Kaupalliset tiedotteet -osaston uudistuminen

Tiedote uusille jäsenille. Ajankohtaiset foorumin ylläpitoon liittyvät tiedotteet, foorumin rekisteriseloste ja säännöt. Palaute ja tekniset ongelmat.

Moderators:Cattleya, Muikku, Eowyn, inkku, Henna

Post Reply
User avatar
Eowyn
Ylläpito
Posts:5470
Joined:Mon May 30, 2005 23:13
Oikea käyttäjä:Olen
Location:Espoo
Contact:
Kaupalliset tiedotteet -osaston uudistuminen

Post by Eowyn » Fri Aug 29, 2008 12:57

Kaupalliset tiedotteet -osaston uudistuminen

Kaupalliset tiedotteet -osasto on jo jonkin aikaa ollut eräänlainen murheenkryyni ylläpidolle ja modetiimille täällä Helmetissä. Käyttäjiltä on tullut palautetta sekavuudesta ja valituksia siitä, että osastolla todellinen asia helposti hukkuu siinä yhteydessä turhan keskustelun keskelle.

Helmetissä on aina pyritty siihen, että keskustelun etenemiseen tarvitsisi puuttua mahdollisimman vähän ja sana olisi vapaa. Osto- ja myynti-ilmoituksille tarkoitettu foorumiosio toimii kuitenkin ilman muuta parhaiten silloin, kun se pidetään selkeänä ja asiapitoisena ja muu keskustelu käydään OT-ketjussa, joka on varattu vapaalle pulinalle.

Kaupallisuus ja eri helmiyrittäjien aktiivisuus on kasvanut Helmetissä koko ajan sitä mukaa, kun uusia helmikauppiaita on tullut mukaan kuvioihin. Uutuuksista tiedottaminen palvelee kaikkia Helmetin käyttäjiä, mutta toisaalta pelkkä tiedottaminen on vähän kerrallaan muuttunut myös käytännön asiakassuhteiden hoitamiseksi ja lisännyt merkittävästi sellaista viestintää, joka koskee vain paria ihmistä (kuten esimerkiksi ilmoitukset siitä, että jokin helmilähetys on saapunut perille yms.) - mikä taas lisää omalta osaltaan foorumin turhaa liikennettä. Tätä lähdetään nyt tiukasti karsimaan.

Yksityishenkilöille ja ammatinharjoittajille omat osionsa


Kaupalliset tiedotteet -osio uusitaan siten, että yksityishenkilöt saavat osto- ja myynti-ilmoituksille oman osionsa ja vastaavasti ammatinharjoittajat saavat oman tiedotusosionsa. Helmiyrittäjien oma osio on kuitenkin tarkoitettu tiukasti ainoastaan toiminnasta tiedottamiselle: uutuudet, alennusmyynnit, aukioloajat ja yleensäkin asiat, joiden voidaan katsoa koskevan ja kiinnostavan foorumin käyttäjäkuntaa laajemmastikin. Ostajat voivat esittää kysymyksiä ja pyytää lisätietoja kiinnostavista asioista, mutta kaikenlainen myyjän ja ostajan välinen asiakasviestintä - joka ei siis koske foorumin muuta käyttäjäkuntaa - tulee hoitaa foorumin ulkopuolella. Jokaisella helmikauppiaalla on sivuillaan sähköpostiosoite (ja useimmilla myös puhelinnumero) asiakaspalvelua varten.

Satunnaisesti yrityksen varastosta myyminen

Ne yrittäjät, jotka eivät ole varsinaisesti helmikauppiaita, mutta toisinaan myyvät helmiä / korutarvikkeita yrityksen varastoista (ja siten toiminimensä kautta, kuitin kera), postittavat myynti-ilmoituksensa ammatinharjoittajien osioon. Tällä tavalla ostajalle on heti selvää, että hän on tekemisissä yrityksen eikä yksityishenkilön kanssa.

Shoppailu-osiossa asiakkaat kertovat kokemuksistaan

Shoppailu-osio puolestaan on tarkoitettu asiakkaille, ei kaupoille ja kauppiaille kuten osaston kuvauksestakin ilmenee: "Jaa kokemuksiasi eri helmikaupoista muiden kanssa: kerro missä teit elämäsi kaupat tai minne ei kannata muiden mennä. Vertaillaan hintoja ja laatua!". Shoppailu-osiossa foorumin käyttäjät voivat keskustella kokemuksistaan eri helmikaupoista - marista, kehua, ihmetelle jne. Myyjä itse voi tarvittaessa vastata kysymyksiin, mutta tässä tapauksessa siis keskitytään ainoastaan tiedon välittämiseen - ei bisneksen tekemiseen. Tuotteita koskevat keskeiset kysymykset tulisi kuitenkin aina ensisijaisesti keskittää myyjän omaan ketjuun yrittäjien omassa osiossa.

Muihin foorumin keskusteluihin kauppiaat ovat myöskin edelleen lämpimästi tervetulleita jakamaan kokemustaan ja tietämystään helmien ja korunteon saralta. :D

***

Näiden uusien sääntöjen noudattaminen alkaa siis nyt ja uudet foorumiosiot otetaan käyttöön tämän päivän aikana, mutta vasta käytäntö osoittanee, mikä on toimivaa. Voi siis olla, että pientä hiomista tarvitaan vielä. Jos uusista säännöistä on kysymyksiä, palautetta tai kehitysehdotuksia, niitä voi postittaa tähän ketjuun tai vaihtoehtoisesti lähettää yksityisviestillä kenelle tahansa ylläpitäjälle / moderaattorille ja käsittelemme niitä sitten yhdessä. :nod:
"I never get involved with my own life. It's too much trouble."
(Michael Garibaldi, Babylon 5)
Sininen
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:818
Joined:Tue Jun 06, 2006 15:24

Post by Sininen » Fri Aug 29, 2008 13:44

Vaikka itsekin olen aiemmin syyllistynyt kaikenlaiseen kiittelyyn, toimitusten kuittailuun ja muuhun "ylimääräiseen", niin minun mielestäni tämä muutos kuullostaa erittäin kannatettavalta. Uskoisin, että se varmasti selkeyttää osastojen sisältöä ja helpottaa tiedon löytämistä. Aivan varmasti se myös vähentää "turhan" liikenteen määrää, sillä itsekin on tullut lähes päivittäin käytyä tarkistamassa kauppiaiden ketjuja uutuuksien toivossa, kun niissä näkyy uusia viestejä, mutta kyse onkin ollut jostain ihan muusta.

Tietenkin harmaita alueita jää aina, mutta jaottelu ja perustelut tuntuvat ainakin näin teoriassa järkeviltä. Aika tosiaan näyttää, mistä on tarpeen sitten vielä viilata. Omalta kohdaltani kuitenkin uskon, että tämä auttaa pitämään Helmetin juuri sellaisena asiallisena, hyvähenkisenä ja kaikin puolin uskomattomana helmitiedon runsaudensarvena, joka on pitänyt minutkin koukussa jo useamman vuoden. Siitä kiitos kuuluu tietysti myös aivan mahtavalle mode-tiimille, joka pitää meidät kaidalla tiellä menemättä kuitenkaan poliisivaltion puolelle, sekä kaikille niin kovin erilaisille, ihanille helmeilijöille, jotka ovat täällä valmiita jakamaan tietoaan ja osaamistaan.
User avatar
Julia
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:1641
Joined:Sun Jan 15, 2006 20:43
Lasku:5
Location:Vantaa
Contact:

Post by Julia » Fri Aug 29, 2008 13:54

Uudistus kuulostaa hyvältä. Minun ei enää tule edes katsottua monia ketjuja (varsinkaan juuri noita kauppiaiden tiedotusketjuja), kun en jaksa etsiä informaatiota kaiken muun kommentoinnin joukosta. Tämä ei varmasti palvele kenenkään etuja.

Sama koskee gallerioita. Ehdotankin siis että päivämäärän lisäksi otsikkoon lisättäisiin sivunumero, jolla uusi koru on. Näin moni jo tekeekin.

Kiitoksia modetiimille uudistuksen suunnittelemisesta. :D
Jorisa
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:5428
Joined:Sat Sep 22, 2007 15:19
Lasku:5
Location:Harjavalta
Contact:

Post by Jorisa » Fri Aug 29, 2008 13:58

Tämä on muuten totta mihin Julia viittasi tuossa Gallerian systeemissä. Itse en jaksa kommentoida vaikka kaikki korut käyn katsomassa, koska niitä kommentteja tulee ihan tajuttomasti. Ja sitä kuvaa saa sieltä kommenttiviidakosta oikeasti hakea.... :(
Porukassa, mutta yksin.
Gilda
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:2901
Joined:Mon Oct 15, 2007 13:28
Lasku:5
Location:Tampere
Contact:

Post by Gilda » Fri Aug 29, 2008 15:18

Oikein kannatettava muutos. Kirpputori-osio jää siis meille yksityishelmeilijöille, ja helmikauppiaille oma osia. Tämä on selkeämpää; helmikauppiaiden tiedotukset "hukkuivat" välillä sinne sekaan, mulla ainakin oli vaikeuksia löytää kauppiaiden ilmoituksia.
Ja tuosta galleriasta: ihan hyvä käytäntö on laittaa sivunumero otsikkoon, mistä uusi koru löytyy. :wtg:
User avatar
tuula-kaarina
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:891
Joined:Sun May 27, 2007 16:07
Lasku:5
Location:Jyväskylä
Contact:

Post by tuula-kaarina » Fri Aug 29, 2008 15:56

Uusi käytäntö näyttää hyvältä.

Voisiko sääntöihin laittaa myös toivomuksen/pyynnön/ukaasin, että uudet kauppiaat kävisivät esittäytymässä, kuten muutkin uudet foorumilaiset. Kauppakumppani, jolta näkyy vain maakunta (ei kaupunkia/kuntaa) ei oikein vaikuta kivalta.
*~*~* vierivä "läski" ei sammaloidu*~*~*
Jorisa - ad. 2008
Jorisa
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:5428
Joined:Sat Sep 22, 2007 15:19
Lasku:5
Location:Harjavalta
Contact:

Post by Jorisa » Fri Aug 29, 2008 16:10

Hyvä tupsu..... Miks sitä peittelemään sitä misä asuu, kun jos tekee rehellistä toimintaa/pisnestä, niin suthan löytää tuolta prh:n sivuilta alta aika yksikön...

:D
Porukassa, mutta yksin.
Taika
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:769
Joined:Tue Mar 07, 2006 15:21
Lasku:5
Location:Hki
Contact:

Post by Taika » Fri Aug 29, 2008 19:30

Selkeeltä näyttää tämä jako. Tietty ajan myötä tulee varmaan lisää harmaata, kun käyttäjämäärä edelleen lisääntyy ja ammattiaharjoittamattomat siirtyvät ammatinharjoittajiksi, mutta eiköhän tässä ihmisten itsesäätely toimi varsin hyvin.
If I think, everything is lost.
-Paul Cezanne-

http://charming.vuodatus.net
User avatar
Piita
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:3578
Joined:Fri May 23, 2008 0:21
Lasku:5
Location:Pohjois-pohjanmaa
Contact:

Post by Piita » Fri Aug 29, 2008 19:46

Voisko tosiaan sellaisen ketjun laittaa jossa kauppiaat ja ammatin harjoittajat vois esittäytyä.
Tänne tulee kuitenkin koko ajan uusia rekisteröityneitä käyttäjiä joille ei ole selvää kuka on kukin kauppias, sekä näyttää tulevan uusia kauppiaitakin joista ei tiedä tosiaan mitään niinkuin Tuula- Kaarina sanoi. Minä en ainakaan halua ostaa sellaiselta kauppiaalta josta en tiedä mitään.
Lisäksi siellä vois ehkä esittäytyä myös satunnaisesti varastostaan myyvät mikäli haluavat, minä mukaanlukien...
En ole helmi kauppias mutta myyn silloin tällöin käyttämättömiä varastosta makaamasta ja olen alvi velvollinen joten laitan aina kuitin mukaan.
tämä uudistus on varmaankin ihan hyvä kunhan opimme uusille tavoille :wink:
User avatar
Asta
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:3831
Joined:Tue May 01, 2007 21:55
Lasku:5
Location:Oulu

Post by Asta » Fri Aug 29, 2008 22:01

Looginen muutos - ja vieläpä älykäs! Olen ylpeä Helmetin hallinnosta! Hyvä Te!
:ooh:
*ja sitten pitääkin alkaa totutella uusiin systeemeihin nyt heti...*
"To see a world in a grain of sand
and heaven in a wild flower,
Hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour."
William Blake
Thuja Design
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:842
Joined:Fri Sep 22, 2006 20:36
Lasku:5
Location:Helsinki
Contact:

Re: Kaupalliset tiedotteet -osaston uudistuminen

Post by Thuja Design » Wed May 27, 2009 12:00

Kaino toive Ajankohtaista ammatinharjoittajilta / Kaupalliset tiedotteet -osioon, eikö jokaisella ammatinharjoittajalla voisi olla yksi ketju, johon hän kävisi laittamassa uuden otsikon ja lisäisi tekstiä perään, eikä aina aloitettaisi uutta ketjua. Minäkin jopa opin tuon systeemin. Aluksi osasto olikin siistin pieni, mutta nyt taas rönsyilevä, monet ovat sanoneet, etteivät viitsi sitä lukeakaan enää. (Nykyisin kyllä osaan informoida asioista omilla nettisivuillani, mutta kyllä tämä Helmetti on niin valtakunnallinen ja kansainvälinenkin foorumi, ja googletettukin niin hyvin!) t
User avatar
Eowyn
Ylläpito
Posts:5470
Joined:Mon May 30, 2005 23:13
Oikea käyttäjä:Olen
Location:Espoo
Contact:

Re: Kaupalliset tiedotteet -osaston uudistuminen

Post by Eowyn » Wed May 27, 2009 14:13

Kiitos, Tuija. Kävin muistuttamassa tästä kyseisellä osastolla! :D
"I never get involved with my own life. It's too much trouble."
(Michael Garibaldi, Babylon 5)
Thuja Design
sijoittaa jalokivilaatuun
Posts:842
Joined:Fri Sep 22, 2006 20:36
Lasku:5
Location:Helsinki
Contact:

Re: Kaupalliset tiedotteet -osaston uudistuminen

Post by Thuja Design » Thu May 28, 2009 23:47

Thanks, Eowyn!
Post Reply