Medaljongin teko

korujen valmistus hopeasta ja muista metalleista; tekniikat, materiaalit ja työvälineet.

Moderators: Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
Artsie
lasihelmien lumoissa
Posts: 29
Joined: Wed Aug 18, 2010 21:53
Oikea käyttäjä: Olen

Medaljongin teko

Post by Artsie » Fri Sep 17, 2010 7:53

Satunnaisen päähänpiston takia aloin pohtia, että jospa yrittäisi (heti kun ylppärit ohi eli parin vko:n päästä) väkerrellä medaljongin (eli siis jotain tämäntapaista http://hamis.vuodatus.net/blog/1402268/medaljonki/ , mutta ilman tuota upeaa ikkunaa) ja päähäni muodostuikin jo mielikuva, miten tuollainen valmistetaan, mutta en pelkän mielikuvani pohjalta varmaan viitsi lähteä väkertelemään. Googletuksella en ainakaan löytäny mistään mitään tutoriaalin tapaistakaan paitsi tämän http://www.ganoksin.com/borisat/nenam/m ... ockets.htm , mutta sekin on hieman erilainen, kuin se mitä etsin. Eli löytyisikö mistään mitään ohjetta.

(PS. Kattelin tota hämiksen blogia ja huomasin, että siellä oli muutenkin aika upeita tuotoksia, mutta ei siitä sen enempää...)
User avatar
Virpi
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts: 1197
Joined: Thu May 18, 2006 14:11
Lasku: 5
Location: Helsinki

Re: Mejaljongin teko

Post by Virpi » Tue Sep 21, 2010 9:31

Tutoral on hyvä. Siitä käy ilmi, kuinka kiinni pysyäkseen medaljongissa on oltava lukitus ja jotta osat nivoutuvat nätisti yhteen, sisään juotetaan apulevy ja avaamiseen tarvitaan sarana. Kaikki ovat perusjuttuja, jotka löytyvät yksittäisinä kirjoista ja alan lehdistä.
User avatar
Hämis
silmäilee HillTribe-hopeaa
Posts: 681
Joined: Fri Oct 13, 2006 17:32
Lasku: 5
Location: Salonseutu
Contact:

Re: Mejaljongin teko

Post by Hämis » Tue Sep 21, 2010 11:06

Aika hyvä valikoima kyseisiä ohjeita löytyy juuri tuolta ganoksinin sivuilta, kun menee yhden pykälän taaksepäin. Täsmäohjetta johonkin tiettyyn medaljonkiin voi olla vaikea löytää, mutta perusohjeita soveltamalla voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa :wink:
Post Reply