Page 1 of 1

Hopean kiillotus

Posted: Sat Feb 14, 2015 14:16
by raimo
Miksi hopeakoru tummuu jonkuverran muutamassa tunnissa kiillotuksen jälkeen.Pesin korun kiillotuksen jälkeen tiskiaineella,meni heti tummaksi.Kiillotin toisen kerran,hieroin vain talouspaperilla.Koru tummui muutamassa tunnissa.Ei se ihan patinoidun näköiseksi muuttunut.

Re: Hopean kiillotus

Posted: Sun Feb 15, 2015 10:54
by Hämis
Pakko udella, millä tavalla olet korut kiillottanut, itse en onle varsinaista tummumista huomannut muutaman tunnin sisällä.
Jos kyse on kevyestä patinoitumisesta on ilman laadulla asiaan suuri merkitys, rikki- ja klooriyhdisteet patinoivat hopeaa.
Onko tummuminen tasaista, vai onko tummuneet kohdat "laikkuina" korun pinnalla, laikkuisuus voi johtua siitä,
että osassa korua on pinnassa hienohopeaa kun taas vierestä on hienohopea hioutunut pois ja näkyvissä on 925-hopea,
hienohopea ja 925 taittavat valoa eri tavoin ja hienohopea näyttää tummemmalta laikulta valoa peilatessa.

Re: Hopean kiillotus

Posted: Sun Feb 15, 2015 11:53
by raimo
Huopalaikalla ja hiomatahnalla kiillotin korun.Hopean pinta on kirjava,kuten kuvailit.Voiko asialle tehdä enään mitään ja mitä pitää vastaisuudessa ottaa huomioon.Tämä oli ensimmäinen hopeatyöni.

Re: Hopean kiillotus

Posted: Sun Feb 15, 2015 23:50
by Hämis
Jos laikkuihin pääsee käsiksi viilalla/ filssikapuloilla niin hienohopean saa pinnasta parhaiten pois sitkeällä hiomisella aloittaen riittävän karkeasta jatkaen kunnes kaikki hienohopea on hiottu pinnasta pois.
Seuraavaksi jatketaan hiomista hiienommilla papereilla joka karkeudella niin pitkään, että edellisen karkeuden naarmut on kokonaan hioutuneet pois. itse olen hionut yleensää karkeuteen 1200.
Mikäli korussa on takopinta ei läikkien pois filssaaminen onnistu takokuviota hiomatta, dremelin silikonilaikalla voi kokeilla kuoppien pohjaan päästä käsiksi. Takopintaa varten kannattaa hioa hienohopeat ja hapettumat pois ennen
takomista jottei ne takoessa painu metallin sisään. Takopintaiseen voi kokeilla patinointia läikkien piilottamiseen, mikäli se kokonaisuuden kannalta on toimivaa. toinen vaihtoehto läiskien poistamiseen on koko pinnan hopeoiminen jolloin
sävyeroa/ eroa valon taittumisessa ei ole.

Re: Hopean kiillotus

Posted: Mon Feb 16, 2015 14:11
by raimo
Kiitos Hämis.Täytyy ottaa näistä neuvoista oppia seuraavaan projektiin.