Page 1 of 32

"pätkätöitä" 12.4. hopeasydän s. 31

Posted: Mon Jan 22, 2007 19:05
by Pätkä
Image
Papuketju ja korvikset; messinkiä ja särölasihelmiä.
Image
Lasihelmiä, hopeahelmiä ja hopeaa.
Image
Hopeahelmiä, helmiä ja hopeaa.

Tää nyt meni vähän testailuks näitten kokojen kanssa...

Posted: Mon Jan 22, 2007 19:09
by Rauni
No jopas on mariskooli saanut juhla-asun yleen. Kaunis setti. Särölasihelmet ovat kauniita ja sopivat korusettiisi hyvin.

Posted: Mon Jan 22, 2007 19:15
by Pätkä
Ohhoh, kylläpä tulee nopeaa palautetta täältä kotikonnuilta! Taidat olla lännen nopein? Tuota viestiä tossa työstin ja muokkailin vielä siitä eka versiosta, kun pitää noita kuvakokoja säätää...

Posted: Mon Jan 22, 2007 19:34
by Rauni
Ja lisää pukkaa. Ihmettelinkin, että mistäs nämä kuvat tähän tupsahti, että ei niitä siinä hetki sitten ollut. Oi hurjaa, miten kauniita punaisia koruja, kyllä mariskoolin kelpaa.
Sä oot huippu!

Ja itseasiassa, aika läheltä kyllä. Poriin meiltä on vajaa 100 km :D

Posted: Mon Jan 22, 2007 20:11
by Pätkä
Image
Ja nyt vähän historiaa. Menin -98 naimisiin, enkä löytänyt sopivaa kruunua itselleni, enkä morsiusneidoille, joten päätin ne tehdä itse. Nämä ovat siis ekat helmityöni!

Image

Kunnes meni seitsemän vuotta... ja päivänä eräänä, noin vuosi sitten otin (tyhjän) viinipullon ympäriltä sellaisen metallilankahärdellin pois ja mietin, että tästäpä vois jotain tehdä. Sitten esikoinen sai lahjaksi helmiä ja siitä se taas lähti. Pääsiäiseksi tein tällaiset. Munakupin, jossa oli puolikas kanamunan kuori, johon laitoin vähään multaa ja kasvatin siihen pääsiäisruohon ja laitoin kattokruunuun roikkumaan. Ja lisärekvisiitaksi piti tehdä vielä munia.

Kesällä oma äitini oli ilmoittanut minut hopeatyökurssille, koska hän oli nähnyt upeita hopekoruja kummitätini (myös addikti) luona ja oli sitä mieltä, että tämä voisi olla ihan mun juttuni... Menin kursille vähän epäilevänä, mutta olin kiitollinen harvinaisesta lomasta (äitini tarjoutui hoitamaan neljää lastani, koska mieheni oli silloin merillä; viime kesänä nuorin oli vielä alle 2 v. ja vanhin vasta 8 v.), mutta se oli sitten menoa. Mukavaa, että löysin tämän "kohtalotovereiden" vertaisryhmän syksyllä ja tajusin, että en ole ainoa "poikkeava"...

to be continued...

Posted: Mon Jan 22, 2007 20:21
by tahvo
Onpas herkullise näköisiä :lol:

Tuosta sydänkorusta päästäänkin jo ystävänpäivään :ooh:

Posted: Mon Jan 22, 2007 20:23
by Maikki
Kivat nuo kruunut, ei arvaisi, että olivat ekat työsi. Teitkö ihan oman pään mukaan (muutenkin kuin koon puolesta!), vai löysitkö jostakin niihin ohjeen? Myös sydänkoru miellytti kovasti.

Posted: Mon Jan 22, 2007 20:27
by Pätkä
Ihan oman pään (siis yläpään) mukaan, kieltämättä ekan viritelmän ja tämän lopullisen työn välillä oli muutama prototyyppi. Mulla vaan oli sellainen joku intuitio, että millaisen haluan, siinä tuli purettua talon kaikki helmikorut... ja aikaa oli yksi kesä... mukavaa askartelua siinä muun hääsuunnitelun lomassa!

Image

Tässä yksi hopealanganvääntöharjoitus viime kesältä.

Posted: Mon Jan 22, 2007 23:10
by AnneKa
Ihania koruja :love: . Lisko on tosi hauska :nod:

Posted: Mon Jan 22, 2007 23:48
by Pätkä
kiitos ja tässä liskolle kaveri:

Image

Koivunlehti. Hopealanka ja vaalean vihreät lasihelmet.

Posted: Tue Jan 23, 2007 9:53
by Othel
Kivoja oman otteen häkkyröitä. Miten kestävät käytössä?

Posted: Tue Jan 23, 2007 10:27
by Pätkä
Kyllä ne vielä ovat yhtenä kappaleena, mutta ainahan nuo kännykkäkorut ovat jossain taskun tai laukunsuussa kiinni, joten ei ne kovaa vetoa tai vääntöä kestä. Parempi pitää niitä esim. laukun tai farkkujen somisteena. Narua ei ainakaan kannata tehdä liian pitkäksi, muuten se saattaa jäädä kiinni joka paikkaan...

Image
Korvikset. Lasihelmiä ja hopeaa.

Posted: Tue Jan 23, 2007 11:19
by Virpi
Vai "pätkätöitä"... on tainnut kulua lankaa melko monta pätkää puhumattakaan ajasta.

Oih! Otit sitten varaslähdön Ystävän päivään. Punaiset sydämet haluaisin heti kaulaani! :ooh:

Lisko on veikeä.

Posted: Tue Jan 23, 2007 11:58
by Pätkä
Aikaahan meillä kaikilla on vuorokaudessa ne 24 tuntia, mutta lankaa tarvii kyllä välillä ostaa lisää. Tässä tällainen itse suunnittelemani servettipidike, joka sopii myös muuten ystävänpäiväksikin. Lanka on 2 mm paksua alumiinia (Tiimarista, 5 m makso jotain 5 egee, väreinä oli tämä kulta ja alumiini, ohuempikin metallilanka oli sieltä) helmet muovia. Muottina käytin pientä piparimuottia. Alumiini oli mukavan pehmeää käsitellä.
Image

Posted: Tue Jan 23, 2007 12:06
by Masse
Ei tässä muuta voi sanoa, kuin: mahtavia koruja olet tehnyt! WAU!