslankaa 4,0 ja 2,4 mm renkailla.

RingLordilla on myynnissä kaikenväristä lankaa, tosin postikulut taitavat nykyään olla sitä luokkaa, että sinne kannattaa tehdä kimppatilaus eikä vaan yksinään tilailla. Joku fiksumpi osannee kertoa mitkä muut putiikit myyvät värillisiä lankoja :-)

Jos koruja meinaa tehdä, niin silloin minusta kannattaisi sahata lenkit irti, eikä käyttää sivuleikkureita. Sivuleikkureiden jälki sopii kyllä panssareihin, mutta jos niistä tekee korun, niin päivä kyllä paistaa lenkkien läpi, sillä niitä ei saa kunnolla suljettua.
User avatar
amorosa
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:2083
Joined:Wed Oct 08, 2008 23:46
Lasku:5
Location:Espoo
Contact:

Re: Rengaspanssarikorut ja aloittaminen.

Post by amorosa » Sun Feb 03, 2013 20:21

http://yukio.kapsi.fi/links.php tässä linkki, josta voit katsella taitajan vihjeitä .http://www.thujadesign.fi/Täältä taas löytyy välineet renkaiden sahaukseen ja ketjujen punontaan.
Tämäkin päivä on ainutkertainen.
User avatar
Yukio
suunnittelee Balin-matkaa
Posts:442
Joined:Thu Jan 31, 2008 3:32
Lasku:5
Location:@Sastamala
Contact:

Re: Rengaspanssarikorut ja aloittaminen.

Post by Yukio » Sat Feb 23, 2013 23:04

Juu sivuillani löytyy kaikenlaista vinkkiä kaikkeen =) Itse suosittelen aloittamista eurooppalaisesta 4in1 punonnasta. Tällä saa reenattua ranteet kuntoon lenkkien kiinni liittämisessä. Sitten kun on tekniikat hallussa niin vaikeampiin punontoihin vain. Paidan voi tehdä kaikilla punoksilla joista löytyy ns. "matto"-versio (lontooksi sheet). Jos eurrooppalaiseen punontaan haluaa heti jotain erilaista niin suosittelen kokeilemaan raklahihaista paitaa. Kaulusosan voi myös tehdä ensin ympyränmuotoiseksi ja siitä sitten etu- ja takaosat + hihat jos haastetta haluaa. Vaihtoehtoja on paljon. =)

Tuolla noita erilaisia paitaversioita joitakin http://yukio.kapsi.fi/rauta-aika/rauta_aika.php
Kärsivällisyys on hyveemme... my precious... "Noble art on weaving chain (maille)"
Post Reply