Page 1 of 1

Hopeatyön hiominen

Posted: Fri Mar 08, 2013 22:00
by hunski
Kysyisin että millä te hiotte jos esimerkiksi juotatte sormuksen? Millä hiotte juotoskohdan? Ensin viilalla, mutta käytättekö sitten hiomapaperia ja mitä vahvuuksia?
Itse juotin ensimmäiset sormukseni ja juotoskohdan sain aika siistiksi hiottua viilalla-->kuivahiomapaperi 180--> kuivahiomapaperi 240 -->hiomasienillä. Mutta silti juotoskohtaan jäi pieniä naarmuja aika paljon. Sitten tein rumpukiillotuksen, jonka aikana ajattelin pinnan vielä korjaantuvan, mutta kaikki muut kohdat muuttui peilikiiltoiseksi ja juotoskohta jäi edelleen miljoonille pienille naarmuille.
Mikä avuksi :???:

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Fri Mar 08, 2013 22:13
by Piritta
Mä en nyt tiedä, onko sinun hiomapaperin karkeudet ilmoitettu samalla systeemillä kuin minun, mutta jos on, niin kuulostaa aika karkealta. Itse käytän juotoskoshtaan ja koko sormukseen ensin hiomapaperia, joka on joko 500 tai 800. Sen jälkeen 1000 ja sitten vielä 1200 ja sitten vasta rumpuun.

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Fri Mar 08, 2013 22:58
by hunski
Ok. Kiitoksia. Saakohan nuita tavallisesta rautakaupasta?

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Fri Mar 08, 2013 23:12
by hunski
Onko hiomasienissä samat vahvuusasteikot ku hiomapaperissa? Kun noiden hiomapaperien jälkeen käytin näitä hiomasieniä:
Hiomasieni -punainen 320-600 (hieno)
Hiomasieni Sininen 800-1000 (Ultrahieno)
Hiomasieni vihreä 1200-1500 (Erittäin hieno)

Jos noi vahvuudet on samat kuin hiomapapereilla niin eikö noiden ois pitäny passata? Tai voi olla etten hinkannu tarpeeks kauaa :huh: Piritta käytitkö sä kuivahiomapaperia vai märkähiomapaperia?

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Fri Mar 08, 2013 23:37
by Loulou
Hiominen pitäisi tehdä niin, että kun ensin olet viilannut pinnan mahdollisimman sileäksi, sitten karkeimmalla hiomasienellä hiot viilaussuunnan kanssa ristiin niin kauan, että taas näyttää sileältä (eli jos viilasit näin:| niin hiomasienellä menet näin: X), muuten naarmut vaan syventyvät. Ja sitten seuraavalla hiomasienellä taas niin, että näyttää sileältä, ja vielä viimeisellä niin, että näyttää sileältä. Jos ei tämän jälkeen kiillotettuna koru näytä sileältä, kannattaa ottaa alusta ihan viilasta lähtien. Onko sinulla muuten minkälainen viila?

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Fri Mar 08, 2013 23:53
by hunski
Oon silverstudiolta ostanut neulaviilasarjan. Käytin niistä lattaviilaa.

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Sat Mar 09, 2013 11:22
by Piritta
Mä käytän pintojen hiomiseen yleensä vähän hienompia neulaviiloja. Itselläni olevat lattaviilat on aika karkeita ja niillä hion vain reunoja ja muita kohtia, missä saattaa olla enemmän epätasaisuuksia.

Mutta siis olen todellakin vain harrastelija, joten munkin neuvot voi olla ihan puuta heinää :)

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Sat Mar 09, 2013 11:54
by stinde
Viiloja on eri kokoja, muotoja ja karkeuksia. Muoto valitaan tietysti viilattavan kohteen mukaan. Sormuksen ulkopinta lattaviilalla ja sisäpinta puolipyöreällä tai pyöreällä.
Viilan kannattaisi olla riittävän iso viilattavaan kohtaan nähden, jotta viila ei kaiva kuoppaa. Liian iso taas viilaa turhaan muualta.
Liian karkea viila on toki tehokas, mutta viilausjäljen pois villauksessa/hiomisessa on työtä. Loulou jo kertoi, miten se pitää tehdä.

Korutöissä käytettävä viila on karkeimmasta hienompaan numerosta 0 numetoon 6 eli 0-2-4-6.

Viiloista kertyykin aikamoinen sarja jos kaikki koot , muodot ja karkeudet haluaa. Yleensä jokainen valitsee itselleen sopivat.
Tarkista mitkä karkeudet itselläsi on. Yleesä karkeus merkitty viilaan.

--Timo

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Sat Mar 09, 2013 12:00
by hunski
Mun viiloissa ei lue mitään, eikä silverstudion sivuillakaan sanottu että mitä ovat.

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Sat Mar 09, 2013 12:15
by Piritta
Mun viiloissa on siinä varressa, joskus vähän huomaamattomastikin, jossakin kohtaa se numero. Katso vielä uudestaan. Tuntuis vähän kummalta, jos karkeuksia ei ole painettu viilaan.

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Sat Mar 09, 2013 12:17
by hunski
Tässä neulaviilapaketissa itse viiloissa ei lue yhtikäs mittää. Tässä pussukassa lukee vaan "10pcs needle file set 3x140mm"

Re: Hopeatyön hiominen

Posted: Sat Mar 09, 2013 19:51
by hunski
Mä hinkkasin ne sormukset uudestaan niillä hiomasienillä ja rumpukiillotin. Lähti ne naarmut vähän vähemmäks, mutta näkyy hiottu alue kumminkin selvästi mattamaisempana kuin muu alue. Täytyy kattoo jos joskus hankkis hopeasavelta tuon hiomapaperisetin missä useita ja suurin karkeus on jopa 8000 :D Josko niillä alkas jo hiontajäljet hävitä :twisted: