Page 1 of 1

Twist drill gauge?

Posted: Mon Apr 08, 2013 20:46
by Loulou
Osaako joku sanoa, mitä työkalu nimeltään twist drill gauge on suomeksi? Kyseessä on siis vähän vetosiivun näköinen mutta ohuempi metallinen levy, jossa on reiät joilla voi mitata poranterän koon. Olen törmännyt ko. vermeeseen parissakin Youtube-videossa, mutta en muista koskaan nähneeni moista vekotinta rautakaupassa...

Esim. tässä: http://www.youtube.com/watch?v=EhR0R5nV ... MXkeHI_6pQ

Re: Twist drill gauge?

Posted: Mon Apr 08, 2013 22:06
by FreakyMike
Metallilangoille on ainakin olemassa vastaavan tyyppisiä "tulkkeja", joten eiköhän niitä voisi käyttää myös poranterien kanssa.

https://www.finna.fi/Record/lusto.M011-178394
http://www.vmpk.fi/forum/index.php?topic=17710.0

Mutta olen itsekin nähnyt semmoisia ainoastaan vanhan amikseni metallityösalissa ja joillakin konepajoilla, joten ei ole välttämättä erityisen yleinen mittaväline..

Re: Twist drill gauge?

Posted: Mon Apr 08, 2013 22:24
by Loulou
Nuo ei käy siihen, mitä minulla oli mielessä, pitäisi olla reiät eikä tuommoisia koloja :(. Yhdessä toisessa videossa tuolla twist drill gaugella nimittäin tehtiin sellaisia naulannäköisiä niittejä pallopäisistä langoista, eli lanka laitettiin reiästä läpi ja pallo vasaroitiin "naulan" pääksi. Saman pystyy kyllä tekemään vetosiivuilla, mutta haluaisin säästää ne oikeaan tarkoitukseensa ja vasaroida jotain halvempaa :D.

Re: Twist drill gauge?

Posted: Tue Apr 09, 2013 18:55
by stinde
Tämä mielestäni yksi jenkkien käsittämättömistä keksinnöistä.

Euroopassa kaikki mittaavat paksuudet työntötulkilla / työntömitalla, mutta amerikassa pitää olla rakolevy tai reikälevy samaan asiaan. Ehkä niiden tuumat ja gauget on niille itsellekin niin vaikeita, että ilman apuvälineitä ei tehdä mitään.

--Stinde

Re: Twist drill gauge?

Posted: Tue Apr 09, 2013 20:56
by artesaaniplanttu
Mikäli oikein jutun juuren ymmärsin, niin kannattaa katsoa tämä viewtopic.php?f=7&t=8024 keskustelu, siellä oli ohjeistettu miten sellaisen "naulantekovälineen" voi tehdä itse. (Pahoitteluni jos linkki ei toimi, tabletti ei oikein oo mun kaveri :( )

Re: Twist drill gauge?

Posted: Tue Apr 09, 2013 22:13
by Loulou
LOL, minä yritin tuota ketjua tavata, mutta en ymmärtänyt mitään :D, johtunee pitkästä päivästä, joka on takana...Minä en siis tarkoittanut mitään monimutkaista, vaan ihan yksinkertaisesti tällaista juttua:
http://www.youtube.com/watch?v=kf2RoOen-_E

Mutta taitaa tosiaan olla niin, että tuo poranterämitta on joku amerikkalaisten keksintö. Kyllähän minä niillä vetosiivuilla tämän homman hoidan, mutta kuten sanottua, tuo olisi ollut edullisempi hakattava, noita kun saa Ameriikoista muutamalla dollarilla...Miten minä aina löydän näitä juttuja, joita ei Suomesta saa :???: ?

Re: Twist drill gauge?

Posted: Wed Apr 10, 2013 7:32
by artesaaniplanttu
Löysinpä kuvankin, tämän tyylistä tuossa ketjussa kai haettiin. Tulee siis viilapenkkiin kiinni http://windsormagistus.deviantart.com/a ... -315240761 tosin tuon tekeminen muutamaa niittiä varten saattais olla vähän turhaa, joten itte saattaisin yrittää tuhertaa pelkän viilapenkin avulla...

Re: Twist drill gauge?

Posted: Thu Apr 11, 2013 7:16
by stinde
Ehkä kannattaa harkita vähän pienempää koruille :D . Meinaan jos pienin niitti on 3 mm reikään.
Kultasepille esim http://www.ottofrei.com/Hexagon-Rivetin ... n-USA.html

--Stinde